Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Διεγράφη από την Κ.Ο. ο Πολάκης - Μομφή από Τασούλα: «Στο μισό ο μισθός του, χυδαίος ζήτουλας»

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Διεγράφη από την Κ.Ο. ο Πολάκης - Μομφή από Τασούλα: «Στο μισό ο μισθός του, χυδαίος ζήτουλας»
Στο «κόκκινο» χτύπησε νωρίτερα η ένταση κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής με πρωταγωνιστή για ακόμη... μια φορά τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη
Σχετικά Άρθρα
(upd) Τη διαγραφή του Παύλου Πολάκη ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά τη φραστική επίθεση που εξαπέλυσε ο βουλευτής Χανίων σε συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη.
«Μετά από εισήγηση του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, ο Παύλος Πολάκης τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τον πρόεδρο της ΚΟ, Σωκράτη Φάμελλο», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του κόμματος τη Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές από το πολιτικό «μέτωπο» καθώς την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας απέδωσε μομφή κατά του Παύλου Πολάκη και ανακοίνωσε την περικοπή του μισθού του.
«Κατ’ επανάληψη ο κ. Πολάκης έχει εκθέσει τον εαυτό του, τους ψηφοφόρους του, την παράταξή του, δεν θα του επιτρέψω να προσβάλλει τις ιδιότητες όλων μας. Η κατ’ επανάληψη υβριστική, ταπεινωτική για τρίτους συμπεριφορά, παύει να γίνεται ανεκτή.
Είναι ανυπόφορο.
Δεν θα επιτρέψω σε οποιοδήποτε κ. Πολάκη να βυθίζει την εικόνα μας προς τον βούρκο του.
Η πιο επαχθής συνέπεια, με την άδεια της Ολομέλειας, συνεπάγεται την περικοπή του μισού μισθού του» ανέφερε ο ίδιος σε παρέμβαση του μετά το επεισόδιο.

Η πρώτη αντίδραση Πολάκη


Ο Παύλος Πολάκης  στις πρώτες δηλώσεις έπειτα από το επεισόδιο που προκάλεσε τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως «παίρνει την ευθύνη των πράξεών του».
«Μια κυρία, συνεργάτης του κ. Γεωργιάδη, όλη την ώρα που αναδείκνυα το σκάνδαλο του 1.750.000 ευρώ αντί για 300.000 ευρώ, κούναγε υποτιμητικά το κεφάλι της. Ήταν υποτιμητικό. Της είπα να μην στρίβει τη μούρη της», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στην αντίδραση της Αθηνάς Λινού, η οποία ζήτησε κλαίγοντας συγγνώμη, ο Παύλος Πολάκης επισήμανε: «Να ζητά συγγνώμη για αυτήν και όχι για εμένα».
Συνέχισε αναφερόμενος για ένα πρόσωπο που προτείνει η κυβέρνηση για την Επιτροπή Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, υποστηρίζοντας πως «έχει καταδικαστεί τελεσίδικα για φοροδιαφυγή 3 εκατομμύρια ευρώ» και πρόσθεσε: «Ενώ συμβαίνουν αυτά και αποκαλύπτουμε τεράστια πράγματα κάποιοι κοιτάνε το δάχτυλο, αντί να πουν στην κυρία που με υποτιμούσε πως ήταν απλά συνεργάτης».
Σε άλλη τοποθέτηση ο βουλευτής Χανίων αναφορικά με την ποινή που του απεδόθη:
«Ποινή η Βουλή έπρεπε να βάλει σε συνεργάτες υπουργών, όχι σε μένα. Η συμπεριφορά της συνεργάτιδας του κ. Άδωνι ήταν απαράδεκτη".

Τι προηγήθηκε - Το χρονικό με το επεισόδιο στη Βουλή και τα δάκρυα Λινού 

Όπως μετέδιδε το ΒΝ, στο «κόκκινο» χτύπησε νωρίτερα η ένταση κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής με πρωταγωνιστή για ακόμη... μια φορά τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη.
Ειδικότερα, ο βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης επιτέθηκε λεκτικά σε γυναίκα συνεργάτη του υπουργού Υγείας, την οποία βγήκε στη συνέχεια να υπερασπιστεί η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αθηνά Λινού και μάλιστα ξέσπασε σε κλάματα.

Όλα ξεκίνησαν από την τοποθέτησή του Πολάκη αλλά τίποτα δεν προμήνυε την επίθεση που θα ακολουθήσει.
Σταμάτησε ξαφνικά να αναπτύσσει τα επιχειρήματά του και απευθύνθηκε με επιθετικό τόνο στην συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη λέγοντάς της «μη στρίβεται τη μούρη σας κυρία μου. Ναι σε εσάς το λέω. Έχετε ένα στράβωμα στο στόμα εν είδει απαξίας».
Σε εκείνο το σημείο παρενέβη ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Στύλιος και ακολούθησε η εξής στιχομυθία:
Γιώργος Στύλιος: Όχι, όχι σας παρακαλώ
Παύλος Πολάκης: Έχετε μια κυρία συνεργάτη του υπουργού που έχει μόνιμα ένα στριφογύρισμα του προσώπου απαξίας
Γιώργος Στύλιος: Σας παρακαλώ! Μην κάνετε προσωπικές επιθέσεις.



Η συγγνώμη Λινού 


Άμεσα, η κυρία Λινού, με δάκρυα στα μάτια, πήρε τον λόγο: «Να ζητήσω προσωπικά συγγνώμη από τη συνάδελφο που υπέστη αυτή τη μορφή βίας. Και νομίζω ότι δεν μπορούμε να επιτρέπουμε τέτοια συμπεριφορά, δεν έχει σημασία από ποιον προέρχεται σε καμία γυναίκα και κανέναν άνθρωπο. Συγγνώμη γιατί έσπασα κι εγώ με αυτό, θα είμαι σοβαρότερη στα θέματα του νομοσχεδίου».

Μαρινάκης: Ατελείωτη η ανοχή Κασσελάκη

Μετά το περιστατικό σε ανακοίνωσή του ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε μεταξύ άλλων πως «ελπίζουμε αυτή να είναι η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το -ομολογουμένως ευρύχωρο- ποτήρι της ατελείωτης ανοχής του κ. Κασσελάκη και να κάνει, έστω και με τεράστια καθυστέρηση, το αυτονόητο, διαγράφοντας τον κ. Πολάκη».
«Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης σήμερα στη Βουλή προέβη, για πολλοστή φορά, σε μια απρόκλητη φραστική επίθεση, στρεφόμενος κατά συνεργάτιδας του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Παύλος Μαρινάκης.
Συνεχίζει λέγοντας πως «είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο κ. Πολάκης έχει χάσει κάθε όριο ευπρέπειας, όπως κι εμείς έχουμε χάσει το μέτρημα με το πόσες φορές μπορεί να επιτεθεί χωρίς λόγο και αιτία σε όποιον άνθρωπο βρει εύκαιρο. Αυτή τη φορά επέλεξε μια εργαζόμενη γυναίκα, η οποία, μάλιστα, δεν μπορούσε ούτε να υπερασπιστεί τον εαυτό της, αφού δεν είχε δικαίωμα λόγου».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταλήγει στην ανακοίνωσή του λέγοντας πως «ελπίζουμε αυτή να είναι η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το -ομολογουμένως ευρύχωρο- ποτήρι της ατελείωτης ανοχής του κ. Κασσελάκη και να κάνει, έστω και με τεράστια καθυστέρηση, το αυτονόητο, διαγράφοντας τον κ. Πολάκη. Πλέον δεν πείθει ούτε τους βουλευτές του, όπως φάνηκε και από την ανθρώπινη αντίδραση της κας Λινού στο νέο αυτό παραλήρημα λεκτικής βίας του κ. Πολάκη».

Έντονες αντιδράσεις

Προηγουμένως, ο ειδικός αγορητής της Πλεύσης Ελευθερίας Σπύρος Μπιμπίλας είχε χαρακτηρίσει απαράδεκτο να προσβάλλεται μια κυρία κατ΄ αυτόν τον τρόπο. «Δεν θέλουμε να περάσει αυτή η γραμμή στη Βουλή. Έχει γίνει επανειλημμένως και γι΄ αυτό απογοητεύομαι, να έχουν προσβληθεί η κ. Κωνσταντοπούλου, η κ. Ακρίτα. Εμείς ως Πλεύση Ελευθερίας διαφωνούμε, δεν μπορεί ο κάθε βουλευτής να προσβάλλει κάποιον, ιδιαίτερα όταν είναι γυναίκα. Δεν είναι δημοκρατικό, δεν είναι ευπρεπές».
«Είναι μη αποδεκτή αυτή η συμπεριφορά επίθεσης για τα χαρακτηριστικά του προσώπου των άλλων», είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων Γιώργος Στύλιος.
«Αυτή η συμπεριφορά δεν συνάδει με τον χώρο που βρισκόμαστε. Πολιτικά μπορεί να έχουμε διαφορές, αλλά πάνω από όλα είναι ο σεβασμός στον άλλον», είπε ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Παπαθανάσης.

Λιακούλη - ΠΑΣΟΚ: Κατάπτυστη η συμπεριφορά του Πολάκη - Αποδεικνύει καθημερινά ότι δεν έχει κανένα όριο

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, η Ευαγγελία Λιακούλη, γραμματέας της ΚΟ του κόμματος και εισηγήτρια στο ν/σ του Υπουργείου Υγείας για την ψυχική υγεία, αναφέρθηκε σε «κατάπτυστη» συμπεριφορά του βουλευτή Χανίων, τονίζοντας πως έχει αποδείξει σε καθημερινή βάση ότι «δεν έχει κανένα όριο»
«Όσα διαδραματίστηκαν σήμερα στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου “Ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης”, προκαλούν μόνο ντροπή και θλίψη» υποστηρίζει και συνεχίζει:
«Είναι αδιανόητη η εν γένει συμπεριφορά και η προσωπική επίθεση του κ. Πολάκη σε συνεργάτιδα υπουργού και μάλιστα με αναφορά του στη φυσιογνωμία της και σε χαρακτηριστικά του προσώπου της, με κατάπτυστο τρόπο. Καταδικάζουμε απερίφραστα τη συγκεκριμένη συμπεριφορά του κ. Πολάκη, ο οποίος δυστυχώς αποδεικνύει καθημερινά ότι δεν έχει κανένα όριο».

Κωνσταντοπούλου: Κακοποιητική, λεκτικά βίαιη, άκρως υποτιμητική η συμπεριφορά του Πολάκη στην συνεργάτιδα Γεωργιάδη

"Αυτό που συνέβη στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων είναι κακοποιητική, λεκτικά βίαιη, άκρως υποτιμητική συμπεριφορά του κ. Πολάκη προς την συνεργάτιδα του κ. Γεωργιάδη είναι ένα γεγονός που δεν θα έπρεπε να επιτρέπει η πρακτική μας, η καθημερινότητά μας, τα αντανακλαστικά μας να συμβαίνει. Θα έπρεπε να απομονώνεται το κακοποιητικό παράδειγμα, ο κακοποιητικός λόγος, η σεξιστική συμπεριφορά", τόνισε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου για την επίθεση του Παύλου Πολάκη στην συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας.

Η ανάρτηση Γεωργιάδη

Πριν την ανακοίνωση της διαγραφής Πολάκη, ο υπουργός Υγείας ‘Αδωνις Γεωργιάδης προχώρησε σε ανάρτηση στο X.
Ο Υπουργός διερωτάται αν και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καλύψει «την επαίσχυντη συμπεριφορά» του κ. Π. Πολάκη, μετά το νέο περιστατικό που σημειώθηκε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, το οποίο αφορά σε λεκτική βία προς την νομική σύμβουλο του υπουργού Υγείας Νατάσσα Πετρούλια.
Σε ανάρτησή του ο Ά. Γεωργίαδης αναφέρει ότι επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα και ζήτησε την λήψη πειθαρχικών μέτρων από την Βουλή εναντίον του κ. Πολάκη. «Το να τα βάζει μαζί μου, είναι ως ένα βαθμό κατανοητό, αλλά το να αναγκάζει με bullying, μία ανυπεράσπιστη εργαζόμενη γυναίκα να κλαίει στην εργασία της είναι Απαράδεκτο!» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανάρτηση του στο «X».

Ολόκληρη η ανάρτηση έχει ως εξής:

«Πριν από λίγο, στην διακοπείσα από χθες συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, εν απουσία μου, ο @pavpol2222 επιτέθηκε με απίστευτη λεκτική βία στην νομική μου σύμβουλο κ. Νατάσσα Πετρούλια. Η κα Πετρούλια εκεί βρισκόταν στην εργασία της, καθώς η δουλειά της είναι να ετοιμάζει τις νομοτεχνικές βελτιώσεις που θέλουμε ή όχι να εγκρίνουμε κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής. Εν ώρα εργασίας της λοιπόν, ο βουλευτής του @syriza_gr της επιτέθηκε διότι είπε: «δεν του αρέσει η φάτσα της κλπ» προσοχή η κυρία αυτή δεν έχει το δικαίωμα του λόγου στην Επιτροπή δεν μίλησε καθόλου στον κ. Πολάκη. Ήταν τόσο βάναυση η επίθεση του σε μία εργαζόμενη ανυπεράσπιστη γυναίκα, που στη συνέχεια οι συνάδελφοι κ. Μπιμπίλας από την @pl_eleftherias κ. Παναγιωτόπουλος και η κα Αθηνά Λινού από τον @syriza_gr καταδίκασαν αμέσως το περιστατικό, όπως φυσικά και ο Πρόεδρος της Επιτροπής @gstylios και ο @DimVartzopoulos.
Η κα Λινού μάλιστα στο τέλος δάκρυσε από ντροπή, για την συμπεριφορά αυτού του ανθρώπου και στο πώς έκανε να αισθανθεί την εργαζόμενη αυτή γυναίκα εκείνη την στιγμή.
Κατόπιν όλων αυτών επικοινώνησα με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα και ζήτησα την λήψη πειθαρχικών μέτρων από την Βουλή εναντίον του κ. Πολάκη. Το να τα βάζει μαζί μου, είναι ως ένα βαθμό κατανοητό, αλλά το να αναγκάζει με bullying, μία ανυπεράσπιστη εργαζόμενη γυναίκα να κλαίει στην εργασία της είναι Απαράδεκτο! Απορώ αν πάλι ο @syriza_gr θα τον καλύψει και αυτή τη φορά που ενώπιον όλων επέδειξε μία τόσο επαίσχυντη συμπεριφορά». 

Πολάκης ξανά μαινόμενος για τη διαγραφή του: Τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον χαρίζω σε κανέναν, ούτε πρώην ούτε νυν

Σε μία ακόμη δήλωση με αιχμές στο facebook προχώρησε ο ανεξάρτητος, πλέον, βουλευτής Παύλος Πολάκης απαντώντας στους επικριτές τους, μετά τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Όπως τονίζει ο βουλευτής Χανίων «τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν τον χαρίζω σε κανέναν! Ουτε πρώην ούτε νυν!» ενώ παράλληλα κάνει λόγο για «στήσιμο με ψεύτικα δάκρυα» από τη Λινού που «έδωσε πάσα εκτός και εντός».
Υπόσχεται ότι αύριο στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας θα κάνει αποκάλυψη που θα κάνει πάταγο.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο κ.Πολάκης υπογράφει την ανάρτηση ως «βουλευτής Χανίων, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ΟΜ Σφακίων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης