Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το Μαξίμου προσπαθεί να επιβληθεί στο μιντιακό σύστημα ώστε να αποτρέψει την κατάρρευση - Πως εμπλέκονται ΑΕΚ, Attica bank;

Το Μαξίμου προσπαθεί να επιβληθεί στο μιντιακό σύστημα ώστε να αποτρέψει την κατάρρευση - Πως εμπλέκονται ΑΕΚ, Attica bank;
Προσπάθεια του Μαξίμου να αποτρέψει την αγορά του Open από Μαρινάκη
Την ώρα που η κυβέρνηση βάλλεται από παντού για την αναποτελεσματικότητα σε μία σειρά από τομείς της καθημερινότητας, εξελίσσεται μία μεγάλη κόντρα σε επιχειρηματικό και κυρίως στο μιντιακό επίπεδο.
Στο Μαξίμου παρατηρούν ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης που κατέχει μεγάλα ΜΜΕ και το κανάλι Mega στρέφεται καθημερινά κατά της κυβέρνησης σε όλα τα πεδία της καθημερινότητας.
Παράλληλα, όπως λέει το ρεπορτάζ θέλει να αγοράσει και το κανάλι Open συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη.
Οι δύο άνδρες, πλέον, συνεργάζονται στο ποδόσφαιρο όπου ο κ. Μαρινάκης έχει στηρίξει τον Μάκη Γκαγκάτση που προέρχεται από τον ΠΑΟΚ, ενώ και ο ΠΑΟΚ στήριξε τον Μαρινάκη στην μάχη για την Superleague αφήνοντας ακάλυπτο τον Γιάννη Αλαφούζο, μεγαλομέτοχο του Παναθηναϊκού και πρόεδρου του ΣΚΑΙ.

Προσπάθεια του Μαξίμου να αποτρέψει την αγορά του Open από Μαρινάκη

Οι πληροφορίες του ΒΝ λένε ότι η εξέλιξη αυτή δεν άρεσε στο Μέγαρο Μαξίμου και ιδιαίτερα στον Πρωθυπουργό.
Με τον Ιβάν Σαββίδη υπήρχε εδώ και καιρό ένα modus vivenvi, ένα «δεν σε ενοχλώ, δεν με ενοχλείς».
Αν όμως, το κανάλι πάει στον Βαγγέλη Μαρινάκη τότε αυτομάτως το OPEN θα γίνει ένα πλήρως αντικυβερνητικό κανάλι.
Γι’ αυτό και εδώ και μέρες συγκεκριμένα πρόσωπα, απεσταλμένοι της κυβέρνησης πιέζουν να μην ενδώσει σε αυτή την προσφορά ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ και να υπάρξει εναλλακτική.
Μέχρι και να κατεβάσει φίλιο επιχειρηματικό πρόσωπο προσφορά για το Open σε μία προσπάθεια να αποσοβήσει τον κίνδυνο αυτό, δηλαδή της αγοράς από έναν «εχθρό» πλέον της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ενός νέου καναλιού.

Η κόντρα Βαγγέλη Μαρινάκη και Μάριου Ηλιόπουλου στα media και στο ποδόσφαιρο

Την ίδια ώρα, ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΚ Μάριος Ηλιόπουλος προσπαθεί να μπει και αυτός σφήνα στις συζητήσεις για το Open ή για άλλο κανάλι καθώς είναι βέβαιο ότι θέλει να μπει στο κόσμο των ΜΜΕ.
Θέλει να υποστηρίξει και την επένδυσή του στην ΑΕΚ αλλά ακόμα δεν είναι γνωστό αν έχει επαφές με την κυβέρνηση Μητσοτάκη ή αν θέλει να αποκτήσει.
Όμως, παρατηρήσαμε κάτι που μας έβαλε σε σκέψεις.
Ότι υπάρχει κόντρα του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη με τον νέο στο ποδόσφαιρο παράγοντα και μεγαλομέτοχο της ΑΕΚ Μάριο Ηλιόπουλο καθώς είδαμε ρεπορτάζ του Mega Tv που επέκρινε την εταιρεία Seajet, συμφερόντων Ηλιόπουλου, για καθυστερήσεις στα δρομολόγια, για συχνές μηχανικές βλάβες, για μία περίπτωση που το πλοίο αναχώρησε πρόωρα ενώ το κανάλι είχε βγάλει και δηλώσεις των επιβατών που εξέφραζαν τα παράπονά τους στην κάμερα.
Όπως καταλαβαίνει κανείς, αυτό το ρεπορτάζ δεν ήταν τυχαίο. Αντιθέτως, θα μπορούσε να πει κανείς ότι ήταν ένα προειδοποιητικό μήνυμα στον Μ.Ηλιόπουλο αφού και οι δύο έχουν ομάδες που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.
Ή διότι διεκδικούν και οι δύο μερίδιο στα ελληνικά ΜΜΕ.

Μυλωνάκης ο άνθρωπος που ήθελε ο ΣΚΑΙ στο Μαξίμου

Τέλος, όπως μαθαίνουμε, στα κάγκελα με την κυβέρνηση είναι και ο Γιάννης Αλαφούζος του ΣΚΑΙ, κυρίως για όσα γίνονται στην ΕΠΟ και όχι μόνο.
Το κανάλι έχει αλλάξει διεύθυνση, έχουν παρουσιαστεί πολλές εισηγήσεις να αλλάξει πορεία, να μην είναι τόσο υπέρ της κυβέρνησης.
Η κυβέρνηση στην προσπάθεια να κλείσει αυτό το μέτωπο με τον φιλοκυβερνητικό ΣΚΑΙ, το μόνο στήριγμά της, έβαλε στην κυβέρνηση και στο Μαξίμου, το μακρύ χέρι του Αλαφούζου, τον Γιώργο Μυλωνάκη.

Ποια συμφέροντα που έχουν κανάλια αντιδρούν στο deal Attica Bank-Παγκρήτιας;

Όμως, θα πρέπει να πούμε ότι όλα είναι ρευστά.
Ακόμα και με τα υπόλοιπα κανάλια δεν υπάρχει η τέλεια ισορροπία.
Πόσο μάλλον, όταν, όπως μαθαίνουμε, συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα που κρύβονται πίσω από άλλα κανάλια, όπως το Star και ο Αlpha, και που είναι μέτοχοι σε συγκεκριμένη τράπεζα διοχετεύουν non paper στον ΣΥΡΙΖΑ, στον αρμόδιο τομεάρχη Νίκο Παππά και στον Στ. Κασσελάκη κατά του επιχειρηματικού deal Attica Bank-Παγκρήτιας που στηρίζει με θέρμη το Μαξίμου και το υπουργείο Οικονομικών…

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης