Τελευταία Νέα
Πολιτική

Προκαλεί ο Μαρκόπουλος της ΝΔ: «Αυτό που κατέκαψε την Αττική είναι ένα μικρό μέρος του τι έχει αντιμετωπιστεί»

Προκαλεί ο Μαρκόπουλος της ΝΔ: «Αυτό που κατέκαψε την Αττική είναι ένα μικρό μέρος του τι έχει αντιμετωπιστεί»
Ο κ. Μαρκόπουλος όχι μόνο δεν αντιμετώπισε με σεμνότητα την ατυχή διαχείριση των πυρκαγιών αλλά τουναντίον, εκθείασε το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας
Ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος προέβη σε προκλητικά σχόλια, αναφερόμενος στην καταστροφική πυρκαγιά στη Βορειανατολική Αττική, η οποία άφησε μία γυναίκα νεκρή και προκάλεσε τεράστιες υλικές ζημιές, ακόμη και μέσα σε αστικό ιστό.
Ειδικότερα, ο κ. Μαρκόπουλος όχι μόνο δεν προσέγγισε με σεμνότητα την ατυχή διαχείριση των πυρκαγιών αλλά τουναντίον, εκθείασε το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, τονίζοντας ότι «αντιμετώπισε το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας 4.000 πυρκαγιές. Δηλαδή αυτό που κατέκαψε την Αττική είναι ένα μικρό μέρος του τι έχει αντιμετωπιστεί».
Μάλιστα, επανέλαβε το επίσημο κυβερνητικό αφήγημα περί της ατομικής ευθύνης των κατοίκων, καθώς όπως είπε «διαβάζω ότι οι περισσότερες κατοικίες που κάηκαν δεν είχαν δηλωθεί ως καθαρισμένα οικόπεδα».
Τέλος, ο κυβερνητικός βουλευτής σε ερώτηση για το πώς αξιολογεί τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης σε ότι αφορά την φωτιά στη Βορειανατολική Αττική ενέμεινε στο ότι «εδώ δεν είμαστε για να κάνουμε αλλοίωση της πραγματικότητας. Πρόκειται για πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας κάθε καλοκαίρι, είτε αυτό αφορά την Αττική, είτε άλλες περιοχές της χώρας. Από την άλλη μεριά όμως, μην ισοπεδώνουμε. Δηλαδή να θυμίσουμε ότι πριν 6,7 χρόνια στην ίδια συζήτηση είχαμε εκατοντάδες ανθρώπους που πέθαιναν, που καιγόντουσαν. Προφανώς δεν μειώνουμε την απώλεια της περιουσίας. Είναι κάτι που μας προβληματίζει, μας κινητοποιεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης