Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οι 6 κινήσεις που πρέπει να κάνει η Κυβέρνηση για να μην καταρρεύσει πλήρως και από το 27% με 28% καταλήξει στο 22%

Οι 6 κινήσεις που πρέπει να κάνει η Κυβέρνηση για να μην καταρρεύσει πλήρως και από το 27% με 28%  καταλήξει στο 22%
Υπάρχει στην Ελλάδα ξεκάθαρο πολιτικό έλλειμμα που αντικατοπτρίζεται τόσο στην ακινησία της κυβερνώσας παράταξης όσο και στην ανυπαρξία της αντιπολίτευσης
Μια ισχυρή κυβέρνηση χρειάζεται και μια ισχυρή αντιπολίτευση…
Στην Ελλάδα όμως του 2024 έχουμε ανύπαρκτη αντιπολίτευση οπότε η κυβέρνηση… έπεσε σε ακινησία με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις… υπουργών που έχουν κάνει έργο…οι περισσότεροι είναι απλά τραγικές μετριότητες, ελάχιστοι έως ανίκανοι.
Έτσι λοιπόν υπάρχει στην Ελλάδα ξεκάθαρο πολιτικό έλλειμμα που αντικατοπτρίζεται τόσο στην ακινησία της κυβερνώσας παράταξης όσο και στην ανυπαρξία της αντιπολίτευσης.
Κορυφαίος πολιτικός παράγοντας που μίλησε στο BN ανάφερε ότι η ΝΔ για να καταφέρει να διατηρήσει το 27% και για να μην πέσει στο 22% από φθορά και ανυπαρξία μεταρρυθμίσεων… απαιτούνται 6 κινήσεις υψηλής προστιθέμενης πολιτικής αξίας…

Οι 6 πολιτικές κινήσεις

1)Να προχωρήσει σε ένα ευρύ ανασχηματισμό, να καταγράψει τα λάθη και να παρουσιάσει το νέο αφήγημα που θα αποτελεί σχέδιο ανάταξης της Ελλάδος.
Η πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Σακελλαροπούλου είναι μια τραγική μετριότητα, ανύπαρκτη, απλά την βόλεψε ο Μητσοτάκης εκεί… προσέβαλε τον θεσμό η ανύπαρκτη αυτή μετριότητα.
Εάν θέλει να τοποθετήσει στην Προεδρία της Δημοκρατίας τον Δένδια για να βγάλει ένα δελφίνο από την μέση… ας το σταθμίσει ο Δένδιας.

2)Να ακυρώσει τον νόμο των ομοφυλόφιλων αυτή την γελοιότητα.
Όσο και εάν ακούγεται παράταιρο ο νόμος αυτός είναι τραγικός, προκλητικός και το 80% της ελληνικής κοινωνίας είναι κατά.
Εάν τον καταργήσει θα δείξει στην ελληνική κοινωνία ότι σέβεται την άποψη της πλειοψηφίας.

3)Να δημιουργήσει μια ομάδα πολιτικών που θα αναλάβουν την ΝΔ μετά την Μητσοτάκη εποχή.
Ο Μητσοτάκης τελειώνει το 2027, η ΝΔ δεν θα έχει ποτέ ξανά αυτοδυναμία και ο Μητσοτάκης είναι αντιπαθής από όλους τους πολιτικούς του αντιπάλους…
Οπότε χρειάζεται να αλλάξει πολλά και στο προφίλ του…
Το Μαξίμου ΑΕ ή Μητσοτάκης ΑΕ που του καταλογίζει η αντιπολίτευση… έχει μια ισχυρή δόση αληθείας… ξέρουν και ξέρουμε.

4)Να παρουσιάσει ένα καταλυτικό σχέδιο αντιμετώπισης της ακρίβειας.
Το ιδανικό θα ήταν να τα βρει με τους Ρώσους αλλά επειδή ο Μητσοτάκης έχει βλέψεις στην Ευρώπη για μεγάλη θεσμική θέση δεν θα το τολμήσει.
Όμως ας είμαστε ρεαλιστές.
Η ακρίβεια ειδικά στο ρεύμα αποτελεί ακραία πρόκληση όταν η Ελλάδα γέμισε παράλογα ανεμογεννήτριες που είναι σύστημα απάτης.
Στο θέμα των ανεμογεννητριών να παγώσουν όλα τα σχέδια.
Να ξεκαθαριστεί όπου αντιδρά η τοπική κοινωνία αμέσως να σταματήσουν τα έργα…
Εάν θέλουν ανεμογεννήτριες να φτιάξουν παράκτια αιολικά πάρκα.
Όχι να γεμίζουν τα βουνά και να βράζει από οργή η κοινωνία… οι έλληνες δεν τις θέλουν τις ανεμογεννήτριες τόσο απλά.

5)Υπάρχουν δύο ταχύτητες στην Ελλάδα το 90% που παλεύει με την καθημερινότητα, τους ελεύθερους επαγγελματίες που έβαλε στο στόχαστρο η κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Το 10% των προνομιούχων που έχουν όντως ευεργετηθεί…
Πρώτη φορά στην Ελλάδα το χάσμα διευρύνθηκε τόσο πολύ και σε τόσο ακραίο βαθμό.


6)Επίσης χρειάζεται η εικόνα της κυβέρνησης να αλλάξει… το όνομα της κυβέρνησης και πολλών υπουργών αμαυρώνεται στους κύκλους αυτών που γνωρίζουν ότι έχουν γίνει ντιλαδόροι.
Υπάρχει μπόχα σε ορισμένα θέματα… πολύ μπόχα που εμείς οι δημοσιογράφοι τα μαθαίνουμε και οι περισσότεροι του χώρου πλέον τα γνωρίζουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης