Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημητροκάλλης για τα 50 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας: Προδοσίες, μνημόνια, χρέη και σκάνδαλα

Δημητροκάλλης για τα 50 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας: Προδοσίες, μνημόνια, χρέη και σκάνδαλα
Νέα Δημοκρατία, στα 50 χρόνια της, έχει αφήσει πίσω της μια ιστορία αποτυχίας και υποχωρήσεων", τονίζει ο Γ. Δημητροκάλλης
Σφοδρή κριτική στη Νέα Δημοκρατία, με αφορμή την 50ή επέτειο του κόμματος, άσκησε ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανατολικής Αττικής, Γιάννης Δημητροκάλλης.
Ο βουλευτής κατηγόρησε την ιστορική παράταξη για «μια πορεία αποτυχίας και υποχωρήσεων» που ξεκινά από την κρίση του Κυπριακού το 1974 και το περιβόητο «Η Κύπρος κείται μακράν».
Ο κ. Δημητροκάλλης συνέδεσε την ιστορική πορεία της ΝΔ με την οικονομική καταστροφή της Ελλάδας, υποστηρίζοντας πως οι κυβερνήσεις του κόμματος «οδήγησαν τη χώρα στα μνημόνια», ενώ αναφέρθηκε στα σκάνδαλα που έχουν στιγματίσει το κόμμα.
Ειδική αναφορά έκανε στα χρέη της ΝΔ, αναρωτώμενος πώς μπορεί ένα κόμμα που «πνίγεται στα χρέη» να ισχυρίζεται ότι προάγει την εθνική ισχύ.
Ο κ. Δημητροκάλλης δεν παρέλειψε να θίξει την τραγωδία των Τεμπών, που κόστισε τη ζωή σε δεκάδες αθώους, καταγγέλλοντας την ανικανότητα και τη διαφθορά της κυβέρνησης. Η τραγωδία, όπως τόνισε, είναι «το πιο πρόσφατο δείγμα της απόλυτης αδιαφορίας της ΝΔ για τον ελληνικό λαό».
Ακόμη, ο βουλευτής έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η παράταξη αυτή αποτελεί πλέον ένα σύμβολο της υποτέλειας και της αποτυχίας για την Ελλάδα.
Στο ίδιο πνεύμα, ο κ. Δημητροκάλλης τόνισε πως η ΝΔ νομιμοποίησε «τους συμμορίτες του ΚΚΕ», καταδιώκοντας τους πατριώτες, ενώ καυτηρίασε την Συμφωνία των Πρεσπών, χαρακτηρίζοντάς την ως «την μεγαλύτερη προδοσία της αριστεράς που υιοθέτησε η ΝΔ».
Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του Γ. Δημητροκάλλη:
«Η Νέα Δημοκρατία, στα 50 χρόνια της, έχει αφήσει πίσω της μια ιστορία αποτυχίας και υποχωρήσεων. Από την προδοτική στάση στο Κυπριακό με το αλησμόνητο «Η Κύπρος κείται μακράν» μέχρι την νομιμοποίηση των συμμοριτών του ΚΚΕ, η ΝΔ κατέστρεψε την εθνική μας υπερηφάνεια.
Οι πατριώτες που αντιστέκονταν καταδιώχθηκαν, ενώ το κόμμα της ΝΔ συνεχίζει τη μεγαλύτερη προδοσία της αριστεράς: την Συμφωνία των Πρεσπών, που έδωσε το όνομα της Μακεδονίας στους σκοπιανούς.
Η οικονομία της Ελλάδας εκτροχιάστηκε υπό την διακυβέρνηση της ΝΔ, οδηγώντας την χώρα στα μνημόνια, τα οποία υποστήριξε με θέρμη το κόμμα. Χρόνια κακοδιαχείρισης και σκανδάλων – είτε πρόκειται για τις σχέσεις με μεγάλες εταιρείες είτε για τη διαφθορά στην καρδιά της κυβέρνησης – οδήγησαν στη χρεοκοπία της χώρας.
Ακόμη και το ίδιο το κόμμα πνίγεται στα χρέη. Πώς μπορεί ένας τέτοιος οργανισμός να μιλάει για "ισχυρή Ελλάδα" όταν η ΝΔ έχει γίνει σύμβολο υποτέλειας και αποτυχίας;
Και ας μην ξεχνάμε το έγκλημα των Τεμπών, όπου με κυβέρνηση ΝΔ θρηνήσαμε δεκάδες αθώα θύματα, θυσιασμένα στον βωμό της ανικανότητας και της διαφθοράς. Η συγκάλυψη των ευθυνών ήταν εξίσου αισχρή όσο και η τραγωδία, αποκαλύπτοντας την πλήρη αδιαφορία της για τον ελληνικό λαό.
Αυτά είναι τα "επιτεύγματα" της ΝΔ στα 50 χρόνια της: προδοσίες, μνημόνια, χρέη, σκάνδαλα και τραγωδίες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης