Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κικίλιας για φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Δύσκολη ημέρα εξαιτίας των αναζωπυρώσεων στα δύο μέτωπα

Κικίλιας για φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Δύσκολη ημέρα εξαιτίας των αναζωπυρώσεων στα δύο μέτωπα
Η πυρκαγιά ξεκίνησε από οικόπεδο σε ορεινή περιοχή και για αυτό τον λόγο δεν μπόρεσαν να φτάσουν άμεσα επίγειες δυνάμεις, σύμφωνα με τον Β. Κικίλια
Για σκληρή μάχη που συνεχίζουν να δίνουν για τρίτη ημέρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα δύο μέτωπα της πυρκαγιάς στο Ξυλόκαστρο, έκανε λόγο ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Β. Κικίλιας.
Όπως ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, το ένα μέτωπο βρίσκεται νοτιοδυτικά προς τα Σοφιανά και Σορταναίϊκα, όπου επιχειρούν ελικόπτερα, και το άλλο δυτικά πάνω από το Δερβένι, ενώ και σήμερα θα είναι δύσκολη ημέρα εξαιτίας των αναζωπυρώσεων.
Ο κ. Κικίλιας πρόσθεσε ότι αναμένονται δύο ελικόπτερα από Κροατία και Ιταλία που θα συνδράμουν στις πυρκαγιές.
Κληθείς να απαντήσει για τις μεγάλες διαστάσεις που πήρε η φωτιά, εξήγησε ότι ξεκίνησε από οικόπεδο σε ορεινή περιοχή και για αυτό τον λόγο δεν μπόρεσαν να φτάσουν άμεσα επίγειες δυνάμεις.
Εξέφρασε εκ νέου τη λύπη του για την απώλεια δύο αντρών, χαρακτηρίζοντας τραγικό το γεγονός και απηύθυνε εκ νέου έκκληση στους πολίτες να μην εμπλέκονται στις φωτιές και να αφήνουν το έργο της κατάσβεσης στις πυροσβεστικές δυνάμεις και στους εκπαιδευμένους εθελοντές.
Σημείωσε ότι από τον Μάρτιο είχαμε ρεκόρ ενάρξεων πυρκαγιών κα συνεχίζεται ο καθαρισμός των δασών, έργο που ωστόσο είναι δύσκολο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης