Τελευταία Νέα
Πολιτική

Έξι πικρές αλήθειες, που εξηγούν γιατί η «τέλεια ελληνική κυβέρνηση» από 41% πέφτει στο 27% χάνοντας 900.000 ψήφους

Έξι πικρές αλήθειες, που εξηγούν γιατί η «τέλεια ελληνική κυβέρνηση» από 41% πέφτει στο 27% χάνοντας 900.000 ψήφους
Το πρόβλημα της ΝΔ και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ότι δεν έχει αφήγημα, πειστικό αφήγημα… δεν έχει πλέον τίποτε να πει αυτή η κυβέρνηση και έτσι εξηγείται γιατί από τα δεξιά της ο χώρος έχει φθάσει αθροιστικά στο 18% με 20%...
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο έλληνας πρωθυπουργός τελικά δεν είναι ο επιτυχημένος πρωθυπουργός που θέλει να παρουσιάζεται ή αυτοπροβάλλεται.
Η Νέα Δημοκρατία από ένα παραδοσιακό πατριωτικό κόμμα έχει εξελιχθεί σε μια κεντρώα συνιστώσα με πολύ ΠΑΣΟΚ από Σημίτη, Ποτάμι και άλλα αποκόμματα τα οποία δεν αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας.
Οι ηλικιωμένοι επικροτούν την κυβέρνηση, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, δεν είναι το κόμμα των νέων δεν πρεσβεύει τίποτε νέο, είναι παρωχημένο και πολύ διεφθαρμένο αυτό το κόμμα…
Την ίδια στιγμή χρωστάει σε δάνεια 475 εκατ που έχουν φθάσει τα 500 εκατ ευρώ και με καθαρή θέση 5,5 εκατ… εξυπηρετεί τους τόκους των δανείων για να μην σκάσουν.
Οπότε η ΝΔ που χρεοκόπησε ως κόμμα είναι ο ιεροκήρυκας της οικονομικής επιτυχίας… απύθμενη αμετροέπεια…

Οι 6 πικρές αλήθειες

Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται υπό καθεστώς εκλογικής κατάρρευσης παραμένει πρώτο κόμμα επειδή όλοι οι υπόλοιποι είναι διαλυμένοι αλλά ας δούμε τι συμβαίνει πραγματικά στην Νέα Δημοκρατία;
Το Ιούνιο του 2023 στις εθνικές εκλογές είχε πάρει 2,11 εκατ ψήφους με ποσοστό 40,56% και σήμερα βρίσκεται στο 27% σε μέσους δημοσκοπικούς όρους και έχει υποχωρήσει στα 1,2 εκατ ευρώ.
Εάν μάλιστα ως μέτρο σύγκρισης επικαλεστούμε τις εκλογές του Μαίου 2024 που είχε λάβει 2,4 εκατ ψήφους… οι απώλειες στην ΝΔ είναι 1,2 εκατ δηλαδή έχασε το 50% της εκλογικής της δύναμης.
Τα κόμματα της Αριστεράς θα καταλήξουν σαν το Podemos στην Ισπανία στο 3% διαλύονται… το ρεύμα είναι στα πατριωτικά κόμματα που δεν είναι η Νέα Δημοκρατία…

Πρώτη πικρή αλήθεια

Η Νέα Δημοκρατία από ένα παραδοσιακό δεξιό, πατριωτικό κόμμα έχει εξελιχθεί σε κόμμα τραβεστί λίγο από όλα.
Δεν εκφράζει την νέα τάση, είναι το κόμμα των ηλικιωμένων και των βολεμένων στο δημόσιο, δεν εμπνέει εμπιστοσύνη, οι επιχειρηματίες απλά βολεύονται επειδή εξυπηρετεί τα συμφέροντα τους… εδώ δεν υπάρχει αφήγημα

Δεύτερη πικρή αλήθεια

Αφρού η Ελλάδα έχει 44 δισεκ. ταμείο αφού η Ελλάδα πάει τέλεια όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση γιατί η μέση τάση στην Ελλάδα η μεσαία αστική τάξη δυσανασχετεί και η πλειοψηφία της κοινωνίας συντηρείται με τα pass για το ρεύμα, τα τρόφιμα κ.α.
Όλα αυτά είναι δραματικό αδιέξοδο, δεν μπορεί μια κοινωνία να συντηρείται με pass είναι η απόδειξη της αποτυχίας της οικονομικής πολιτικής.
Δεν υπάρχει αφήγημα.

Τρίτη πικρή αλήθεια

Αφού είμαστε τόσο επιτυχημένη οικονομία γιατί το δημόσιο χρέος παραμένει στην ζώνη των 407 δισεκ. δηλαδή σε ιστορικά υψηλά όλων των εποχών.
Τον Δεκέμβριο θα αποπληρώσει 6 με 7 δισεκ. των δανείων των μνημονίων αλλά από τα repos και τον συνεχιζόμενο δανεισμό το δημόσιο χρέος παραμένει αμετάβλητο…
Και εδώ απουσιάζει το αφήγημα

Τέταρτη πικρή αλήθεια

Η καθολική πλειοψηφία της κοινωνίας δεν συμπαθεί τον Μητσοτάκη, τον αντιπάθησε με την υποχρεωτικότητα των εμβολίων μια ποταπή πράξη ανευθυνότητας, ήταν μεγάλο λάθος η υποχρεωτικότητα των εμβολίων.
Τον αντιπάθησε με την συσκότιση στην υπόθεση στο έγκλημα των Τεμπών και τον αντιπάθησε με την απαράδεκτη στάση απέναντι στην Ρωσία και απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό.
Η ΝΔ σήμερα υποστηρίζει ένα πολιτικό απατεώνα, διεφθαρμένο τον Zelensky και ένα εγκληματία τον Netanyahu στο Ισραήλ.
Είναι ένα τεράστιο λάθος η στάση της Ελλάδος αντί να γίνει μπροστάρης της ειρήνης και να πάρει πρωτοβουλίες να δηλώσει ουδετερότητα και να προτάξει την ειρήνη κάνει ανόητες, μικρές, τυχοδιωκτικές πράξεις πιστεύοντας ότι απλά… εάν συρθεί πίσω από τους άλλους δεν θα κριθεί η Ελλάδα από την ιστορία.
Δεν υπάρχει αφήγημα εδώ, η Ουκρανία ηττήθηκε και το Ισραήλ είναι ένα κράτος δολοφόνων…
Μόνο η προσωπική αντζέντα Μητσοτάκη υπάρχει για να πάρει κάποιο πόστο στην ΕΕ, δηλαδή πολιτικός καιροσκοπισμός...

Πέμπτη πικρή αλήθεια

Η Ελλάδα είναι το μόνο ελληνορθόδοξο χριστιανικό κράτος που ψήφισε τον εμετικό νόμο για τον γάμο των ομοφυλόφιλων
Αποτελεί ντροπή και αίσχος όλη αυτή η παρωδία.
Η ομοφυλοφιλία δεν μπορεί να γίνει κοινωνική τάση, τι πράττει ο καθένας στην προσωπική του ζωή είναι σεβαστό όχι όμως όλο αυτό το άρρωστα τοξικό ζήτημα να γίνει κοινωνική τάση.
Εδώ δεν υπάρχει αφήγημα, υπάρχει ντροπή και αίσχος…
Η κοινωνία το πήρε πολύ στραβό το ζήτημα αυτό τελικά η κοινωνία έχει αντανακλαστικά.

Έκτη πικρή αλήθεια

Ιδιωτικοποιήσεις και άλλες μεγάλες αλλαγές.
Συνέβησαν πολλά εταιρίες ιδιωτικοποιούνται αλλά πως βελτιώθηκε η καθημερινότητα του πολίτη.
Όλο αυτό είναι απάτη.
Καμία ιδιωτικοποίηση δεν έχει στόχο την κοινωνία αλλά πως θα βγάλει ο επενδυτής γρήγορα χρήμα.
Φάνηκε αυτό με την περίπτωση των funds κόκκινων δανείων μια καλοστημένη απάτη, τίποτε λιγότερο από αυτό.

Συμπέρασμα

Το πρόβλημα της ΝΔ σήμερα δεν είναι απλά ότι δεν είναι με το παγκόσμιο ρεύμα, τα πατριωτικά κόμματα.
Η μεσαία αστική τάξη στην Ελλάδα διασώζεται επειδή φοροδιαφεύγει όχι γιατί υπάρχει διάχυση της οικονομικής ανάπτυξης...
Η φοροδιαφυγή - κακώς υπάρχει - σήμερα είναι 42 με 44 δισεκ. και αυτή κρατάει ζωντανές τις κοινωνικές τάξεις...
Το πρόβλημα της ΝΔ και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ότι δεν έχει αφήγημα, πειστικό αφήγημα… δεν έχει πλέον τίποτε να πει αυτή η κυβέρνηση και έτσι εξηγείται γιατί από τα δεξιά της ο χώρος έχει φθάσει αθροιστικά στο 18% με 20%...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης