Speculator

Πάνω από 7,5 δισ. ευρώ έσοδα από τον τουρισμό το 2021 προβλέπει ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ

Πάνω από 7,5 δισ. ευρώ έσοδα από τον τουρισμό το 2021 προβλέπει ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ

Προσδοκία για θετική έκπληξη

Από 7,5 έως 9 δισ ευρώ εκτιμά τα φετινά τουριστικά έσοδα ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Γιάννης Ρέτσος μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση του ΙΟΒΕ για την Οικονομία.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ εμφανίστηκε συγκρατημένος αλλά δεν έκρυψε την προσδοκία του για θετικές εκπλήξεις από τη φετινή τουριστική περίοδο.
Ωστόσο επισήμανε ότι η έναρξη καθυστερεί και τόνισε ότι ο Τουρισμός περίμενε να έρθει από το δεύτερο τρίμηνο αλλά ο βηματισμός των γεγονότων μας οδηγεί με περισσότερη ασφάλεια για το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς.
Με την ευκαιρία της εκδήλωσης, ο κ Ρέτσος αναφέρθηκε στις εύστοχες προβλέψεις του ΙΝΣΕΤΕ για την χρονιά που πέρασε θυμίζοντας ότι έπεσε μέσα στις εκτιμήσεις του τόσο για το ΑΕΠ όσο για τα περσινά τουριστικά έσοδα που ήταν μειωμένα κατά 80%.

Το ρεκόρ και οι τράπεζες

Έκανε λόγο για ένα μοναδικό ιστορικό ρεκόρ των 18 δισ ευρώ που αν προστεθούν και οι άμεσες επενδύσεις που έγιναν, ο λογαριασμός στην Οικονομία ανήλθε σε 25 δισ ευρώ.
Την αισιοδοξία του για τα φετινά τουριστικά έσοδα διατύπωσε ο υπουργός Εργασίας κ Κωστής Χατζηδάκης που συμμετείχε στη συζήτηση. Στο πάνελ συμμετείχε και ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank κ. Ψάλτης.
Εκτίμησε ότι το ΑΕΠ θα ενισχυθεί μία έως δύο μονάδες από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ.
Αναφερόμενος στο ρόλο των τραπεζών είπε ότι είναι σε θέση να χρηματοδοτήσουν σημαντικά έργα τα επόμενα χρόνια .
Το 1/3 των έργων πρόκειται για ώριμα επενδυτικά σχέδια.
Διευκρίνισε ότι υπάρχουν σημαντικές ιδέες για χρηματοδότηση και το υπόλοιπο 1/3 μπορεί να διοχετευθεί αφού πρώτα προωθηθούν οριζόντιες μεταρρυθμίσεις.
Δήλωσε ικανοποιημένος από την πορεία μείωσης των κόκκινων δανείων και διατύπωσε την άποψη ότι στα τέλη του 2022, ο δείκτης των κόκκινων δανείων θα είναι μονοψήφιος, θυμίζοντας ότι από τα 106 δις ευρώ μειώθηκαν σε 69 δισ ευρώ και συνολική τους αξία έχει υποχωρήσει σε 36 δισ ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης