Τελευταία Νέα
Speculator

Στο 1 ευρώ η συμφωνία Intracom - οικογένειας Λάππα για την Κλουκίνας - Όχημα για την εισαγωγή στο ΧΑ της Intracom Properties

Στο 1 ευρώ η συμφωνία Intracom - οικογένειας Λάππα για την Κλουκίνας - Όχημα για την εισαγωγή στο ΧΑ της Intracom Properties
Η υποχρεωτική δημόσια πρόταση, η αξία των ακινήτων και τι θα γίνει με την Mothercare
Σχετικά Άρθρα
Σε οριστική συμφωνία για την απόκτηση του ελέγχου της Κλουκίνας-Λάπας προχώρησε η Intracom Holdings με το πακέτο της οικογένειας Λάππα να έχει συμφωνηθεί να αγοραστεί στο 1 ευρώ τυπό την αίρεση της επιτυχούς ολοκλήρωσης του due diligence που θα διενεργήσει η Intracom (σε περίπτωση ευρημάτων θα υπάρχει καθοδική προσαρμογή) ενώ το πακέτο του κ. Λουκά Σπεντζάρη αποκτήθηκε έναντι 0,9 ευρώ ανά μετοχή (απομένουν 600.000 μετοχές που θα μεταβιβαστούν σήμερα υπό μορφή πακέτου) χωρίς καμία αίρεση.

Η τελική συμφωνία μεταξύ Intracom και οικογένειας Λάππα που ελέγχει διοικητικά την εισηγμένη υπεγράφη χθες το απόγευμα 2 Φεβρουαρίου 2023.
Η Intracom με την απόκτηση και του πακέτου της οικογένειας Λάππα θα πρέπει να προβεί σε υποχρεωτική δημόσια πρόταση στην τιμή του 1 ευρώ ανά μετοχή.
Ωστόσο από την πλευρά της αγοράστριας εταιρίας δεν υπάρχει πρόθεση για διαγραφή της Κλουκίνας-Λάππας από το Χρηματιστήριο.
Αντιθέτως μετά την απόκτηση της Κλουκίνας Λάππας θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη συγχώνευση της εισηγμένης με την Intracom Properties που ιδρύθηκε πρόσφατα και η οποία έχει ακίνητα με αποτίμηση 65 εκ ευρώ.
Ουσιαστικά η Κλουκίνας θα μετατραπεί σε εταιρία ακινήτων η οποία άμεσα θα έχει ακίνητα αξίας που θα υπερβαίνει τα 100 εκ ευρώ φέροντας πιο κοντά την Intracom στο στόχο η Intracom Prperties να διαθέτει χαρτοφυλάκιο της τάξεως των 200 εκ ευρώ και να μετατραπεί σε ΑΕΕΑΠ.
Επισημαίνεται ότι η Κλουκίνας θα αποκτηθεί με μέση αποτίμηση της τάξεως των 39 εκ ευρώ όταν η αποτιμηθείσα αξία των επενδυτικών ακινήτων είναι πάνω από 37 εκ ευρώ και ταυτόχρονα υπάρχουν και ιδιοχρησιμοποιούμενα ακίνητα των οποίων η αξία υπολογίζεται σε 20 εκ ευρώ.

Για την δραστηριότητα της Mothercare που περνά στον έλεγχο της Intrakat έχει ήδη ενημερωθεί η βρετανική εταιρία που έχει στην κατοχή της το συγκεκριμένο σήμα.
Για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα η Intracom θα εξετάσει σε δεύτερο χρόνο την προοπτική σύναψης στρατηγικών συνεργασιών αλλά είναι δεδομένο πώς η Κλουκίνας θα διατηρήσει τα ακίνητα από τα οποία θα εισπράττει ενοίκια δηλαδή θα έχει σταθερό έσοδο και μάλιστα σε τρέχουσες τιμές καθώς αναμένεται να συναφθούν συμβάσεις καθώς η εμπορική δραστηριότητα αποτελεί διαφορετικό business από αυτό των ακινήτων.

Η ανακοίνωση της Intracom το απόγευμα της Παρασκευής 3/2:

Η INTRACOM HOLDINGS (ATHEX: INTKA) (η Εταιρεία), σε συνέχεια των από 2 και 3 Φεβρουαρίου 2023 Ανακοινώσεών της σχετικά με την απόκτηση συμμετοχής στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Ι. ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ – Ι. ΛΑΠΠΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «Κ.Λ.Μ. Α.Ε.» (η Κ.Λ.Μ.), και προς διευκρίνιση σχετικών δημοσιευμάτων, γνωστοποιεί τα ακόλουθα:
Η ολοκλήρωση της συναλλαγής, βάσει του από 2.2.2023 δεσμευτικού Μνημονίου Συναντίληψης, εφόσον πληρωθούν οι συνήθεις όροι και αιρέσεις που έχουν τεθεί, θα οδηγήσει στην απόκτηση από την Εταιρεία συνολικού ποσοστού 74,2% στην Κ.Λ.Μ., με αποτέλεσμα να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για τη διενέργεια υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης εντός της προθεσμίας και σύμφωνα με τις διατάξεις της σχετικής νομοθεσίας.
Πρόθεση της Εταιρείας με βάση τον στρατηγικό σχεδιασμό της είναι η αξιοποίηση του χαρτοφυλακίου ακινήτων της Κ.Λ.Μ. σε συνέργεια με το αντίστοιχο χαρτοφυλάκιο που εισφέρει στη νέα θυγατρική της, Intracom Properties, μέσω της, σε εξέλιξη, διάσπασης με απόσχιση του κλάδου ακινήτων με σύσταση νέας εταιρείας και εισφοράς του σε αυτήν με στόχο την ενιαία περαιτέρω ανάπτυξή τους. Σκοπός είναι η συγχώνευση της K.Λ.Μ. Α.Ε. με τη νέα θυγατρική, Intracom Properties, μέσω απορρόφησης της δεύτερης από την πρώτη και η μετονομασία της Κ.Λ.Μ. σε Intracom Properties.
Αναφορικά δε με την εμπορική δραστηριότητα της πώλησης παιδικών και βρεφικών ειδών (περιλαμβανομένης της εκμετάλλευσης των καταστημάτων Mothercare) της Κ.Λ.Μ. Α.Ε., στόχος είναι η αδιάλειπτη συνέχειά της, ως ξεχωριστής εταιρείας, μέσω απόσχισης του σχετικού κλάδου και εισφοράς του σε νέα θυγατρική του Ομίλου Intracom, με συμμετοχή και της οικογένειας Λάππα στη μετοχική σύνθεση και τη διοίκηση του νέου σχήματος με απώτερο σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξή της. Τέλος, η θυγατρική ΚΛΜ ΑΤΕ, η οποία θα διατηρήσει στην κυριότητά της το Υδροηλεκτρικό Πάρκο, θα μεταβιβαστεί στην οικογένεια Λάππα αφού πρώτα έχουν μεταφερθεί τα λοιπά ακίνητά της, ως ανωτέρω.
Όλα τα παραπάνω, όπως είναι αυτονόητο, τελούν υπό την προϋπόθεση της λήψης όλων των απαιτούμενων εταιρικών αποφάσεων και εγκρίσεων, της έκδοσης των τυχόν απαιτούμενων αδειών και της τέλεσης όλων των αναγκαίων διατυπώσεων που προβλέπονται από το νόμο.
Η INTRACOM HOLDINGS θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για όποιες εξελίξεις με επόμενες ανακοινώσεις της.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης