Τελευταία Νέα
Speculator

Αυξάνει την τιμή της δημόσιας πρότασης η Πειραιώς για τη MIG - Η τράπεζα σκούπισε στις 14 Φεβρουαρίου τη μετοχή

Αυξάνει την τιμή της δημόσιας πρότασης η Πειραιώς για τη MIG - Η τράπεζα σκούπισε στις 14 Φεβρουαρίου τη μετοχή
Από τις εξελίξεις φαίνεται να είναι κερδισμένος ο Μάριος Ηλιόπουλος από πλευράς υπεραξιών…
Σχετικά Άρθρα
Νέα βελτιωμένη δημόσια πρόταση αναμένεται να καταθέσει σύμφωνα με πληροφορίες η Τράπεζα Πειραιώς για τη MIG σήμερα καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ήταν αγοράστρια της συντριπτικής πλειοψηφίας των μετοχών που διακινήθηκαν χθες 14 Φεβρουαρίου 2023

Επισημαίνεται ότι χθες η μετοχή της MIG «καρφώθηκε» στο Limit up μετά την τη 1 το μεσημέρι ενώ κινείτο ανοδικά και πάνω από την τιμή της δημόσιας πρότασης σε όλη τη διάρκεια των συναλλαγών.
Ειδικότερα χθες άλλαξαν χέρι 11.645.462 μετοχές και η τιμή κλεισίματος ήταν τα 0,2170 ευρώ (+29,94%) ενώ παρέμειναν ανεκτέλεστες εντολές αγορών για 30.997.507 μετοχές.
Η μέση τιμή αγοράς των μετοχών ήταν 0,1938 ευρώ.

Επισημαίνεται ότι η εκτίναξη της μετοχής της MIG κατά την συνεδρίαση στις 14 Φεβρουαρίου 2023 προκάλεσε έκπληξη στην αγορά όπου όλοι αναζητούσαν τον αγοραστή.
Η κίνηση της Τράπεζας Πειραιώς να σκουπίσει στην κυριολεξία τη μετοχή και να ανεβάσει το τίμημα της δημόσιας πρότασης έρχεται να δείξει και την αποφασιστικότητα της τράπεζας να ολοκληρώσει τη διαδικασία που ξεκίνησε για την απαλλαγή της MIG από το σύνολο των δανείων.
Δεν αποκλείεται μάλιστα η άνοδος του προσφερόμενου τιμήματος να σχετίζεται και με άλλες κινήσεις που έχουν σχεδιαστεί.

Ολα τα παραπάνω ξεκίνησαν καθώς ο κ. Μάριος Ηλιόπουλος της Seajets αγόρασε κατ' αρχήν το 5,48% της MIG μέσω της Ratio Holdings που ελέγχεται από την κόρη του, Δέσποινα ενώ εν συνεχεία έγινε μέτοχος μεγαλύτερης μειοψηφίας αποχτώντας το 10,7% της MIG.
H Πειραιώς ανακοίνωσε δημόσια πρόταση αλλά ο κ. Ηλιόπουλος ζήτησε και νέα αναβολή της γενικής συνέλευσης με στόχο τη μελέτη των καινούριων δεδομένων για τις 3 Μαρτίου κάτι το οποίο και έγινε.
Από τις εξελίξεις φαίνεται να είναι κερδισμένος ο Μάριος Ηλιόπουλος από πλευράς υπεραξιών καθώς πενατπλασίασε σε χρόνο ρεκόρ την αξία της επένδυσής του χωρίς ωστόσο να φαίνεται ότι θα μπορέσει να επιτύχει το στόχο να μπλοκάρει τις διαδικασίες που είχαν ξεκινήσει αλλά και πιθανά να μην μπορεί να διαπραγματευτεί κάτι παραπάνω που να έχει σχέση με τις δραστηριότητές του στην ακτοπλοΐα.
Επισημαίνεται ότι η τράπεζα Πειραιώς είχε τη δυνατότητα να ελέγξει τη MIG και μέσω μετατροπής ομολογιακού δανείου αλλά προτίμησε τη δημόσια πρόταση δείχνοντας ότι πιθανά έχουν μεταβληθεί τα αρχικά πλάνα για την επόμενη ημέρα στη MIG.
Επισημαίνεται δε ότι η Τράπεζα Πειραιώς έχει ήδη ανακοινώσει πως δεν θα προχωρήσει σε διαγραφή των μετοχών της MIG από το Χρηματιστήριο.

Η Πειραιώς με 53,5% στη MIG αγόρασε στα 0,2170 ευρώ, πάνω από την τιμή της δημόσιας πρότασης 0,1668 ευρώ

Πάνω από την τιμή της δημόσιας πρότασης, των 0,1668 ευρώ, αγόρασε επιπλέον 6.415.096 μετοχές της Marfin Investment Group η Πειραιώς, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 0,6828% των δικαιωμάτων ψήφου αυτής.
Ειδικότερα, η Πειραιώς απέκτησε στις 14 Φεβρουαρίου 2023 μέσω του Χρηματιστηρίου 6.415.096 μετοχές της Εταιρείας, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 0,6828% των δικαιωμάτων ψήφου αυτής, με μεσοσταθμική τιμή απόκτησης 0,199882 ευρώ ανά μετοχή.
Η υψηλότερη τιμή, στην οποία ο Προτείνων απέκτησε μετοχές της Εταιρείας κατά την προαναφερθείσα ημερομηνία, ανέρχεται σε €0,2170 ανά μετοχή, ως εκ τούτου εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 9 παρ. 2 του νόμου 3461/2006.
Κατόπιν αυτών, η Πειραιώς κατέχει πλέον 502.658.396 δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε ποσοστό 53,5021% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Marfin Investment Group.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης