Τελευταία Νέα
Speculator

Αποκλειστικό: Ολόκληρη η τροπολογία σκάνδαλο για τις ελεγκτικές που αποσύρει ο Σταϊκούρας λέγοντας ότι δεν… υπάρχει

Αποκλειστικό: Ολόκληρη η τροπολογία σκάνδαλο για τις ελεγκτικές που αποσύρει ο Σταϊκούρας λέγοντας ότι δεν… υπάρχει
Καταιγίδα αντιδράσεων από ελεγκτικές εταιρίες μετά την αποκάλυψη του ΒΝ για τις προθέσεις του Υπουργού που στρώνουν το δρόμο για νέες Folli Follie
Σχετικά Άρθρα
Η αποκάλυψη του ΒΝ για το προεκλογικό ρουσφέτι (πατήστε εδώ για να δείτε το δημοσίευμα) επέκτασης των χρονικών ορίων που μπορεί να παραμένει η ίδια ελεγκτική εταιρία (σήμερα δεκαετία) σε οντότητες δημοσίου συμφέροντος (εισηγμένες, τράπεζες και ασφαλιστικές) το οποίο είχε ετοιμάσει ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από πλήθος ελεγκτικών εταιριών, πλην αυτών που κρύβονταν πίσω από τη διάταξη αυτή.
Οι πιέσεις φαίνεται ότι πιάνουν τόπο καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σταϊκούρας ανακρούει πρύμναν και μοιράζει υποσχέσεις σε ελεγκτικές εταιρίες που διαμαρτύρονται ότι δεν υπάρχει καν τέτοιο σχέδιο.
Η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχει και μάλιστα σε μορφή τροπολογίας χωρίς καμία δημόσια διαβούλευση. Αντί για δημόσια διαβούλευη ο Υπουργός έστειλε την τροπολογία (αυτή που αναφέρει σε ορκωτούς ότι δεν υπάρχει) το περιεχόμενο της οποίας παρουσιάζει σήμερα κατ’ αποκλειστικότητα το ΒΝ.
Η αιτιολογική έκθεση που πρότεινε στο σχέδιο που έστειλε ο Υπουργός στους φορείς και μάλιστα με τη διαδικασία του επείγοντας (ζητήθηκε να απαντήσουν σε λίγες ώρες) προκαλεί τουλάχιστον θυμηδία καθώς αναφέρεται ότι «Προκειμένου να ενισχυθεί ο επαγγελματικός σκεπτικισμός !!! (τα θαυμαστικά είναι δικά μας) και να αυξηθεί η ποιότητα του ελέγχου, η μέγιστη διάρκεια ελεγκτικής εργασίας δύναται να παραταθεί για μέγιστη διάρκεια δέκα (10) επιπλέον ετών...»
Η πρόταση προβλέπει ότι τα άλλα δέκα έτη παράτασης θα μπορούν να προκύψουν από διαγωνισμό ενώ δίνεται δυνατότητα παράτασης για 14 έτη χωρίς διαγωνισμό αν προστεθεί και δεύτερη ελεγκτική εταιρία !!! Και όλα αυτά στο όνομα της διαφάνειας και την παράβλεψη ότι παγκοσμίως έχει αποδειχτεί πως όταν «παραγνωρίζονται» ελεγκτής και ελεγχόμενος μπορεί εύκολα να προκύψουν Folli Follie
ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ EΔΩ.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης