Τελευταία Νέα
Speculator

Trade Estates: Η αιμοδότρια της Φουρλής αλλά και της προσωπικής περιουσίας των διοικούντων - Πάρτι stock options

Trade Estates: Η αιμοδότρια της Φουρλής αλλά και της προσωπικής περιουσίας των διοικούντων - Πάρτι stock options
Πάνω από 2,6 εκατ. ευρώ bonus για εισαγωγή στο ΧΑ - Δωρεάν μετοχές έως το 2026 - Η μερίδα του λέοντος σε Βασίλη Φουρλή
Σχετικά Άρθρα
Σε αιμοδότη του ομίλου Φουρλής με ποσό 20,2 εκ ευρώ αναδείχτηκε η Trade Estates ΑΕΕΑΠ το 2022 ενώ οι διοικούντες προετοιμάζουν το μέλλον τους αποφασίζοντας δωρεάν διάθεση μετοχών για τον εαυτό τους πριν καν η εταιρία εισαχθεί στο ΧΑ πράγμα που αναμένεται να συμβεί εντός του 2023.
Η αιμοδοσία με κεφάλαια του ομίλου Φουρλής έγινε με την πώληση του 8,11% στην Autohellas έναντι 15 εκ ευρώ ενώ άλλα 5,2 εκ ευρώ εισέπραξαν οι εταιρίες του ομίλου Φουρλής ως μέρισμα. Σημειώνεται ότι η AUTOHELLAS απέκτησε το δικαίωμα να συμμετάσχει σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της TRADE ESTATES ΑΕΕΑΠ, με εισφορά σε είδος. Μέχρι την 31/12/2022 η AUTOHEL LAS ATEE δεν είχε εξασκήσει το δικαίωμά της και αυτό παρατάθηκε έως τις 30 Απριλίου του 2023.
Η αποτίμηση του ακινήτου που θα εισφερθεί έγινε στις 17 Ιουλίου 2022 ενώ η σχετική δημοσίευση στο ΓΕΜΗ της έκθεσης εκτίμησης πραγματοποιήθηκε με μεγάλη καθυστέρηση στις 9 Δεκεμβρίου 2022.
Το ενδιαφέρον είναι μέσα στη χρήση του 2022 προωθήθηκε η επιβράβευση των στελεχών της εταιρίας στο μέλλον και μετά την εισαγωγή της στο ΧΑ με πρόβλεψη για παροχή δωρεάν μετοχών. Μάλιστα χρειάστηκε να γίνει και έκτακτη Γενική Συνέλευση προκειμένου να τακτοποιηθούν οριστικά τα συγκεκριμένα ζητήματα που απασχολούσαν τους διοικούντες.

Επιβράβευση εισαγωγής στο ΧΑ άνω των 2,6 εκ ευρώ

Αναφορικά με την επιβράβευση έχει αποφασιστεί αμοιβή με παροχή δωρεάν μετοχών που αντιστοιχούν στο 1% του μετοχικού κεφαλαίου όπως θα έχει τότε διαμορφωθεί.
Με δεδομένο ότι σήμερα η εταιρία έχει 87 εκ μετοχές και ότι θα πραγματοποιηθεί η εισφορά ακινήτου σε είδος αλλά και αύξηση κεφαλαίου κατά 25% η Trade Estates μετά την εισαγωγή θα έχει πάνω από 110 εκ μετοχές και οι δικαιούχοι θα λάβουν δωρεάν πάνω από 1,1 εκ μετοχές. Στις οικονομικές καταστάσεις χρήσης 2022 αναφέρεται ότι «καταχωρήθηκε ως έξοδο στα
ενοποιημένα αποτελέσματα ποσό ευρώ 392 χιλ. και ο υπολογισμός βασίστηκε σε υποθέσεις ποσού ευρώ 2.35 ανά μετοχή και 1,105,732 αριθμό μετοχών.
Σε απλά μαθηματικά και με συντηρητικές υποθέσεις οι δικαιούχοι θα λάβουν μετοχές αξίας τουλάχιστον 2,6 εκ ευρώ. Δηλαδή οι διοικούντες με τη μετοχική δύναμη των εταιριών του ομίλου Φουρλή αποφάσισαν να πάρουν δώρο εισαγωγής στο ΧΑ το συγκεκριμένο ποσό. Τη μερίδα του λέοντος με ποσοστό 37% των δωρεάν μετοχών που αντιστοιχεί σε αξία 960 χιλιάδων ευρώ θα λάβει ο κ. Βασίλης Φουρλής (Πρόεδρος) και ακολουθούν με 28,5% ο κ. Παπουλής Δημήτρης (Διευθύνων Σύμβουλος) και με 9% ο κ. Αλεβίζος Γεώργιος Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος.

Τα … εύκολα δώρα έως το 2026

Τα δώρα δεν τελειώνουν εδώ καθώς υπάρχει και στοχοθεσία η οποία έχει ήδη πιαστεί από το 2022 για το 2023 χωρίς να υπολογίζονται τα έσοδα εισαγωγής.
Σε απλά ελληνικά οι στόχοι είναι σχεδόν εκ του ασφαλούς.
Τα δώρα προβλέπουν το 2% του μετοχικού κεφαλαίου για το 2024, το 1,5% για το 2025 και το 1,5% για το 2026.
Στην τελευταία απόφαση της Γενικής Συνέλευσης δεν καθορίζονται οι δικαιούχοι αλλά θα τους αποφασίσει το ΔΣ.
Σε προηγούμενη απόφαση πάντως ότι το 40% θα λάμβανε ο Πρόεδρος και το 50% ο Διευθύνων Σύμβουλος γεγονός που δείχνει και τις προθέσεις για να ληφθούν αστρονομικές αμοιβές δια των δωρεάν μετοχών και στο μέλλον

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης