Τελευταία Νέα
Speculator

Q&R: Νέο μέλος στην Επιτροπή Αποδοχών και Υποψηφιοτήτων ο πρόεδρος του ΔΣ, μετά το δημοσίευμα του ΒΝ

Q&R: Νέο μέλος στην Επιτροπή Αποδοχών και Υποψηφιοτήτων ο πρόεδρος του ΔΣ, μετά το δημοσίευμα του ΒΝ
Νέο μέλος στην Επιτροπή Αποδοχών και Υποψηφιοτήτων της Quality & Reliability
Σχετικά Άρθρα
Σε αντικατάσταση της κ. Αγ. Λαγού με τον κ. Δ. Γεωργόπουλο στην Επιτροπή Αποδοχών και Υποψηφιοτήτων, προχώρησε η Quality & Reliability, μετά το σχετικό δημοσίευμα του BN.
Η ανακοίνωση της Q&R αναφέρει:
«Η Διοίκηση της εταιρείας με την επωνυμία «QUALITY & RELIABILITY AE» ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι, με την από 23.05.2023 απόφαση του επανήλθε και σε συμμόρφωση με τις διατάξεις του νόμου, όρισε ως νέο μέλος της Επιτροπής Αποδοχών και Υποψηφιοτήτων το ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος και Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Δημήτριο Γεωργόπουλο, και ακύρωσε την προηγούμενη από 12.05.2023 απόφασή του με την οποία είχε ορίσει ως μέλος της Επιτροπής Αποδοχών και Υποψηφιοτήτων την κα Αγγελική Λαγού σε αντικατάσταση της παραιτηθείσας κας Σταματίνα Δοκοπούλου.
Σε συνεχεία, η Επιτροπή Αποδοχών και Υποψηφιοτήτων με την από 23.05.2023 απόφαση της και κατόπιν της από 23.05.2023 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ανασυγκροτήθηκε σε σώμα ως ακολούθως:

1. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΕΩΡΓΑΣ του Στυλιανού, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ-Πρόεδροςμέλος της Επιτροπής Αποδοχών και Υποψηφιοτήτων

2. ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ του Αθανασίου, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ-Μέλος της Επιτροπής Αποδοχών και Υποψηφιοτήτων

3. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ του Μιχαήλ, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ-Μέλος της Επιτροπής Αποδοχών και Υποψηφιοτήτων

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή Αποδοχών και Υποψηφιοτήτων με την κα Αγγελική Λαγού στην σύνθεσή της δεν συνεδρίασε και δεν έλαβε καμία απόφαση».

Νωρίτερα, το BankingNews μετέδιδε:

Q&R: Η καραμπινάτη παράβαση του νόμου για την εταιρική διακυβέρνηση και το μέλος του ΔΣ … «υαλοκαθαριστήρας»

Μπορεί ένα εκτελεστικό μέλος ΔΣ εισηγμένης να συμμετέχει στην Επιτροπή Αποδοχών και Υποψηφιοτήτων;
Σύμφωνα με το νόμο περί εταιρικής διακυβέρνησης και συγκεκριμένα βάση του άρθρου 10, δεν μπορεί.
Ειδικότερα το άρθρο 10 ορίζει μεταξύ άλλων ότι:
«1. Η Εταιρεία διαθέτει επιτροπή ελέγχου, σύμφωνα με το άρθρο 44 του ν. 4449/2017, επιτροπή αποδοχών, σύμφωνα με το άρθρο 11 του παρόντος και επιτροπή υποψηφιοτήτων, σύμφωνα με το άρθρο 12 του παρόντος.
2. Οι αρμοδιότητες της επιτροπής αποδοχών και της επιτροπής υποψηφιοτήτων είναι δυνατόν να ανατεθούν σε μία επιτροπή.
3. Οι επιτροπές της παρ. 2 είναι τουλάχιστον τριμελείς και αποτελούνται από μη εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Δύο (2) τουλάχιστον μέλη είναι ανεξάρτητα μη εκτελεστικά. Τα ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη αποτελούν την πλειοψηφία των μελών της επιτροπής. Πρόεδρος της επιτροπής ορίζεται ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος».

Χθες ωστόσο, η εισηγμένη Q&R ανακοίνωσε και μάλιστα σε ορθή επανάληψη ότι η κα Αγγελική Λαγού Εκτελεστικό Μέλος του ΔΣ ανέλαβε μέλος της Επιτροπής Αποδοχών και Υποψηφιοτήτων και ταυτόχρονα υπεύθυνη της μονάδας Εταιρικών Ανακοινώσεων και Εξυπηρέτησης Μετόχων.
Επισημαίνεται ότι στις 12 Μαίου η Q&R είχε ανακοινώσει ότι η κα Αγγελική Λαγού είναι μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της εταιρίας και επανήλθε χθες μετά από νειά ημέρες για να προβεί σε διόρθωση της προηγούμενης ανακοίνωσης.
Όλα αυτά όμως είναι τουλάχιστον περίεργα καθώς τη μια ένα μέλος του ΔΣ ανακοινώνεται ως μη εκτελεστικό και την άλλη ως εκτελεστικό λες και πρόκειται για υαλοκαθαριστήρα που πηγαίνει από τη μια άκρη στην άλλη. Και είναι απορίας άξιον περί ποιου λάθους πρόκειται όταν στην ανακοίνωση της 12ης Μαίου αναφέρεται κατ επανάληψη ως μη εκτελεστικό μέλος και σε αυτήν της 21ης μαίου ως εκτελεστικό.
Το βέβαιο είναι πως αν ισχύει η «ορθή» επανάληψη τίθεται ζήτημα παραβίασης της χρηματιστηριακής νομοθεσίας.
Σημειώνεται ότι στο ΓΕΜΗ δεν υπάρχει καμία δημοσίευση μεταβολής της σύνθεσης του ΔΣ γεγονός που σημαίνει ότι η Q&R είτε δεν έχει προχωρήσει σε υποβολή ή ότι το ΓΕΜΗ λειτουργεί ως συνήθως με χρονοκαθυστέρηση δημοσίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης