Speculator

Αποκλειστικό: Αυτογκόλ από την HIG στον πόλεμο με Κυπριώτη - Προστασία από τους πιστωτές έως το Νοέμβριο εξασφάλισε η Κυπριώτης

Αποκλειστικό: Αυτογκόλ από την HIG στον πόλεμο με Κυπριώτη - Προστασία από τους πιστωτές έως το Νοέμβριο εξασφάλισε η Κυπριώτης
Τα κρίσιμα ασφαλιστικά που μπορεί να οδηγήσουν την HIG να έχει πληρώσει τις μετοχές της αδελφής Κυπριώτη αλλά να μην μπορεί να τις αποκτήσει
Σχετικά Άρθρα
Μια ακόμα χαμένη χρονιά αναμένεται να είναι για την HIG το 2023 σε σχέση με την προσπάθειά της να αποκτήσει τον έλεγχο του ομίλου Κυπριώτη, όταν έχει καταβάλει ήδη πάνω από 70 εκ. ευρώ (για να αγοράσει τα δάνεια Κυπριώτη αλλά και το 45% από την αδελφή του επιχειρηματία) εκ των οποίων τα 40 εκ. ευρώ είναι δανεικά από δύο ελληνικές μη συστημικές τράπεζες.
Και φαίνεται ότι θα είναι μια χαμένη χρονιά, καθώς η HIG χθες έβαλε αυτογκόλ ζητώντας η ίδια να αναβληθεί η συζήτηση στην αίτηση αναστολής εκτέλεσης διαταγής πληρωμής για δάνειο 12 εκ. ευρώ (δεν περιλαμβάνονται οι τόκοι) που είχε ληφθεί από την Attica Bank.

Την αίτηση αναστολής είχε υποβάλει η πλευρά Κυπριώτη και η υπόθεση αφορούσε σε διαταγή πληρωμής του 2014 η οποία ενεργοποιήθηκε από τη HIG με μεγάλη καθυστέρηση.
Το δικαστήριο ανέβαλε την υπόθεση για τις 28 Νοεμβρίου του 2023 και ταυτόχρονα έκανε δεκτό το αίτημα της πλευράς Κυπριώτη για διατήρηση των μέτρων προστασίας από τους πιστωτές έως την εκδίκαση γεγονός που σημαίνει ότι μέχρι τότε η HIG δεν μπορεί να προχωρήσει σε καμία ενέργεια.
Ο λόγος αναβολής την οποία ζήτησε η πλευρά της HIG ήταν το γεγονός ότι δεν παραστάθηκε η Do Value που έχει τη διαχείριση των δανείων (θυμίζουμε ότι την απέκτησε στο παραπέντε μετά την παραίτηση της Quant) γιατί το… ξέχασε.

Το επιχείρημα της HIG δεν επιβεβαιώνεται από την Do Value με κορυφαίο στέλεχος της οποίας επικοινώνησε το ΒΝ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες υπήρχε και δεύτερη υπόθεση ασφαλιστικών μέτρων που εκδικάστηκε.
Η εν λόγω υπόθεση αφορά στην μεταβίβαση των μετοχών της αδελφής Κυπριώτη (45% του μετοχικού κεφαλαίου) προς τη HIG η οποία έχει μπλοκαριστεί με προσωρινή διαταγή μετά από προσφυγή της πλευράς Κυπριώτη.
Η υπόθεση είναι ιδιαίτερης σοβαρότητας καθώς αν το δικαστήριο αποφασίσει ότι δεν μπορεί να εκτελεστεί η μεταβίβαση τότε η HIG θα έχει πληρώσει τις μετοχές και θα έχει απαλλάξει από τα δάνεια την αδελφή Κυπριώτη αλλά δεν θα μπορέσει να λάβει τις μετοχές. Η πλευρά Κυπριώτη έχει μπλοκάρει τη διαδικασία καθώς ισχυρίζεται ότι η κυρία Κυπριώτη έχει οφειλές προς την εταιρία και κίνησε διαδικασία συντηρητικής κατάσχεσης.
Η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων αναμένεται να εκδοθεί εντός των επόμενων εβδομάδων.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης