Τελευταία Νέα
Speculator

Αποκάλυψη: Και δεύτερος στενός συνεργάτης του Βίκτωρα Ρέστη υποψήφιος με τη ΝΙΚΗ - Νέα επεισόδια με το Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης

Αποκάλυψη: Και δεύτερος στενός συνεργάτης του Βίκτωρα Ρέστη υποψήφιος με τη ΝΙΚΗ - Νέα επεισόδια με το Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης
Το εντυπωσιακό πάντως είναι πως σε όλο αυτό το σκηνικό εμφανίζεται να έχει σημαίνοντα ρόλο ο ανιψιός του Αρχιεπισκόπου χωρίς ωστόσο να διαθέτει καμία θεσμική αρμοδιότητα...
Σχετικά Άρθρα
Ο Βίκτωρ Ρέστης μέχρι σήμερα περιόρισε την ευαισθησία του να απαντήσει σε δημοσιεύματα που τον έφεραν να χρηματοδοτεί το κόμμα Νίκη διαψεύδοντάς τα και απειλώντας με προσφυγές στη δικαιοσύνη.
Όμως οι συμπτώσεις είναι πολλές καθώς πέραν του στενού του επί χρόνια συνεργάτη κου Ανδρέα Βορύλλα που είναι υποψήφιος με το κόμμα ΝΙΚΗ, υπάρχει και δεύτερος υποψήφιος που σχετίζεται με τον εφοπλιστή και έχει διατελέσει και αυτός μέλος ΔΣ εταιριών συμφερόντων του εφοπλιστή.
Πρόκειται για τον κο Στυλιανό Κατεβατή υποψήφιο με το κόμμα ΝΙΚΗ στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.
Μάλιστα στην ιστοσελίδα της ΝΙΚΗ δεν υπάρχει κανένα στοιχείο βιογραφικού για τον κ. Κατεβατή τον οποίο βρίσκουμε για παράδειγμα ως μέλος του ΔΣ του MTV που ελέγχεται από τον κ. Ρέστη μέχρι και το 2015.
Επίσης εμφανίζεται ως μέλος του ΔΣ της εταιρίας RENERGY SOLUTIONS συμφερόντων επίσης Βίκτωρα Ρέστη από 6/6/2014 έως 6/6/2019.
Η εν λόγω εταιρία έχει να δημοσιεύσει οικονομικά στοιχεία από το 2018 ενώ είναι άγνωστη στο ΓΕΜΗ και η σημερινή σύνθεση ΔΣ και γι αυτό το λόγο έχει τεθεί σε αναστολή καταχώρισης.
Επίσης διετέλεσε μέλος του ΔΣ της ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ από τον 12/2020 έως τον 6/2022.
Παράλληλα είναι ιδρυτής της εταιρίας διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων Forth Tech που λειτουργεί ως venture capital και έχει επενδύσει στις εταιρίες Digital Platform Solutions και Reg-Tech.
Έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ της ΠΑΛΑΙΑ ΑΓΟΡΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΧΩΡΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ στην οποία επίσης μετέχουν μέλη της οικογένειας του υποψήφιου της ΝΙΚΗΣ Ανδρέα Βορύλλα αλλά και πρόσωπα που εμφανίζονται σε εταιρίες που ελέγχει ο Βίκτωρ Ρέστης.
Και υποθέτουμε ότι αυτά πάλι τυχαία θα είναι καθώς ο κ. Ρέστης ή αλλιώς ο εφοπλιστής που δήλωσε στο παρελθόν πιάσε με αν μπορείς έχει δηλώσει ότι δεν χρηματοδοτεί το κόμμα ΝΙΚΗ.

Δεν κατέθεσε πάλι τα 8,7 εκ ευρώ

Εν των μεταξύ ούτε χθες που έληγε η πολλοστή προθεσμία που του είχε δοθεί από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο κατέθεσε τα 8,7 εκατ. ευρώ το σχήμα του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη-D MELIA ΕΠΕ για τη μίσθωση του Ορφανοτροφείου Βουλιαγμένης βάση της προσφοράς που είχε υποβάλει.
Η D MELIA εκπροσωπείται από τη Δήμητρα Μαράντου γνωστή από την ηχογραφημένη συνομιλία που είχε δει το φως της δημοσιότητας με τον αείμνηστο Αδνρέα Βγενόπουλο όπου εμφανίζεται να του ζητά χρήματα για λογαριασμό της κας Βασιλικής Θάνου.
Η υπόθεση μπήκε για την κα Θάνου στο αρχείο καθώς δεν αποδείχτηκε ότι η κα Μαράντου ενεργούσε για λογαριασμό της κας Θάνου.
Το ερώτημα είναι βέβαια είναι τι θα κάνει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και το ΔΣ του Ορφανοτροφείου Βουλιαγμένης που μέχρι τώρα περιέβαλαν με Ιώβειο υπομονή και στοργή τον κ. Ρέστη στην τακτική της … καθυστέρησης.
Ειδικά μάλιστα όταν πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ευρύτερο σχήμα με κεφάλαια εκ Ρωσίας μέσω Μονακό το οποίο προς το παρόν ούτε έχει επιβεβαιωθεί ούτε διαψευστεί επίσημα.
Υπό αυτά τα δεδομένα και εφ όσον ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και το ΔΣ του Ορφανοτροφείου κινδυνεύουν να βρεθούν απόλυτα εκτεθειμένοι στην περίπτωση που ο δεύτερος πλειοδότης, η Ισραηλινών συμφερόντων Vivion, αποφασίσει να κινηθεί νομικά και να μην περιορίζεται σε εξώδικες διαμαρτυρίες όπως έχει κάνει μέχρι σήμερα.
Το εντυπωσιακό πάντως είναι πως σε όλο αυτό το σκηνικό εμφανίζεται να έχει σημαίνοντα ρόλο ο ανιψιός του Αρχιεπισκόπου χωρίς ωστόσο να διαθέτει καμία θεσμική αρμοδιότητα.
Προφανώς όλα γίνονται με καλό σκοπό και στο πλαίσιο της Χριστιανικής Αγάπης που έχει χάσει το νόημά της.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης