Τελευταία Νέα
Speculator

H χαμηλή εκπροσώπηση της Vodafone στην ανακοίνωση έναρξης της συμφωνίας με Public και τα ερωτήματα

H χαμηλή εκπροσώπηση της Vodafone στην ανακοίνωση έναρξης της συμφωνίας με Public και τα ερωτήματα
Κανένας μέλος του ΔΣ της Vodafone στην παρουσίαση σε αντίθεση με την Public που εκπροσωπήθηκε από τον CEO
Αίσθηση προκάλεσε η χαμηλή εκπροσώπηση της Vodafone στην επίσημη πρεμιέρα της συνεργασίας της εταιρίας τηλεπικοινωνιών με την Public που επικυρώθηκε με κοινή συνέντευξη τύπου.
Η Public εκπροσωπήθηκε σε ανώτατο επίπεδο δια τους Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Ρόμπυ Μπουρλά ενώ από την πλευρά της Vodafone τον παρόν έδωσε η εμπορική Διευθύντρια καταναλωτικών προϊόντων κα Κική Σταθάκη.
Και αυτό παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μια συνεργασία που αν μη τι άλλο δίνει αποκλειστική πρόσβαση σε 44 σημεία του ομίλου Vodafone αλλά και σε μεγάλο πελατολόγιο γεγονός που δυνητικά προσφέρει την ευκαιρία προσέλκυσης νέων συνδρομητών.
Η απουσία της ηγετικής ομάδας δημιουργεί εύλογα ερωτήματα που δεν μπορούν να απαντηθούν δια του επιχειρήματος των ανειλημμένων υποχρεώσεων δεδομένου ότι επρόκειτο για μια από καιρό προγραμματισμένη ενέργεια δημοσιότητας στο πλαίσιο της συμφωνίας των δύο πλευρών.
Στο πλαίσιο αυτό επανήλθαν τα ερωτήματα και οι φήμες περί επικείμενων αλλαγών στην κορυφή της ηγετικής πυραμίδας της Vodafone αλλά και περί αλλαγής ιδιοκτησίας της εταιρίας τηλεπικοινωνιών που μπορεί να υπονομεύσει τη συμφωνία στο προσεχές μέλλον.
Μια συμφωνία για την οποία οι εκπρόσωποι των δύο εταιριών απέφυγαν να δώσουν ουσιαστικές λεπτομέρειες για τη χρονική διάρκεια τονίζοντας ωστόσο για γάμο και όχι πυροτέχνημα.
Ο κ. Ρόμπυ Μπουρλάς ισχυρίστηκε ότι το νέο μοντέλο του shop in shop θα δουλέψει καθώς τις πωλήσεις θα χειρίζονται άνθρωποι που γνωρίζουν τις τηλεπικοινωνίες αλλά και τη Vodafone δικαιολογώντας κατ αυτό τον τρόπο και την αποτυχία της συνεργασίας με την Wind (Nova) κατά το παρελθόν όπου το Public επιχείρησε χρησιμοποιώντας το δικό του δυναμικό να πουλήσει προϊόντα της εταιρίας χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.
Από την άλλη πλευρά είναι σαφές πως το μοντέλο shop in shop που εφαρμόζεται ουσιαστικά και άνευ έτερης συμφωνίας αποτελεί ενοικίαση χώρου με συγκεκριμένους όρους και αμοιβές από αυτόν το νοικιάζει
Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν το πρώτο shop in shop της Vodafone στο δίκτυο Public λειτουργεί στο κατάστημα Συντάγματος ενώ μέχρι το τέλος του ερχόμενου Μαρτίου θα προστεθούν άλλα εννέα καταστήματα στην επικράτεια.
Στόχος είναι το καλοκαίρι του 2024 να λειτουργούν 44 shop in shop της Vodafone στο δίκτυο της Public.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης