Τελευταία Νέα
Speculator

Σε τράπεζες του εξωτερικού η πλειοψηφία των διαθεσίμων της Κρι Κρι - Απορίες και ερωτήματα

Σε τράπεζες του εξωτερικού η πλειοψηφία των διαθεσίμων της Κρι Κρι - Απορίες και ερωτήματα
Η εταιρία δεν αναφέρει άμεσα αν έχει τοποθετήσει τα διαθέσιμά της σε τράπεζες της Ελλάδας ή του εξωτερικού
Ιδιαίτερα υψηλά διαθέσιμα διατηρούσε στο τέλος του 2023 η ΚΡΙ-ΚΡΙ έχοντας και υψηλή κερδοφορία μέσα στη χρήση αλλά δεν φαίνεται να εμπιστεύεται τις ελληνικές τράπεζες ή δεν βρίσκει τα επιτόκια που θέλει.
Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις της 31/12/2023 η εταιρία διατηρούσε καταθέσεις σε τραπεζικά ιδρύματα 21,677 εκ ευρώ από τα οποία τα 13,5 εκ ευρώ ήταν τοποθετημένα σε προθεσμιακές καταθέσεις.
Η εταιρία δεν αναφέρει άμεσα αν έχει τοποθετήσει τα διαθέσιμά της σε τράπεζες της Ελλάδας ή του εξωτερικού.

Ωστόσο αυτό προκύπτει έμμεσα καθώς στις οικονομικές καταστάσεις αναφέρεται στη διαβάθμιση « των διαθεσίμων με βάση τους δείκτες πιστοληπτικής αξιολόγησης του οίκου Standard & Poor’s» χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται ξεκάθαρα αν η διαβάθμιση αφορά στα τραπεζικά ιδρύματα ή τις χώρες στις οποίες έχει τοποθετήσει τα διαθέσιμα παρ ότι αναφέρεται ποσό σε τράπεζες που δεν αξιολογούνται από τον S&P Global.
Με βάση τα όσα αναφέρονται έχουν τοποθετηθεί 17,15 εκ ευρώ σε ιδρύματα με διαβάθμιση Α+ και 4,069 εκ ευρώ σε BB-.

Είναι προφανές ότι ελληνικές τράπεζες με αξιολόγηση A+ δεν υπάρχουν και τα χρήματα αυτά έχουν τοποθετηθεί σε τράπεζα-ες του εξωτερικού.
Από την άλλη προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως αναφέρεται ότι «Κατά την 31.12.2023 υφίστανται δεσμευμένες καταθέσεις ύψους €7.600.000, οι οποίες αφορούσαν εγγυήσεις για τραπεζικό δανεισμό». Και αυτό ο τραπεζικός δανεισμός της εταιρίας προέρχεται από τρεις ελληνικές τράπεζες εκτός και να λογίζεται και ο δανεισμός των μετόχων προς την εταιρία ως τραπεζικός.
Άραγε οι ελληνικές τράπεζες έχουν δεσμεύσει καταθέσεις της εταιρίας στο εξωτερικό ή συμβαίνει κάτι άλλο;

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης