Τελευταία Νέα
Speculator

Αποκάλυψη: Αβάσιμες οι προσφυγές στην δικαιοσύνη κατά Κεφαλαιαγοράς, ΕΛΤΕ και Ελληνικού Δημοσίου για την Creta Farms

Αποκάλυψη: Αβάσιμες οι προσφυγές στην δικαιοσύνη κατά Κεφαλαιαγοράς, ΕΛΤΕ και Ελληνικού Δημοσίου για την Creta Farms
Οι συμπτώσεις των επιχειρημάτων και των νομικών παραστατών των προσφευγόντων
Απορριπτική ήταν η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών στην προσφυγή 6 επενδυτών της πρώην εισηγμένης Creta farm κατά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, της ΕΛΤΕ και του Ελληνικού Δημοσίου.
Οι επενδυτές ζητούσαν να αποζημιωθούν για τις μετοχές που κατείχαν με την τελευταία τιμή κλεισίματος αλλά και για ηθική βλάβη.
Κατά σύμπτωση τα επιχειρήματα που διατύπωσαν ταυτίζονται με τα επιχειρήματα του ενός εκ των βασικών μετόχων της πρώην Creta Farms Κωνσταντίνου (Τάκη) Δομαζάκη, ενώ και οι δικηγόροι που τους εκπροσώπησαν στη συγκεκριμένη διαμάχη εκπροσωπούν τον κ. Δομαζάκη σε απροσδιόριστο αριθμό αγωγών και μηνύσεων που έχει καταθέσει.
Η αγωγή κρίθηκε ως αβάσιμη και το δικαστήριο έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς που διατύπωσαν τόσο η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, όσο η ΕΛΤΕ αλλά και το ελληνικό δημόσιο.
Στο δικαστήριο προσκομίστηκε γνωμοδότηση του ΝΣΚ πως το ΓΕΜΗ ενέργησε νόμιμα για τη μη δημοσίευση των αντιφατικών αποφάσεων Γενικών Συνελεύσεων που προσκομίστηκαν.
Επίσης απέρριψε τον ισχυρισμό ότι δεν γίνονταν έλεγχοι από την ΕΛΤΕ ως αντιφατικό καθώς οι προσφεύγοντες την ίδια στιγμή έκαναν λόγο για ανθηρά οικονομικά στοιχεία της Creta Farm.
Σε ό,τι αφορά στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το δικαστήριο θεώρησε ότι δεν είχε εξουσία να ορίσει διοίκηση στην Creta Farm και πως ήταν σύννομη η διαδικασία να ζητήσει να γίνει έλεγχος από ελεγκτική εταιρία.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης