Τελευταία Νέα
Speculator

Το μανιφέστο Μυτιληναίου στο συνέδριο της IOSCO που δεν κατάλαβαν οι ξένοι γιατί η Κεφαλαιαγορά δεν προέβλεψε … μετάφραση

Το μανιφέστο Μυτιληναίου στο συνέδριο της IOSCO που δεν κατάλαβαν οι ξένοι γιατί η Κεφαλαιαγορά δεν προέβλεψε … μετάφραση

Μεγαλοπρεπής γκάφα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς -Οι ξένοι προσκεκλημένοι άκουγαν χωρίς να καταλαβαίνουν και σχολίαζαν αρνητικά την ανοργανωσιά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς όπως και οι Έλληνες παριστάμενοι

Σχετικά Άρθρα

Στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς φαίνεται να το έχουν ένα πρόβλημα με την Οργάνωση και τις μεγάλες ιδέες.
Αλλιώς πως να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι είχαν καλέσει τον Ευάγγελο Μυτιληναίο να μιλήσει στο συνέδριο της IOSCO ο οποίος μίλησε στα ελληνικά (Στην Ελλάδα είμαστε και δεν καταλαβαίνουμε γιατί πρέπει να μιλούν όλοι στα αγγλικά κατά την αντίληψη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς) και δεν υπήρχε μετάφραση.

Και φαίνεται ότι δεν μπήκε καν κάποιος στον κόπο να ενημερώσει τον επιχειρηματία πως δεν θα υπάρχει μετάφραση ώστε να προετοιμαστεί και να ετοιμάσει κείμενο στην Αγγλική γλώσσα. 
Έτσι το πλήθος των ξένων εκπροσώπων των Κεφαλαιαγορών που μετείχαν στο συνέδριο της IOSCO άκουγαν και δεν καταλάβαιναν απολύτως τίποτα. Το γεγονός σχολιάστηκε από τους ίδιους αλλά και από τους Έλληνες παράγοντες που παρίσταντο στο συνέδριο καθώς η ομιλία Μυτιληναίου προκάλεσε αίσθηση στους Έλληνες που καταλάβαιναν και σίγουρα απευθυνόταν και στους ξένους για να καταλάβουν.

Ο επικεφαλής του ομίλου Μυτιληναίος διατύπωσε αιχμές για την πολιτική της πράσινης μετάβασης επισημαίνοντας ότι μιλάμε επί χρόνια για την πράσινη μετάβαση, χωρίς να λάβουμε υπόψη τη βιωσιμότητα και την αυτάρκεια. Πράσινη μετάβαση χωρίς οικονομική βιωσιμότητα δεν υπάρχει» σημείωσε ο επιχειρηματίας τονίζοντας ότι  ο όμιλος επέλεξε να παραμείνει στην ελληνική κεφαλαιαγορά γιατί πιστεύει στις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας.
Λάβρος ήταν για μια ακόμα φορά για την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης χαρακτηρίζοντάς της κοντόφθαλμη έχοντας φέρει όλους τους εκπροσώπους του παραγωγικού κόσμου σε απελπισία. 
Ο κ. Μυτιληναίος προέβλεψε ότι οι μπαταρίες δεν μπορούν να υποκαταστήσουν το φυσικό αέριο και ότι θα περάσουμε δεκαετίες χρησιμοποιώντας το φυσικό αέριο ενώ ταυτόχρονα επεσήμανε το ζήτημα της επέκτασης των ηλεκτρικών δικτύων που καθυστερεί που χωρίς αυτό τα δίκτυα δεν θα μπορούν να σηκώσουν τις ΑΠΕ.

Αναρωτήθηκε δε τι κάνει η Ευρώπη την ώρα που η Κίνα αλωνίζει στις ΑΠΕ, αντιπροσωπεύει τα 2/3 της παγκόσμιας παραγωγής συμβάλλοντας κατά 40% στο ΑΕΠ της.
Ταυτόχρονα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για αποβιομηχάνιση της Ευρώπης αναφέροντας πως οι ενεργοβόρες βιομηχανίες είτε φεύγουν από την ΕΕ είτε κλείνουν.
Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Μυτιληναίος τόνισε ότι «Χρειάζονται έγκαιρα σχέδιο, επενδύσεις και χρηματοδοτήσεις για την πράσινη μετάβαση.
Η Ευρώπη δεν το έχει καταλάβει ακόμα, η Ελλάδα θεωρώ πως μπορεί να δώσει το καλό παράδειγμα στην Ευρώπη, ίσως για πρώτη φορά».

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης