Τελευταία Νέα
Speculator

Τα περίεργα με τις συναλλαγές των βασικών μετόχων στην Orilina

Τα περίεργα με τις συναλλαγές των βασικών μετόχων στην Orilina
Απορίες και ερωτηματικά για τα 6,8 εκ μετοχές που απέκτησαν το Μάιο οι βασικοί μέτοχοι
Την ώρα που το Χρηματιστήριο θεσπίζει νέους κανόνες διασποράς στην Orilina φαίνεται ότι δεν τους αφορά και οι βασικοί μέτοχοι και διοικούντες κάνουν ότι μπορούν για να την περιορίσουν.
Σήμερα έχει συγκληθεί να πραγματοποιηθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρίας που ναι μεν προβλέπει τη δωρεάν διανομή μετοχών με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών αλλά την ίδια στιγμή στα θέματα περιλαμβάνεται και η αγορά ιδίων μετοχών μέχρι 3 εκατομμύρια τεμάχια η οποία θα περιορίσει και άλλο τη διασπορά την οποία έχουν περιορίσει οι βασικοί μέτοχοι με τις αγορές που έχουν πραγματοποιήσει.
Οι αγορές των βασικών μετόχων προκαλούν ερωτηματικά δεδομένου ότι έχουμε απόκτηση μεγάλου αριθμού μετοχών εντός συνεδριάσεων που παραπέμπουν σε πακέτο.
Μόνο τον τελευταίο μήνα έχουν αγοραστεί μέσω του Χρηματιστηρίου πάνω από 6,4 εκατ. μετοχές από τους βασικούς μετόχους Τρύφωνα και Δέσποινα Νάτση που αντιστοιχούν σε ποσοστό 4,6% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας.
Το ερώτημα βεβαίως είναι αν οι αγορές δύο μεγάλων πακέτων που έγιναν και συγκεκριμένα 3,212 εκ μετοχών και 3,27 εκ μετοχών παραπέμπουν σε συμφωνίες με άλλους μεγάλους μετόχους με το ερώτημα πότε έγιναν αν έγιναν τέτοιου είδους συμφωνίες.
Στην ιστοσελίδα της εταιρίας πάντως αναφέρεταιο πως οι Τρύφων και Δέσποινα Νάτση κατέχουν ποσοστό 50,64% , άλλοι δύο μέτοχοι ότι κατέχουν πάνω από 5% και ότι η διασπορά σε λοιπούς μετόχους είναι 31,27%.
Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει ενημέρωση για τις αγορές που πραγματοποίησαν οι Τρύφων και Δέσποινα Νάτση.
Πέραν αυτού στο ενημερωτικό αναφέρεται ότι μέτοχοι που κατείχαν 7 εκ μετοχές δεν προσμετρώνται στη διασπορά διότι με βάση τον Κανονισμό απέκτησαν μετοχές ένα έτος πριν την υποβολή της αίτησης εισαγωγής ενώ άλλα 3 μετοχές προσεμτρώνται στη διασπορά.
Το ερώτημα είναι αν τελικά ο κύριος και η κυρία Νάτση απέκτησαν τις μετοχές από μετόχους που μπήκαν και βγήκαν λίγο πριν και λίγο μετά την εισαγωγή αλλά και γιατί συνέβη αυτό.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης