Τελευταία Νέα
Speculator

Αποκάλυψη: Δεν πλήρωσε 1 εκατ. ευρώ από τη δόση για την άδεια στοιχήματος η Betshop - Πιθανή η αφαίρεση της άδειας

Αποκάλυψη: Δεν πλήρωσε 1 εκατ. ευρώ από τη δόση για την άδεια στοιχήματος η Betshop - Πιθανή η αφαίρεση της άδειας
Τι συμβαίνει με τη φορολογική ενημερότητα, το πρόστιμο των 500.000 ευρώ της ΕΕΕΠ και τα 25 και πλέον εκ ευρώ φόροι και πρόστιμα για τα οποία έχει προσφύγει στο ΣτΕ
Στον αέρα συνεχίζει να βρίσκεται η στοιχηματική εταιρία Betshop η οποία πέραν της ανοιχτής υπόθεσης των φορολογικών προστίμων και προσαυξήσεων άνω των 25 εκ ευρώ η οποία εκκρεμεί στο ΣτΕ, του προστίμου 500 χιλιάδων ευρώ από την ΕΕΕΠ λόγω μη προσκόμισης φορολογικής ενημερότητας ήλθε να προστεθεί και η μη καταβολή 1 εκ ευρώ για την άδεια παροχής υπηρεσιών στοιχηματισμού που κατέχει η εταιρία.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΒΝ η Betshop στα τέλη του 2023 έπρεπε να καταβάλλει για την άδεια παροχής υπηρεσιών στοιχηματισμού το ποσό των 1,25 εκ ευρώ. Ωστόσο δεν κατέβαλε εγκαίρως το ποσό και μέχρι σήμερα έχει καταβάλει μόλις 250 χιλιάδες ευρώ με αποτέλεσμα η ΕΕΕΠ να προσανατολίζεται στην αφαίρεση της άδειας της εταιρίας και τη λήψη μέτρων αναγκαστικής είσπραξης.

Τι γίνεται με την άδεια

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων έχει ήδη επιβάλει πρόστιμο για μη προσκόμιση φορολογικής ενημερότητας ύψους 500.000 ευρώ και η εταιρία έχει προσφύγει δικαστικά εναντίον του προστίμου.
Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρία ακόμα δεν έχει προσκομίσει φορολογική ενημερότητα ενώ η Επιτροπή πλέον δεν φαίνεται να έχει περιθώρια να μην προχωρήσει σε αφαίρεση αδείας δεδομένων των εκκρεμοτήτων στις οποίες προστέθηκε και η μη καταβολή του 1 εκ ευρώ για την άδεια παροχής υπηρεσιών στοιχηματισμού.
Το εντυπωσιακό είναι ότι η εταιρία του επιχειρηματία Χαλεπλή ισχυριζόταν ότι η υπόθεση του ΣτΕ με την προσφυγή κατά των προστίμων άνω των 25 εκ ευρώ θα είχε λυθεί στις αρχές του έτους. Ωστόσο νομικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι δεν είναι πιθανό να έχει εκδοθεί απόφαση εντός της φετινής χρονιάς δεδομένων των ρυθμών που κινείται το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Βέβαια η εταιρία παραδόξως τόσον καιρό συνεχίζει να λειτουργεί (άραγε όταν επιβάλλονται πρόστιμα δεν δεσμεύονται οι λογαριασμοί;) εν όψει της απόφασης του ΣτΕ και παρά το γεγονός ότι τα δικαστήρια σε πρώτο και δεύτερο βαθμό δεν τη δικαίωσαν στην προσφυγή που είχε κάνει εναντίον της επιβολής προστίμων και φόρων από την εφορία.
Επισημαίνεται δε ότι εξαιτίας του «βάρους» των 25 εκ ευρώ δεν διαθέτει φορολογική ενημερότητα και κατά συνέπεια δεν τηρεί τους όρους με βάση τους οποίους έλαβε άδεια διεξαγωγής τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου. Σε αυτό πρέπει να προστεθεί και η καταβολή του 1 εκ ευρώ για την άδεια.
Η ΕΕΕΠ πάντως σε ότι αφορά στην φορολογική ενημερότητα δεν αναμένεται να επιβάλλει νέο πρόστιμο δεδομένου ότι η νομοθεσία απαγορεύει δεύτερη ποινή για την ίδια παράβαση.

Η εγγυητική, ο ιδρυτής και η Αρχιεπισκοπή των ΗΠΑ

Η Betshop έχει καταθέσει εγγυητική επιστολή 500.000 ευρώ στην ΕΕΕΠ η οποία θα καταπέσει σε περίπτωση ανάκλησης της άδειας λειτουργίας της.
Υπενθυμίζεται ότι η Betshop είναι το εμπορικό σήμα της εταιρίας Β2Β Gaming Services που έχει ως έδρα της Μάλτα.
Με βάση τα όσα αναφέρει η ιστοσελίδα της εταιρίας ο κ Γαβριήλ Χαλεπλής είναι ο ιδρυτής και ηγέτης της εταιρίας.
Εμφανίζεται να έχει εμπλοκή και το Real Estate σε νησιά των Κυκλάδων και φέρεται να είναι μέτοχος της εταιρίας RIANESON Investments PLC που έχει εισαχθεί από το Σεπτέμβριο του 2023 τη Νέα Αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου η οποία είναι μη ρυθμιζόμενη αγορά.
Η εταιρία με βάση τα τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία (εξάμηνο 2023) είχε ίδια κεφάλαια μόλις 600 χιλιάδες ευρώ.
Στην Ελλάδα έχει δύο θυγατρικές την PAKTIA I και PAKTIA II.
Ο κ. Χαλεπλής φαίνεται να έχει ιδιαίτερα στενές σχέσεις με εκκλησιαστικούς κύκλους και ειδικά με την Αρχιεπισκοπή των ΗΠΑ με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι … επαφές του επιδεικνύουν εσχάτως ενδιαφέρον για την πορεία των υποθέσεών του στον χώρο του ελληνικού στοιχηματισμού.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης