Τελευταία Νέα
Speculator

Η πανηγυρική επιβεβαίωση του ΒΝ για την κατάσταση σε 10 ΑΕΠΕΥ - Η ώρα των μεγάλων αποφάσεων για την Λαζαράκου

Η πανηγυρική επιβεβαίωση του ΒΝ για την κατάσταση σε 10 ΑΕΠΕΥ - Η ώρα των μεγάλων αποφάσεων για την Λαζαράκου
Τι ξέχασε να πει η Επιτροπή στην ανακοίνωσή της- Τι συμβαίνει με τον Οργανισμό της ΕΚ και τον Κανονισμό Εσωτερικής Λειτουργίας

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έκανε το θαύμα της και στην ουσία στις 7 Ιουνίου 2024, επιβεβαίωσε τα όσα αποκάλυψε το ΒΝ για δέκα χρηματιστηριακές εταιρίες που αντιμετωπίζουν ζήτημα κεφαλαιακής επάρκειας προβαίνοντας σε μια ανακοίνωση που αναφέρει ότι «Αναφορικά με δημοσιεύματα, για την αποκατάσταση της αλήθειας και την προστασία της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενημερώνει ότι οι οικονομικές καταστάσεις της χρήσης 2023 όλων των εν λειτουργία εταιριών παροχής επενδυτικών υπηρεσιών (ΑΕΠΕΥ) έχουν υποβληθεί στην Επιτροπή, όπως ορίζεται στο άρθρο 94 του ν. 4514/2018».
Δηλαδή από ολόκληρο το δημοσίευμα (που παραδόξως στην Επιτροπή το είδαν ως πολλά) το μόνο που βρήκαν να πουν είναι ότι όλες οι ΑΕΠΕΥ έχουν υποβάλλει οικονομικές καταστάσεις εντός διμήνου και ουσιαστικά επιβεβαίωσαν όλα τα όλα και κυρίως ότι δεν κάνουν τη δουλειά τους στο σκέλος της εποπτείας των ΑΕΠΕΥ.
Σε ότι αφορά στο περιεχόμενο της ανακοίνωσης οφείλουμε να τονίσουμε ότι δεν  έχουμε καμία εμπιστοσύνη ειδικά σε αυτή τη διοίκηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που έχει ανάγει την αδιαφάνεια σε μόνιμη συνήθεια και έχει μάθει να «δουλεύει» με κατευθυνόμενες πληροφορίες για εξυπηρέτηση σκοπών «λιβανίσματος» και κακώς εννοούμενων δημοσίων σχέσεων.
Στο πλαίσιο και προκειμένου πριν επανέλθουμε με το ζήτημα της υποβολής τους καλούμε να αναρτήσουν τις οικονομικές καταστάσεις όλων των ΑΕΠΕΥ που δηλώνουν ότι έχουν παραλάβει.
Πέραν αυτού καλό θα ήταν να ασχοληθούν με τις υποχρεώσεις των ιδίων των ΑΕΠΕΥ να έχουν δημόσια προσβάσιμα στοιχεία όχι μόνο των οικονομικών καταστάσεων αλλά και άλλα τα οποία σε κάποιες περιπτώσεις είναι «άφαντα» πέραν του ενός έτους.
Σε κάθε περίπτωση αντιλαμβανόμαστε γιατί η κα Λαζαράκου και οι συν αυτώ πολέμησαν με λύσσα τις ρυθμίσεις που είχε προωθήσει για τη λειτουργία της Κεφαλαιαγοράς ο πρώην Υφυπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Ζαββός φτάνοντας μάλιστα να πληρώνουν γνωμοδοτήσεις φυσικά με δημόσιο χρήμα για να τικρούσουν τις ρυθμίσεις που στόχο είχαν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να λειτουργεί διαφανώς. Και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι βολεύτηκαν με το Χρήστο Σταϊκούρα που έκανε νομοθετικό πασάλειμμα άνευ ουσίας.
Άραγε που βρίσκεται ο Οργανισμός της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και ο Κανονισμός Εσωτερικής Λειτουργίας που προβλέπονται από τη νομοθεσία που ψηφίστηκε το 2022, δηλαδή το νομοθετικό πασάλειμμα Σταϊκούρα; Πόσο ενδιαφέρον έχει άραγε η κα Λαζαράκου γι αυτά τα «ανούσια» ζητήματα που μπορεί να λειτουργήσουν έστω και ελάχιστα δεσμευτικά μπροστά στην ασύδοτη λειτουργία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που γεννά το ερώτημα ποιος θα εποπτεύσει και θα προστατέψει την αγορά από τους επόπτες της;

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης