Τελευταία Νέα
Speculator

Η σταθερή αξία της Επιτροπής Ελέγχου της Ideal Νέλλη Τζάκου που απομακρύνθηκε χωρίς αποζημίωση από την Εθνική

Η σταθερή αξία της Επιτροπής Ελέγχου της Ideal Νέλλη Τζάκου που απομακρύνθηκε χωρίς αποζημίωση από την Εθνική
Η υπόθεση με τις αγορές ακινήτων μέσω POS για την απόκτηση Golden Visa και η μετέπειτα πορεία της κας Τζάκου
Μια τουλάχιστον «ενδιαφέρουσα» εξέλιξη είχαμε στην Ideal (Ιντεάλ) όπου συγκροτήθηκε σε σώμα η Επιτροπή Ελέγχου με Πρόεδρο την κα Ελένη (Νέλλη) Τζάκου η οποία βέβαια συμπληρώνει τρία χρόνια ως Ανεξάρτητο Μη εκτελεστικό Μέλος του ΔΣ της Ιντεάλ αλλά και Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου και Αντιπρόεδρος της εταιρίας.

Φαίνεται ότι στην Ιντεάλ είναι απόλυτα ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες της κας Τζάκου η οποία παραμένει στη θέση της παρά το γεγονός ότι τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου αντικαταστάθηκαν.
Βέβαια το παρελθόν της κας Τζάκου έχει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς ήταν εμπλεκόμενη στις συναλλαγές μέσω POS για αγορά ακινήτων με σκοπό την απόκτηση της Golden Visa από Κινέζους που δεν είχαν ποτέ πατήσει το πόδι τους στην Ελλάδα ως Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας.

Όταν είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο απομακρύνθηκε με συνοπτικές διαδικασίες από την Εθνική Τράπεζα και μάλιστα όπως είχε τότε γίνει γνωστό χωρίς να της καταβληθεί αποζημίωση ενώ έκτοτε ουδέποτε εργάστηκε σε τράπεζα.
Το ταλέντο της πάντως έχουν αναγνωρίσει και οι Ευρωσύμβουλοι όπου επίσης είναι μέλος ΔΣ.
Είναι άγνωστο ότι έγινε με τον όμιλο ΟΤΕ στον οποίο οι πληροφορίες ανέφεραν ότι είχε πάει μετά την απομάκρυνσή της από την Εθνική.
Στο βιογραφικό της πάντως δεν αναγράφεται απολύτως τίποτα.

Πιθανά όλα αυτά για την Ιντεάλ να αποτελούν προσόντα.
Σήμερα η κα Τζάκου δραστηριοποιείται ως μέτοχος και συνιδρύτρια στην εταιρία Neo Consulting.
Όπως διαβάζουμε στο βιογραφικό της κας Τζάκου συμμετέχει στην εταιρία η οποία παρέχει υπηρεσίες στον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών λιανικής σε μεγάλες Ελληνικές εταιρείες και ομίλους για:
(i) την παροχή υπηρεσιών πληρωμών από κατάλληλα αδειοδοτημένα ιδρύματα πληρωμών ή ιδρύματα ηλεκτρονικού χρήματος,
(ii) την παροχή υπηρεσιών μικροχρηματοδοτήσεων προς ιδιώτες και μικρές επιχειρήσεις,
(iii) την παροχή ψηφιακών πληρωμών και ψηφιακών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σύμφωνα με την πρόσφατη Ευρωπαϊκή Οδηγία Υπηρεσιών Πληρωμών (PSD2) και το νέο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Open Banking αντίστοιχα.

Η εν λόγω εταιρία ιδρύθηκε το 2019 και την πρώτη διετία (2019-2020) είχε έσοδα 65 χιλιάδες και 60 χιλιάδες ευρώ.
Από το 2021 συμπωματικά με την τοποθέτησή της στο ΔΣ της Ιντεάλ τα έσοδα αυξάνονται σε 170 χιλιάδες ευρώ ενώ το 2022 διαμορφώνονται σε 258 χιλιάδες και το 2023 σε 230 χιλιάδες ευρώ με πολύ υψηλά περιθώρια κέρδους.
Υποθέτουμε πάντως ότι δεν συναλλάσσεται με εταιρίες του ομίλου Ιντεάλ καθώς έχει οριστεί ως Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος του ΔΣ
Επιπλέον η κα Τζάκου συμμετέχει ως μέλος ΔΣ στη NIKIFINTECH ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ η οποία ιδρύθηκε πρόσφατα από Κυπριακή εταιρία την οποία εκπροσωπεί ο κ. Σταύρος Πέτρουλας πρώη Διευθυντής Ψηφιακών Καναλιών της Εθνικής ο οποίος αποχώρησε με εθελούσια από την τράπεζα το 2019.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης