Τελευταία Νέα
Speculator

Καθηγητής Βάρρας καταπέλτης για Βορίδη: Με απομάκρυναν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ γιατί ήθελαν να κάνουν παιγνίδια και δεν ήμουν εύκαμπτος

Καθηγητής Βάρρας καταπέλτης για Βορίδη: Με απομάκρυναν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ γιατί ήθελαν να κάνουν παιγνίδια και δεν ήμουν εύκαμπτος
Αποκλειστικές δηλώσεις στο ΒΝ του πρώην Προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ που έστειλε σωρεία υποθέσεων στην δικαιοσύνη
Καταπέλτης κατά του νυν Υπουργού Επικρατείας κ. Μάκη Βορίδη για το ρόλο του τελευταίου στην κατάσταση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γρηγόρης Βάρρας που απομακρύνθηκε εν μια νυκτί από τη θέση του Προέδρου του Οργανισμού το 2020 σε δηλώσεις του στο ΒΝ.
« Η θητεία μου ενώ ήταν τριετής διήρκεσε μόνο ένα έτος έως και το Νοέμβριο 2020 καθότι ο τότε Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (σ.σ. Μάκης Βορίδης) ζήτησε τη παραίτησή μου για ένα πολύ απλό λόγο γιατί έκανα άριστα τη δουλεία μου και δεν ήμουν ‘’πλαστικός, εύκαμπτος’’ αλλά πολύ τεχνοκράτης απέναντι σε αυτούς που ήθελαν να κάνουν τα "παιχνίδια" , τα γνωστά πλέον και συνέχισαν πλέον μετά την απομάκρυνσή μου, που απαίτησαν ώστε έχουν εύκολο πεδίο δράσης».

Πιθανή η άρση της πιστοποίησης

Σύμφωνα με τον κ. Βάρρα «Αυτό φάνηκε με τα όλα τα συμβαίνοντα μετά την επιτυχή προκαταβολή του Οκτωβρίου 2020 επί θητείας μου, και όσα συμβαίνουν από το Δεκέμβρη 2020 που έγινε η εξόφληση μέχρι τα σήμερα»
Ισχυρίζεται ότι «έχει ξεκινήσει ένα μεγάλο μπάχαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ , με κορύφωση τη 12μηνη επιτήρηση από Ε.Ε. και «πιθανή άρση πιστοποίησης με απρόσμενες συνέπειες για τους αγροτοκτηνοτρόφους ως προς τις επιδοτήσεις και τη Κυβέρνηση γενικότερα»

Ο κύριος Βάρρας αναφέρει ότι «Με το πολιτικό κομμάτι δεν ασχολούμαι και ούτε κρίνω.
Είναι πάγια θέση μου γιατί δεν είναι η δουλειά μου καθότι τεχνοκρατικές υπηρεσίες περιποιώ».
Ωστόσο επισημαίνει για τη σημερινή κατάσταση στον ΟΠΕΚΕΠΕ ότι τα πράγματα είναι απλά και τα έχουν κάνει πολύπλοκα καθότι όλα βασίζοντα σε ευρωπαϊκές διαδικασίες σαφείς και περιγραφόμενες κι όχι σε ελληνικές λογικές ασαφειών ή θέλω από αυτούς που το παίζουν» υπερειδήμονες με ασαφείς γνώσεις αλλά πειθώ και λέγειν και πωλούν ελπίδα……»

Το σύστημα είναι διαβρωμένο

Σήμερα όταν «με ρωτούν ποιος ήταν ο κύριος και βασικός λόγος που έφυγες» λέει ο κ. Βάρρας η απάντηση είναι σύντομη: « Έκανα απλά τη δουλεία μου, δεν πρόδωσα την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού απλά μόνο πιθανόν ενοχλήθηκαν οργανωμένα συμφέροντα που ..... (βάλτε όποια ρήματα θέλετε...) Ευρωπαϊκές επιδοτήσεις.
Τώρα είναι άλλων δουλειά να εξορθολογήσουν το σύστημα που πλέον είναι πολύ αργά και είναι ήδη διαβρωμένο», καταλήγει.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2020 όταν ο κ. Βάρρας απομακρύνθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ είχε μεταξύ άλλων σε επιστολή του προς το προσωπικό αναφέρει τα εξής:
«Δε θα μείνω στο γεγονός ότι ο Οργανισμός ήταν ενδεχομένως όμηρος καταστάσεων, που με το πρόσχημα της μη πληρωμής εκφόβιζαν περί τα 9 χρόνια για να μην γίνουν κρίσεις.
Αυτό είπαν και σε μένα.
Απέναντι σε αυτό το φοβικό σύστημα αντέδρασα με τόλμη και αποφασιστικότητα και οι κρίσεις έγιναν γρήγορα, αλλά και οι πληρωμές ακόμα γρηγορότερα.

«Από τις δημόσιες θέσεις να φύγεις όχι πλουσιότερος αλλά τίμιος»

Αυτό που με συγκινεί ιδιαίτερα μέσα από το γόνιμο αυτό ταξίδι του ενός χρόνου στον Οργανισμό, είναι η αγάπη των υπαλλήλων - εξαιρούνται κάποιοι που χάλασε η βολή τους και η μονοκαθεδρία τους - και τους ευχαριστώ θερμά, αλλά κυρίως η αγάπη των αγροτών και κτηνοτρόφων, που είναι καθημερινή έκπληξη για μένα. Αυτό είναι το πραγματικό κέρδος μου.
Τώρα τελευταία, όταν γνωστοποιήθηκε η αποχώρησή μου, αυτό εντάθηκε και με απλές παρεμβάσεις σε μέσα ενημέρωσης.
Μια τέτοια εκπομπή παρακολουθούσε η μητέρα μου 86 ετών στα Τρίκαλα, όπου πέρα από τους παραγωγούς που έλεγαν επαινετικά λόγια για το έργο, την ακεραιότητα και τη συμπεριφορά μου, παρενέβη και ο υφυπουργός κος Κώστας Σκρέκας, μιλώντας επαινετικά για το έργο και την τεχνοκρατική μου αντίληψη και στάση και η οποία μητέρα μου, προς έκπληξή μου, έστειλε sms με το ακόλουθο μήνυμα με το οποίο κλείνω:
“Εκ των κοινών επιμελείν απάλλαττον μη πλουσιότερος αλλά ενδοξότερος, πολλών χρημάτων κρείττων ο παρά του πλήθους έπαινος” και συνεχίζει η ίδια τη μετάφραση: “Από τις δημόσιες θέσεις να φύγεις όχι πλουσιότερος αλλά τίμιος”
Και να φανταστεί κάποιος ο κ. Βάρρας είχε στενές προσωπικές σχέσεις με τον πρωθυπουργό…
Φαίνεται όμως ότι τα συμφέροντα και ο κ. Μάκης ήταν περισσότερο ισχυροί από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή απλά ο τελευταίος παγιδεύτηκε και ενέκρινε την καρατόμηση Βάρρα.
Πάντως ο κ. Βάρρας κατά τον ένα χρόνο θητείας του στον ΟΠΕΚΕΠΕ πρόλαβε να στείλει στη δικαιοσύνη σωρεία υποθέσεων απάτης με τις Αγροτικές Επιδοτήσεις.
Μια από αυτές τις υποθέσεις που εκδικάστηκε πριν 15 μέρες και οι υπαίτιοι τιμωρήθηκαν με ανώτερη ποινή χωρίς ελαφρυντικά .
Άλλη υπόθεση με εμπλεκόμενους εργολάβους δημοσίων έργων (!!!) που …λυμάνθηκαν επιδοτήσεις ήταν να δικαστεί την προηγούμενη Παρασκευή (18/10) στο Κακουργιοδικείο αλλά δόθηκε αναβολή για τον Φεβρουάριο.
Φυσικά όλα αυτά τα τρέχει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία αν αυτό έχει τη σημασία του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης