Τελευταία Νέα
Τα Παράξενα

Ρωσικό τανκ δέχεται επίθεση από drones και μένει στη θέση του για να καλύψει το πεζικό - Συγκλονιστική περιγραφή

Ρωσικό τανκ δέχεται επίθεση από drones και μένει στη θέση του για να καλύψει το πεζικό - Συγκλονιστική περιγραφή
«Βγήκαμε γρήγορα από το άρμα και καταρρίψαμε τα FPV».
Ένα ρωσικό άρμα μάχης εντοπίστηκε από ουκρανικά στρατεύματα ενώ επιχειρούσε από κλειστή θέση βολής. Στη συνέχεια, το πλήρωμά του κατέρριψε μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) με πυρά ελαφρών όπλων και συνέχισε να υποστηρίζει ομάδες εφόδου με πυρά από το άρμα.
Αυτό ανέφερε στο RIA Novosti ένας οδηγός-μηχανικός του 60ού ξεχωριστού επίλεκτου μηχανοκίνητου τμήματος (εφόδου) «Somali» της 51ης επίλεκτης στρατιάς της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας με το προσωνύμιο «Stolichny».
«Στεκόμασταν σε κλειστή θέση βολής με αυτό το άρμα. Τα αεροσκάφη εφόδου και το πεζικό μας πλησίαζαν, έκαναν έφοδο στο χωριό. Η αποστολή μας ήταν να τους καλύψουμε όσο το δυνατόν περισσότερο, να βοηθήσουμε με υποστηρικτικά πυρά.
Εκείνη τη στιγμή, η διοίκηση ανέφερε μέσω ασυρμάτου ότι έγινε υποκλοπή από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και ότι η θέση μας είχε αποκαλυφθεί, και ζητούσαν υποστήριξη FPV για να ‘αποσυναρμολογήσουν’ (καταστρέψουν) το άρμα,» είπε ο στρατιωτικός.
Σημείωσε ότι τα πληρώματα των αρμάτων ήξεραν ότι το πεζικό που έμπαινε στην έφοδο χρειαζόταν υποστηρικά πυρά και δεν ήταν δυνατό να αποσυρθεί το όχημα στα μετόπισθεν.
Το πλήρωμα αποφάσισε να σταθεί μέχρι τέλους.
Ο «Stolichny» ανέφερε ότι κάποια στιγμή τα FPV επιτέθηκαν στο άρμα και το πλήρωμα άρχισε να αμύνεται.
Οι Ρώσοι στρατιωτικοί κατάφεραν να καταρρίψουν τα FPV με ελαφρά όπλα και μετά υπήρξε ένα διάστημα μέχρι να έρθουν νέα drones.
«Πεταχτήκαμε πίσω στο άρμα και αρχίσαμε να δουλεύουμε. Μετά τα FPV ήρθαν ξανά. Βγήκαμε γρήγορα από το άρμα και καταρρίψαμε τα FPV.
Τρία FPV χτύπησαν το άρμα και καταρρίψαμε άλλα τρία FPV. Εκείνη την ημέρα, το πεζικό μπήκε στο χωριό και αποσυναρμολόγησε (χτύπησε με πυρά του άρματος) τα απαραίτητα οχυρωμένα σημεία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Όταν τα αεροσκάφη εφόδου αποχώρησαν, δόθηκε εντολή το όχημα να αποσυρθεί,» πρόσθεσε.
Διευκρινίζεται ότι το άρμα, με μικρές ζημιές, οδηγήθηκε μόνο του στη ζώνη επισκευής της μονάδας και μια εβδομάδα αργότερα αποκαταστάθηκε πλήρως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης