Η κατανάλωση κρέατος για πρωινό δεν βλάπτει τους υγιείς ανθρώπους, αρκεί να λαμβάνονται υπόψη οι ατομικές ανάγκες, η ποιότητα και η ποσότητα του γεύματος, και να συνοδεύεται από φυτικές ίνες για καλύτερη πέψη
Η ερώτηση σχετικά με το αν είναι αποδεκτό να καταναλώνει κανείς κρέας για πρωινό απασχολεί πολλούς ανθρώπους.
Η διατροφολόγος Zhanna Antonyuk διέλυσε δημοφιλή μύθους σχετικά με τα πρωινά βασισμένα στο κρέας σε συνέντευξή της στο NEWS.ru.
Η ειδικός υποστηρίζει ότι, από φυσιολογική άποψη, η κατανάλωση κρέατος το πρωί δεν αποτελεί κίνδυνο για έναν υγιή άνθρωπο:
«Σίγουρα αυτό δεν βλάπτει έναν υγιή άνθρωπο», τόνισε η γιατρός. «Το γαστρεντερικό σύστημα είναι έτοιμο να λειτουργήσει το πρωί και εκκρίνει ένζυμα για την πέψη των πρωτεϊνών και των λιπών».
Η Antonyuk επισήμανε επίσης αρκετά σημαντικά σημεία.
Πρώτον, είναι σημαντικό να λαμβάνονται υπόψη τα ατομικά χαρακτηριστικά του οργανισμού, καθώς άτομα με γαστρεντερικά προβλήματα πρέπει να είναι προσεκτικά με τα βαριά γεύματα το πρωί.
Δεύτερον, η ποιότητα και η ποσότητα έχουν σημασία — η ιδανική μερίδα είναι έως 150 γραμμάρια άπαχου, βρασμένου ή στον ατμό κρέατος.
Για καλύτερη απορρόφηση, η διατροφολόγος προτείνει να συνοδεύονται τα κρεατικά με φυτικές ίνες. Τα λαχανικά, τα χόρτα και το ψωμί ολικής αλέσεως βοηθούν στην πέψη και παρέχουν ενέργεια. Είναι επίσης κρίσιμο να ακούμε το σώμα μας.
«Αν νιώθετε ατονία ή δυσφορία μετά από ένα τέτοιο πρωινό, είναι πιθανό ότι το γαστρεντερικό σας σύστημα αφομοιώνει καλύτερα πιο ελαφριές πρωτεΐνες ή σύνθετους υδατάνθρακες», κατέληξε η διατροφολόγος.
www.bankingnews.gr
Η διατροφολόγος Zhanna Antonyuk διέλυσε δημοφιλή μύθους σχετικά με τα πρωινά βασισμένα στο κρέας σε συνέντευξή της στο NEWS.ru.
Η ειδικός υποστηρίζει ότι, από φυσιολογική άποψη, η κατανάλωση κρέατος το πρωί δεν αποτελεί κίνδυνο για έναν υγιή άνθρωπο:
«Σίγουρα αυτό δεν βλάπτει έναν υγιή άνθρωπο», τόνισε η γιατρός. «Το γαστρεντερικό σύστημα είναι έτοιμο να λειτουργήσει το πρωί και εκκρίνει ένζυμα για την πέψη των πρωτεϊνών και των λιπών».
Η Antonyuk επισήμανε επίσης αρκετά σημαντικά σημεία.
Πρώτον, είναι σημαντικό να λαμβάνονται υπόψη τα ατομικά χαρακτηριστικά του οργανισμού, καθώς άτομα με γαστρεντερικά προβλήματα πρέπει να είναι προσεκτικά με τα βαριά γεύματα το πρωί.
Δεύτερον, η ποιότητα και η ποσότητα έχουν σημασία — η ιδανική μερίδα είναι έως 150 γραμμάρια άπαχου, βρασμένου ή στον ατμό κρέατος.
Για καλύτερη απορρόφηση, η διατροφολόγος προτείνει να συνοδεύονται τα κρεατικά με φυτικές ίνες. Τα λαχανικά, τα χόρτα και το ψωμί ολικής αλέσεως βοηθούν στην πέψη και παρέχουν ενέργεια. Είναι επίσης κρίσιμο να ακούμε το σώμα μας.
«Αν νιώθετε ατονία ή δυσφορία μετά από ένα τέτοιο πρωινό, είναι πιθανό ότι το γαστρεντερικό σας σύστημα αφομοιώνει καλύτερα πιο ελαφριές πρωτεΐνες ή σύνθετους υδατάνθρακες», κατέληξε η διατροφολόγος.
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών