Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αμέσως μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με ανοδικές διαθέσεις και τις τράπεζες ξανά στο επίκεντρο

Αμέσως μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με ανοδικές διαθέσεις και τις τράπεζες ξανά στο επίκεντρο
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Η κίνηση των τραπεζικών μετοχών στις τελευταίες συνεδριάσεις έχει ανοίξει ένα παράθυρο αισιοδοξίας. Η κίνηση προς τις 800 μονάδες βελτίωσε και την επενδυτική ψυχολογία. Οι ελληνικές μετοχές παραμένουν σε discount έναντι των ξένων μετοχών το οποίο κατά την ταπεινή μας άποψη δε δικαιολογείται. Είναι ωστόσο περιορισμένο το επενδυτικό ενδιαφέρον και ίσως αυτός να είναι ένας από τους όλους που δε μειώνεται το discount.

Περιμένουν κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών οι αναλυτές σήμερα, ενώ οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν με οριακές απώλειες. Ο DAX βέβαια είναι κοντά στις 14.000 μονάδες. Εμείς συζητάμε για την αντίσταση στις 805 μονάδες ή στις 810 μονάδες. Αστεία πράγματα, μην τα ξαναγράφουμε…

Σταθεροποιητικό προς ήπια ανοδικό το ΧΑ στα πρώτα λεπτά. Στάση αναμονής μετά και τις 4 ανοδικές συνεδριάσεις. Προσπαθεί και πάλι η Jumbo να κινηθεί υψηλότερα. Καλή εικόνα από Πειραιώς, Motor Oil και Alpha Bank. Δείχνει να έχει διαθέσεις για υψηλότερα…

COVID-19: Οι εμβολιασμοί στον κόσμο δείχνουν ήδη σημαντική υποχώρηση των ασθενών που χρειάζονται νοσηλεία σε μονάδες ΜΕΘ. Εξαιρετικά θετική είδηση.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στη προσυνεδρίαση μπήκε εντολή πώλησης 795 χιλ. τεμαχίων στα 0,58 ευρώ στη μετοχή της Eurobank, ήτοι στο -3,85%. Στις άλλες τραπεζικές οι εντολές έδειχναν υψηλότερο άνοιγμα. Σταδιακά οι αγοραστές στην ΕΥΡΩΒ κάλυψαν την πώληση και έδιναν άνοιγμα στη μετοχή λίγο κάτω από τα 0,60 ευρώ. Στο ξεκίνημα οι 3 συστημικές έχουν καλύτερη εικόνα με μικρή άνοδο αλλά και στην Εurobank φαίνεται πως οι ρευστοποιήσεις μαζεύονται κοντά στα 0,60 ευρώ.

ΤΡ.ΕΛΛΑΔΟΣ: Μέρισμα 0,6720 ευρώ ανά μετοχή θα δώσει για τη χρήση 2020, το οποίο αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 4,3% με βάση το χθεσινό κλείσιμο. Το Ελληνικό Δημόσιο θα λάβει 633,2 εκατ. ευρώ!! Ανοδικό άνοιγμα αλλά με μικρό όγκο για τη μετοχή.

MERMEREN: Με βάση τα κέρδη και την αποτίμηση το p/e είναι υψηλό και εκτιμούμε πως θα είναι και για τη χρήση 2021, καθώς στο πρώτο τρίμηνο οι περιορισμοί συνεχίζονται. Όλα θα κριθούν από την ανάπτυξη που θα ακολουθήσει παγκοσμίως, αλλά την εισηγμένη την ενδιαφέρει περισσότερο η Κίνα και εκεί όπως αναφέρει τα πράγματα πάνε καλύτερα.

PAPERPACK: Ξεκινάει σήμερα η περίοδος αποδοχής της δημόσιας πρότασης στα 6,70 ευρώ ανά μετοχή. Έχει ήδη συμπληρωθεί το 90%, άρα μιλάμε για τυπική διαδικασία. Η εισηγμένη θα αποχωρήσει από το ΧΑ. Δεν έχει μπει εντολή αγοράς από τον προτείνοντα. Νομίζουμε πως θα βοηθούσε.

AUTOHELLAS: Αύριο (3/3) δημοσιεύει αποτελέσματα χρήσης και την επόμενη μέρα θα γίνει η ενημέρωση των αναλυτών. Η Euroxx περιμένει ανθεκτική λειτουργική κερδοφορία με δεδομένο το αδύναμο μακροοικονομικό περιβάλλον με τις πωλήσεις να μειώνονται κατά 11,7% και στα 490,2 εκατ. ευρώ ενώ τα EBITDA εκτιμάται ότι θα μειωθούν 16,1% και στα 131,9 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά κέρδη αναμένονται στα 15,7 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 64,5% και το μέρισμα στα 0,12 ευρώ μειωμένο κατά 48%. Αναφορικά με την ΑΜΚ της Aegean η στήλη θεωρεί πως θα μπει με όσα περισσότερα μπορεί κεφάλαια.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Δεκάδες οι φθηνές μετοχές και παρατηρούμε κάποιες πιέσεις οι οποίες ίσως και να γίνονται προκειμένου να «μαζέψουν» χαρτιά. Τα θεμελιώδη μας κάνουν να θεωρούμε τις όποιες κινήσεις υποτιμητικής κερδοσκοπίας ως ευκαιρία. Υπάρχουν βέβαια και κάποιες μετοχές που έχουν κάποιους πωλητές και δεν τις αφήνουν να κινηθούν υψηλότερα παρά το discount. Θα έρθει η ώρα τους.

AEGEAN: Έχουμε γράψει πως η συμμετοχή του κράτους δεν είναι εμπορική συμφωνία αλλά κρατική ενίσχυση. Για να το γράψουμε όσο πιο απλά γίνεται, το κράτος θα πάρει τα δικαιώματα και μετά τις μετοχές με σκοπό να χάσει όσα λιγότερα γίνεται. Άλλες εταιρείες πήραν βοήθεια χωρίς ανταλλάγματα. Δηλαδή θα βάλει το κράτος 120 εκατ. ευρώ και θα πάρει πίσω, όταν το επιλέξει, ένα μέρος. Το πόσο θα εισπράξει θα εξαρτηθεί από την τιμή που θα έχει τότε η μετοχή. Η συγκυρία της αύξησης θα παίξει μεγάλο ρόλο και στη διαμόρφωση της τιμής και στο ύψος.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης