Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ψύχραιμο ξεκίνημα με καλή εικόνα στις τράπεζες

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ψύχραιμο ξεκίνημα με καλή εικόνα στις τράπεζες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Λίγο το αυστηρότερο lockdown (αν και αποφύγαμε το σκληρό), λίγο η νέα αύξηση των αποδόσεων στα ομόλογα και λίγο τα πρόσφατα βραχυπρόθεσμα κέρδη, οδηγούν σε πτωτικό άνοιγμα σήμερα. Με απώλειες ξεκίνησαν και οι αγορές της Ευρώπης. Όχι σημαντικές, αλλά χαμηλότερα. Κάτω από τις 810 μονάδες ξεκίνησε ο γενικός δείκτης.

Στα πρώτα λεπτά δε φαίνεται ιδιαίτερη διάθεση για μεγάλες πωλήσεις ενώ υπάρχουν και μετοχές που ξεχωρίζουν, όπως αυτή της Viohalco λόγω εισόδου σε δείκτες Stoxx. Ήπιες απώλειες για τις τραπεζικές μετοχές. Αν κρατήσουν οι τράπεζες σήμερα μπορούμε να δούμε καλύτερη εικόνα. Καλή εικόνα στον ενεργειακό κλάδο στα πρώτα λεπτά.

Σημειώνεται πως μετά τα πρώτα 15 λεπτά οι απώλειες σχεδόν μηδενίστηκαν και ο γενικός δείκτης γύρισε οριακά θετικός πατώντας στις 815 μονάδες.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Εξαιρετικά τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για τη χρήση 2020. Μπορεί κάποιες εκτιμήσεις αναλυτών να ήταν λίγο υψηλότερα, αλλά σε τέτοια εποχή τέτοια μεγέθη, δεν περνάνε απαρατήρητα. Ώθηση και η συγκεκριμένη εταιρεία από τα προϊόντα απολύμανσης.

Ρεκόρ δεκαετίας για το περιθώριο EBITDA. Πωλήσεις 393,38 εκατ. ευρώ από 370 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων και τόκων 50,05 εκατ. ευρώ από 43,84 εκατ. ευρώ. Δεν έχει δημοσιεύσει ισολογισμό αλλά ενημέρωση, οπότε δεν έχουμε όλη την εικόνα. Δεν αναφέρθηκε πρόταση για μέρισμα. Αναμένουμε τα υπόλοιπα…

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ήπια άνοδος για Eurobank και ήπιες απώλειες για τις άλλες συστημικές. Ωραία, δηλαδή η κίνηση των μετοχών στα πρώτα λεπτά με δεδομένα τα καλά βραχυπρόθεσμα κέρδη που υπάρχουν. Οι τράπεζες δείχνουν ξανά στις τελευταίες συνεδριάσεις καλή εικόνα και στηρίζουν την αγορά.

FORTHNET: Η μετοχή θα φύγει από το ΧΑ. Η δημόσια πρόταση στέφθηκε με επιτυχία και επομένως ανοίγει ο δρόμος για έξοδο. Νομίζουμε πως συνολικά θα έχουμε όφελος για το ΧΑ, αφού φεύγει μία εισηγμένη της επιτήρησης με πολύ υψηλή αρνητική καθαρή θέση, μεγάλες υποχρεώσεις και ζημιές. Από την άλλη στη συνολική αποτίμηση του ΧΑ θα στοιχίσει 100 εκατ. ευρώ. Το καλύπτει εύκολα το νούμερο από μία μικρή άνοδο των άλλων μετοχών.

PASAL: Έχει σύνολο μετοχών σήμερα 16,8 εκατ. μετοχές και θα μπουν άλλα 18,2 εκατ. μετοχές από την αύξηση κεφαλαίου που έγινε με εισφορά ακινήτων. Η τιμή διάθεσης των νεών μετοχών ήταν 1,10 ευρώ ανά μετοχή. Στις 8/3 αναμένεται η εισαγωγή των νέων μετοχών.

VIOHALCO: Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η μετοχή εισέρχεται στους παρακάτω δείκτες, με ισχύ από 22/3: STOXX Developed and Emerging Markets Total Market, STOXX Emerging Markets Total Market, STOXX Eastern Europe Total Market, STOXX Balkan Total Market,
STOXX Greece Total Market, STOXX All Europe Total Market και STOXX Global Total Market. Ξεχωρίζει η μετοχή στο ξεκίνημα με καλή άνοδο άνω του 3%.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Πώληση 30 χιλ. μετοχών από την Λυδία Χαΐδα, μέλος του διοικητικού συμβουλίου, στη χθεσινή συνεδρίαση… Με μικρές απώλειες ξεκίνησε η μετοχή και αποτίμηση 77 εκατ. ευρώ.

FOURLIS: Κάθεται πάνω από τα 4 ευρώ και χτίζει μία βάση. Πολύ σημαντική εξέλιξη κατά την άποψή μας και η μετοχή έχει καλά περιθώρια ανόδου. Αρκεί να επιστρέψουμε από το δεύτερο τρίμηνο σε κάποια κανονικότητα. Στα 4,0950 ευρώ, αμετάβλητη αλλά και με χαμηλό όγκο συναλλαγών.

CENERGY: Η κίνηση της Viohalco βοηθάει και τη συγκεκριμένη. Άλλωστε έχει ανακοινώσει μεγάλες δουλειές το τελευταίο διάστημα. Στο +2,5% και στα 2,03 ευρώ.

ΚΛΜ: Με αγοραστές πάνω από τα 0,58 ευρώ. Άλλες μέρες ο πωλητής θα είχε ήδη κάνει την εμφάνισή του. Για να δούμε... 

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης