Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μια ματιά στα αποτελέσματα της Κρι-Κρι – Θετικές εκτιμήσεις για το 2021, ευκαιρίες ανάπτυξης στο εξωτερικό

tags :
Μια ματιά στα αποτελέσματα της Κρι-Κρι – Θετικές εκτιμήσεις για το 2021, ευκαιρίες ανάπτυξης στο εξωτερικό
Μεγάλες ευκαιρίες ανάπτυξης στο εξωτερικό εντοπίζει η διοίκηση της Κρι-Κρι, ενώ οι εξαγωγές αυξήθηκαν το 2020 κατά 17%

Ισχυρά αποτελέσματα δημοσίευσε για μία ακόμη χρήση η Κρι-Κρι ενώ η διοίκηση εμφανίζεται αισιόδοξη και για το 2021.
Πιο αναλυτικά, για το 2020 εμφάνισε πωλήσεις 125,9 εκατ. ευρώ από 112,9 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 15,8 εκατ. ευρώ από 15,01 εκατ. ευρώ.
Ο συνολικός δανεισμός μαζί με τις μισθώσεις ανήλθε στα 11,35 εκατ. ευρώ, ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα στο τέλος του 2020 ανέρχονταν στα 9,73 εκατ. ευρώ, διαμορφώνοντας καθαρό δανεισμός μόλις 1,6 εκατ. ευρώ.
Αυτό παρά το γεγονός ότι η εισηγμένη πραγματοποίησε επενδύσεις μέσα στη χρήση ύψους 10,2 εκατ. ευρώ.
Και αυτό γιατί οι λειτουργικές ταμειακές ροές ανήλθαν στα 17,1 εκατ. ευρώ από 13,7 εκατ. ευρώ, υπερκαλύπτοντας τις επενδυτικές εκροές.
Η εισηγμένη θα δώσει μέρισμα 0,20 ευρώ ανά μετοχή, ενώ για τη χρήση 2021 σημειώνει πως σύμφωνα με τα τρέχοντα δεδομένα, η εκτίμηση της Διοίκησης είναι ότι στη χρήση 2021 θα μπορούσε να επιτευχθεί αύξηση των συνολικών πωλήσεων με ρυθμό αντίστοιχο του 2020, διατηρώντας, παράλληλα, αντίστοιχα περιθώρια λειτουργικής κερδοφορίας.
Οι επενδύσεις που έγιναν είχαν σκοπό την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας, αλλά και την τεχνολογική αναβάθμιση, των εργοστασίων γιαουρτιού και παγωτού.
Επιπλέον, σχέδια συνολικού προϋπολογισμού 26,6 εκατ. ευρώ έχουν ενταχθεί στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου 4399/2016, επιδοτούμενα κατά 35%, ως φορολογική απαλλαγή.
Στην τρέχουσα οικονομική χρήση, το ποσό του φόρου εισοδήματος μειώθηκε κατά 1,902 εκατ. ευρώ, από την εξάσκηση του δικαιώματος της ωφέλειας της φορολογικής απαλλαγής, κατόπιν πιστοποίησης της κατά 50% ολοκλήρωσης επιχορηγούμενου επενδυτικού προγράμματος.
Στον κλάδο του παγωτού, κύριο άξονα της στρατηγικής της εισηγμένης αποτελεί η βελτίωση του κλαδικού λειτουργικού αποτελέσματος.
Παράλληλα, προωθεί την αύξηση της αριθμητικής διανομής, δίνοντας έμφαση στις τουριστικές περιοχές.
Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην ενίσχυση των εξαγωγών, μιας και διαφαίνονται σπουδαίες ευκαιρίες ανάπτυξης των πωλήσεων στο εξωτερικό.
Στον κλάδο του γιαουρτιού, αξιοποιεί τις σύγχρονες παραγωγικές της εγκαταστάσεις, με τη μεγάλη παραγωγική δυναμικότητα και το ανταγωνιστικό κόστος επεξεργασίας, στοχεύοντας σε μεγέθυνση των πωλήσεων.
Παράλληλα, ενισχύει τον εξαγωγικό μας προσανατολισμό, ανταποκρινόμενοι στην αυξημένη ζήτηση για ελληνικό γιαούρτι στις αγορές του εξωτερικού.
Στη χρήση 2020 οι εξαγωγές της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 43,25% των συνολικών πωλήσεων παρουσιάζοντας αύξηση 17,03%.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης