Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – «Παρέμβαση» αγοραστών στο κλείσιμο και έβδομη συνεχόμενη ανοδική

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – «Παρέμβαση» αγοραστών στο κλείσιμο και έβδομη συνεχόμενη ανοδική
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Για να είμαστε ξεκάθαροι, αυτές οι «κουδουνιές» όπως τις έλεγαν παλιά δε μας αρέσουν. Με δυο-τρεις μετοχές που έχουν βαρύτητα και λίγα λεφτά, αφού δεν κάνει τζίρο η αγορά, διαμορφώνουν στο κλείσιμο το πρόσημο και την τιμή του γενικού δείκτη. Ας είναι…

Έβδομη συνεχόμενη ανοδική με «μαστίγωμα» στον ΟΤΕ, την ΑΛΦΑ, την ΕΥΡΩΒ και τα ΕΛΠΕ. Τους χάλασε βέβαια την εικόνα η Coca Cola που γύρισε αρνητική στο τέλος και έτσι ο Γ.Δ. αντί για +0,32% έκλεισε στο +0,19%. Νομίζουμε πως η συνεδρίαση είχε ελάχιστο έως μηδενικό ενδιαφέρον. Ο τζίρος είναι μικρός και κάπως έτσι θα πάμε μέχρι τέλος Αυγούστου. Αυτό δείχνει τουλάχιστον.

Δύσκολα βρίσκουμε πρωταγωνιστές, αφού στο κλείσιμο άλλαξαν πολλά. Καλή εικόνα από Viohalco, πτωτικά και μάλιστα σημαντικά κινήθηκε η Ελλάκτωρ, πίεση δέχθηκε και η Jumbo. Μέτριες οι τράπεζες, βελτίωσαν λίγο την εικόνα στο κλείσιμο και καλή σχετικά εικόνα από τον ΟΠΑΠ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Παρά τη θετικότατη έκθεση της JP Morgan δεν αυξήθηκε το επενδυτικό ενδιαφέρον στις μετοχές. Αν και η έκθεση δίνει σε κάποιο σημείο τον πίνακα με τις τιμές στόχους και την αποτίμηση και φαίνεται να μην έχει συμπεριλάβει τις τρέχουσες κεφαλαιοποιήσεις αλλά τις αποτιμήσεων προ αυξήσεων στις δύο συστημικές, πιο κάτω τις αναφέρει. Σε σύγκριση με τις προηγούμενες τιμές στόχους, έχει μειώσει την τιμή για Πειραιώς και Εθνική και έχει αυξήσει για Eurobank και Alpha Bank.

Στις τελικές δημοπρασίες μπήκε μεγάλη εντολή αγοράς στην ΑΛΦΑ και έκλεισε στο υψηλό ημέρας. Το ίδιο έγινε και στην ΕΥΡΩΒ με μικρότερη εντολή. Σε θετικό έδαφος και οι άλλες δύο συστημικές αλλά οριακά.

ΕΧΑΕ: Η Eurobank Equities αύξησε την τιμή στόχο στα 5,10 ευρώ από 5 ευρώ με σύσταση αγοράς και σημειώνει πως το 2021 δείχνει πως είναι υποσχόμενο παρά την υποχώρηση του τζίρο το τελευταίο διάστημα. Ο μέσος ημερήσιος τζίρος είναι στα 80 εκατ. ευρώ σημαντικά υψηλότερος από την περίοδο 2016-20. Και η μεγάλη εικόνα όμως δείχνει υποστηρικτική με τα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης και τις μεταρρυθμίσεις. Εκτιμά πως κάποιες εταιρείες θα μεγαλώσουν και υπάρχει και ένα πιθανό νέο κύμα εισαγωγών που μπορεί να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα της αγοράς. Στα 3,98 ευρώ και στο +1,79%.

LAMDA: Διατηρεί την καλή της εικόνα η μετοχή και πλέον βρίσκεται στα 8,35 ευρώ. Θυμίζουμε πως η Μαριάννα Λάτση πούλησε κοντά στα 5,60 ευρώ και αγόρασε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στα 11,20 ευρώ. Δεν το λες και πετυχημένο το trade.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Χθες με κακή είδηση και με 500 χιλ. τεμάχια πήγε στο +3,40% και σήμερα με 300 χιλ. τεμάχια στο -4,48%. Μάλλον μας κάνουν πλάκα… Δυνατός όγκος και σημαντικές απώλειες 10,44% και στο δικαίωμα.

ΜΙΚΡΑ: Έχει ενδιαφέρον πάντως μεγάλες χρηματιστηριακές να ασχολούνται με μικρά έως και πολύ μικρά χαρτιά. Όχι να τα αναλύουν, αλλά να κάνουν δουλειές, όπως market making, πακέτα κτλ. Είναι απλή σύμπτωση ή μήπως υπάρχουν σχέδια πιο μακροπρόθεσμα; Οι πληροφορίες που φτάνουν στα αφτιά της στήλης λένε πως σε κάποιες εισηγμένες, η «εμπλοκή» μεγάλων χρηματιστηριακών εταιρειών, έχει συνδεθεί με μακροπρόθεσμα πλάνα ανάπτυξης και άρα βελτίωσης της αποτίμησης. Για να δούμε πόσα από αυτά που ακούμε θα επιβεβαιωθούν. Η στήλη συνεχίζει να πηγαίνει με τα θεμελιώδη.

PREMIA: Μπήκαν εδώ οι νέες μετοχές και πολλοί έσπευσαν να βγάλουν 10 σεντς και κάτι. Τα πήραν 1,44 ευρώ και πούλησαν από 1,59 ευρώ και κάτω. Στα 1,54 ευρώ και στο -9,41% με όγκο 243 χιλ. τεμάχια.

ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ: Έγινε το 5% του συνόλου των μετοχών σε πακέτα και μετά έγινε άλλο ένα 7% μέσα στην αγορά. Λες και αυτοί που τα πήραν τα έδωσαν αμέσως. Δεν αποκλείουμε κάποιοι να το έκαναν. Αλλά το θέμα είναι πως αν εξαιρέσουμε τα πακέτα, ο όγκος πάλι είναι μεγάλος και οι αγοραστές έδειχναν δύναμη. Μένει να δούμε αν θα εμφανιστεί κάποιος με αύξηση του ποσοστού του ή να είναι νέα είσοδος. Το ποιος πουλούσε θα το μάθουμε, αν και μάλλον ξέρουμε. Στα 2,32 ευρώ και στο +1,75% αλλά μακριά από τα υψηλά ημέρας που ήταν στα 2,41 ευρώ.

ΕΛΓΕΚΑ: Μπήκαν και εδώ οι νέες μετοχές που προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου και η αντίδραση θα λέγαμε ήταν καλή. Στα 0,44 ευρώ και στο +0,69% με χαμηλό όγκο.

INTERTECH: Με ανακοίνωσή της η εταιρεία επιβεβαίωσε όσα γράφαμε πριν λίγες μέρες, ότι δηλαδή η Eurobank έβγαλε σε πλειστηριασμό το ποσοστό του Δημήτρη Κοντομηνά. Ανακοινώθηκε επίσης πως το αγόρασε η ίδια. Τώρα μένει να δούμε τι θα το κάνει… Στα 0,85 ευρώ και στο -3,41% με όγκο 13 χιλ. τεμάχια.

INTRALOT: Με όγκο πάνω από 900 χιλ. τεμάχια στο +9,85% και στα 0,29 ευρώ. Υψηλά 2,5 ετών.

ΕΚΤΕΡ: Δεν έκανε τη διάσπαση και γύρισε πίσω…

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Η διάσπαση τώρα είναι νομίζουμε σε πλήρη εξέλιξη… Στα 0,6780 ευρώ και στο +4,95% με όγκο 45 χιλ. τεμάχια.

CENTRIC: Δεν είναι εύκολο να περάσει τα 0,34 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης