Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Οι αρχές ρωτάνε και οι εισηγμένες κάνουν ότι απαντούν – Μήπως κάτι δεν γίνεται σωστά;

Οι αρχές ρωτάνε και οι εισηγμένες κάνουν ότι απαντούν – Μήπως κάτι δεν γίνεται σωστά;
Γιατί δεν ρωτάνε οι αρμόδιες αρχές την τράπεζα που έχει τα δάνεια και είναι και βασικός μέτοχος και των δύο ναυτιλιακών εταιρειών
Σχετικά Άρθρα

Εντύπωση προκαλούν οι απαντήσεις συγκεκριμένων εισηγμένων σε ερωτήματα των αρμόδιων αρχών, αναφορικά με δημοσιεύματα του τύπου.
Έχει πλημμυρίσει η αγορά τους τελευταίους μήνες από δημοσιεύματα για απορρόφηση της ANEK από την Attica Group.
Δημοσιεύματα αναφέρουν ύψος κουρέματος δανείων, αναδιάρθρωση, σχέδιο απορρόφησης και τόσα άλλα και όπως είναι λογικό οι αρμόδιες αρχές ρωτάνε τις εταιρείες, και αυτές απαντούν πως δεν γνωρίζουν κάτι.
Η ΑΝΕΚ απαντώντας χθες σε ερώτημα του Χρηματιστηρίου Αθηνών για δημοσίευμα περί απορρόφησης της ΑΝΕΚ από την Attica Group, της εφημερίδας Δημοκρατία, αυτή τη φορά, αναφέρει πως δεν έχει περιέλθει εν γνώσει της διοίκησης της εταιρείας οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τα διαλαμβανόμενα στο δημοσίευμα.
Στις 14 Δεκεμβρίου η Attica Group σε ανακοίνωσή της και απαντώντας σε ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για δημοσίευμα με τίτλο «έκλεισε ο γάμος ΑΝΕΚ-Attica Group», ενημέρωνε το επενδυτικό κοινό ότι κατά την πάγια τακτική της δεν προβαίνει σε σχολιασμό των ποικίλων αναφορών και δημοσιευμάτων που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας.
«Η Εταιρεία διερευνά διαρκώς τις διαμορφούμενες οικονομικές και επιχειρησιακές συνθήκες της ελληνικής και διεθνούς αγοράς και ενημερώνει υπεύθυνα το επενδυτικό κοινό όταν συντρέχουν οι προϋποθέσεις δημοσιοποίησης πληροφοριών σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Καλεί δε το επενδυτικό κοινό να βασίζει τις επενδυτικές του επιλογές μόνον σε επίσημες Ανακοινώσεις ή Δελτία Τύπου της Εταιρίας», σημείωνε η εταιρεία.
Ουσιαστικά οι αρχές ρωτάνε, οι εταιρείες κάνουν ότι απαντάνε, και η ζωή συνεχίζεται.
Ενημερώνεται όμως ορθά το επενδυτικό κοινό;
Γίνεται σωστά η δουλειά;
Έχουν υποχρέωση οι εταιρείες να απαντούν;
Έχουν υποχρέωση να ενημερώνουν και οι βασικοί μέτοχοι που χειρίζονται τα δάνεια;
Γιατί δεν ρωτάνε οι αρμόδιες αρχές την τράπεζα που έχει τα δάνεια και είναι και βασικός μέτοχος και των δύο ναυτιλιακών εταιρειών;
Είναι δυνατόν να είναι τόσα δημοσιεύματα και να μην έχει «περιέλθει εν γνώσει της διοίκησης οποιαδήποτε πληροφορία»;
Μήπως τελικά οι αρμόδιες αρχές θα πρέπει να πάρουν κάποια άλλη απόφαση μέχρι να γίνει σωστά η ενημέρωση του επενδυτικού κοινού;

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης