Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Σε κέρδη επέστρεψε η Q&R στο πρώτο εξάμηνο – Οι εκτιμήσεις για το δεύτερο εξάμηνο

Σε κέρδη επέστρεψε η Q&R στο πρώτο εξάμηνο – Οι εκτιμήσεις για το δεύτερο εξάμηνο
Για το 2022 οι προοπτικές είναι ιδιαίτερα θετικές καθώς εκτός την υλοποίηση των ανωτέρω έργων, η εταιρεία αναμένεται να υπογράψει νέες σημαντικές συμβάσεις έργων στις οποίες έχει ανακηρυχτεί προσωρινός ή/και οριστικός ανάδοχος
Σχετικά Άρθρα

Σημαντική αύξηση πωλήσεων στα 3,07 εκατ. ευρώ από 1,16 εκατ. ευρώ εμφάνισε η Q&R στο πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης.
Τα EBITDA ανήλθαν στις 767 χιλ. ευρώ από 118 χιλ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στις 239 χιλ. ευρώ, ενώ στο αντίστοιχο περσινό διάστημα είχε ζημία 379 χιλ. ευρώ.
Λόγω της κερδοφορίας τα ίδια κεφάλαια ανήλθαν στα 2,55 εκατ. ευρώ από 2,29 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με την εταιρεία στο α’ εξάμηνο του 2022 προκηρύχτηκε ένας σημαντικός αριθμός έργων πληροφορικής από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και αυτό αναμένεται να ενταθεί το β εξάμηνο του έτους.
Η υλοποίηση των συμβάσεων που αφορούσαν στην κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων πελατών του ιδιωτικού τομέα από την θυγατρική εταιρεία Greeonovative, που δραστηριοποιείται σε έργα πράσινης ανάπτυξης, καθυστέρησε περαιτέρω λόγω των προβλημάτων που σημειώθηκαν στην εφοδιαστική αλυσίδα παγκοσμίως, με αποτέλεσμα η ολοκλήρωση αυτών να μεταφερθεί στις αρχές του β’ εξαμήνου του 2022.
Στο 1ο εξάμηνο του 2022 η εταιρεία υπέγραψε δύο σημαντικές συμβάσεις. Αναλυτικότερα ανέλαβε: 1. την υλοποίηση του έργου «Μετασχηματισμός Διαδικασιών Προξενικών Υπηρεσιών» του Υπουργείου Εξωτερικών, σε Ένωση Εταιρειών με την Vodafone Greece από την Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ), συνολικού προϋπολογισμού 3.911.290,32 ευρώ πλέον φπα.
Στην Ένωση η Q&R συμμετέχει με 51% και η Vodafone με 49%. 2. την υλοποίηση του έργου «Εκσυγχρονισμός της Οικονομικής Διαχείρισης Αρχών Εξωτερικής Υπηρεσίας ΥΠΕΞ μέσω Απλοποίησης Διαδικασιών και Ανάπτυξης Πληροφοριακού Συστήματος», σε Ένωση Εταιρειών με την TCS TOOLBOX IKE, από την Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ), προϋπολογισμού 878.866 ευρώ πλέον φπα.
Στην Ένωση η Q&R συμμετέχει με 90%.
Για το 2022 οι προοπτικές είναι ιδιαίτερα θετικές καθώς εκτός την υλοποίηση των ανωτέρω έργων, η εταιρεία αναμένεται να υπογράψει νέες σημαντικές συμβάσεις έργων στις οποίες έχει ανακηρυχτεί προσωρινός ή/και οριστικός ανάδοχος.
Παράλληλα αναμένονται άμεσα οι προκηρύξεις νέων διαγωνισμών πληροφορικής που αφορούν σε έργα ενταγμένα στο ελληνικό Σχέδιο Ανάκαμψης, συνολικού ύψους 31 δισεκατομμυρίων.
Σύμφωνα με το σχέδιο, το 57% της χρηματοδότησης θα χρησιμοποιηθεί για προγράμματα πράσινης μετάβασης και ψηφιακού μετασχηματισμού.
Το σχέδιο συνοδεύεται και με ένα φιλόδοξο στόχο αύξησης του ελληνικού ΑΕΠ κατά 7% και δημιουργίας 180.000 θέσεων εργασίας μέχρι το 2026.
Η ψηφιακή οικονομία και η πράσινη οικονομία είναι δύο κλάδοι που δραστηριοποιείται ο Όμιλος της Q&R μέσω της μητρικής και της θυγατρικής εταιρείας Greenovative.
Σημαντικός παράγοντας που θα επηρεάσει τα αποτελέσματα της εταιρείας την τρέχουσα χρονιά, δεν είναι μόνο η εξέλιξη και οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά και ο βαθμός και η ταχύτητα αξιοποίησης των κονδυλίων του Σχεδίου Ανάκαμψης.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης