Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συνεχίστηκε η συσσώρευση – Ποια χαρτιά ξεχώρισαν

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συνεχίστηκε η συσσώρευση – Ποια χαρτιά ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με οριακές απώλειες τελικά το κλείσιμο. Εξαιρετικά χαμηλός ο τζίρος αφού ο καθαρός ανήλθε μόλις στα 34 εκατ. ευρώ. Μένουν λίγες συνεδριάσεις μέχρι το τέλος της χρονιάς και θα πάμε με τάσεις συσσώρευσης και γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα. Viohalco, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Aegean, Lamda και Τέρνα Ενεργειακή ξεχώρισαν σήμερα.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ξεχώρισε σήμερα αλλά παρά τη δυνατή κίνηση παραμένει εντός του σχηματισμού, τον οποίο έχουμε σημειώσει αρκετές φορές στο παρελθόν. Θα τον σπάσει λόγω του deal που αναμένεται ή θα γυρίσει προς τα κάτω; Η αλήθεια είναι πως αξίζει λίγο η αναμονή για όσους έχουν μπει χαμηλά, γιατί αν σπάσει προς τα πάνω θα δώσει καλή κίνηση. Στα 10,40 ευρώ και στο +4% με δυνατό όγκο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με μικρή πτώση Εθνική και Πειραιώς και με μικρή άνοδο Eurobank και Alpha Bank.

ΕΥΔΑΠ: Με απώλειες 1,79%. Λογικές θα λέγαμε λόγω της αναβολής της διανομής του έκτακτου μερίσματος.

INTRACOM: Επενδύσεις 500 εκατ. ευρώ θα κάνει η εταιρεία, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν νωρίτερα στη γενική συνέλευση. Η Defence πάει για πώληση πάντως, με τη διοίκηση να φαίνεται να θέλει να την αγοράσει το κράτος αλλά το κράτος δεν… Αν και η αποτίμηση πάντως είναι κάτω από το ταμείο, η εταιρεία δεν αγοράζει ίδιες μετοχές. Επίσης θα μπει στην αύξηση της Intrakat με το 5% περίπου που έχει.

ATTICA GROUP-ΑΝΕΚ: Η στήλη έχει πάρει θέση πως πρέπει να γίνει δημόσια πρόταση και μάλλον θα γίνει, όπως μαθαίνουμε, χωρίς να βγει η μετοχή από το Χρηματιστήριο. Το που θα πάει η μετοχή της ΑΝΕΚ, γιατί για την ΑΤΤΙΚΑ υπάρχει τιμή, είναι και συνάρτηση του πότε θα γίνει η δημόσια πρόταση, γιατί ίσως να μην αφορά τους μετόχους της ΑΝΕΚ. Να γίνει δηλαδή η δημόσια πρόταση να παραμείνει η μετοχή στο Χ.Α. και μετά να γίνει η συγχώνευση και οι μέτοχοι της ΑΝΕΚ να πάρουν μετοχές της Attica Group χωρίς να μπορούν να πουλήσουν στη δημόσια πρόταση, αφού θα έχει ολοκληρωθεί. Στο +9,76% η ATTIKA και στο +3,78% η ΑΝΕΚ.

LAVIPHARM: Πολύ καλά πήγε τελικά η αύξηση κεφαλαίου, αφού μάζεψε κοντά στα 52 εκατ. ευρώ από τα 58 εκατ. ευρώ που ήταν το μέγιστο που μπορούσε να αντλήσει. Αναμένεται επίσημη ανακοίνωσε σε λίγο. Θα πούμε πως για μία εταιρεία της επιτήρησης το να μαζέψει funds με έδρα εκτός Ελλάδος, αλλά και εντός Ελλάδος δεν είναι και εύκολο. Έκανε πολλές παρουσιάσεις και βέβαια αρκετοί που δεν ήξεραν αναρωτιόντουσαν γιατί είναι στην επιτήρηση με τέτοια νούμερα και εκτιμήσεις. Όμως ο λόγος είναι η καθαρή θέση. Μένει τώρα η άρση της επιτήρησης και η επιστροφή στις 23/12 σε κανονική διαπραγμάτευση όπως έχει γράψει πρώτο το ΒΝ. Για να δούμε…

Θα πούμε επίσης πως εκτός από το γνωστό fund Orasis το οποίο μπήκε στην αύξηση και έχει πλέον ποσοστό λίγο κάτω από 5%, υπάρχουν και άλλα funds με έδρα εκτός Ελλάδος που μπήκαν και απέκτησαν ανάλογο ποσοστό. Κάποια βέβαια επειδή ήταν επιτήρηση δε μπήκαν αν και η παρουσίαση που τους έγινε τους έπεισε. Αυτά θα μπορούσαν να μπουν βέβαια απευθείας όταν βγει από την επιτήρηση. Ο ρόλος της ομάδας της Ambrosia Capital ήταν καθοριστικός.

Ο Τάσος Αστυφίδης είναι «μάχιμος» και έχει ιδιαίτερη αγάπη για το Ελληνικό Χρηματιστήριο και παλεύει χρόνια σε όλες τις κατηγορίες μετοχών. Από τα πολύ βαριά χαρτιά μέχρι τα πολύ μικρά. Αρκεί να εντοπίζει αξία και δυνατότητες. Και η ίδια η εταιρεία δηλώνει πως χωρίς τον Τάσο Αστυφίδη δε θα μπορούσε να το πετύχει και μάλιστα σε μία εποχή που οι κεντρικές τράπεζες αυξάνουν επιτόκια.

INFORM ΛΥΚΟΣ: Απίστευτη κίνηση! Οδεύει προς πολύ δυνατό finish η μετοχή καθώς σήμερα όχι μόνο ξεπέρασε και τα 2 ευρώ και συμπλήρωσε 6 συνεχόμενες ανοδικές αλλά έκλεισε στα 2,24 ευρώ που ήταν και υψηλό ημέρας με άνοδο 14,29%. Περίπου 14 χρόνια πέρασαν από τότε που είχε δει την τιμή αυτή τελευταία φορά. Ο λόγος η Austriacard, η διασυνοριακή συγχώνευση και οι προοπτικές που ανοίγονται.

Q&R: Δυνατή κίνηση σήμερα και ενισχύθηκε 10%.

CPI: Βγήκαν χαρτιά και την πήγαν μέχρι τα 0,56 ευρώ αλλά τελικά έκλεισε στα 0,5780 ευρώ και με απώλειες 6,47%.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Στο +5% με όγκο πάνω από 100 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr




 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης