Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Αυξήθηκε η μεταβλητότητα – Ποιες μετοχές είχαν αγοραστές και ποιες πωλητές

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Αυξήθηκε η μεταβλητότητα – Ποιες μετοχές είχαν αγοραστές και ποιες πωλητές
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Ακούμπησε και σήμερα τις 1.000 μονάδες. Η μεταβλητότητα έχει αυξηθεί όπως είναι λογικό και είδαμε και σήμερα κινήσεις κατοχύρωσης κερδών. Είδαμε όμως και καλές κινήσεις από μετοχές που έχουν μείνει πίσω. Είναι λογικό κάποιοι να θέλουν να αυξήσουν τη ρευστότητά τους. Είναι μεγάλη η κίνηση της αγοράς και μένει να φανεί αν τώρα που τελειώνει ο Γενάρης θα ολοκληρωθεί το ράλι ή θα συνεχιστεί λόγω ειδήσεων που αναμένονται και αποτελεσμάτων.

Αύριο πριν το άνοιγμα δημοσιεύει η Μυτιληναίος και μάλλον θα ξεπεραστούν σημαντικά οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών, γιατί βασίζονται σε επίδοση στο τέταρτο τρίμηνο που δεν μπορεί να είναι τόσο χαμηλή. Μετά έχουμε να περιμένουμε την Παρασκευή τη Fitch που είναι δύο βαθμίδες κάτω από την επενδυτική.

O Γενικός Δείκτης έκλεισε τελικά με οριακές απώλειες 0,01% και στις 993,86 μονάδες με καλές αν και λίγο μειωμένες συναλλαγές (81,5 εκατ. ευρώ) σε σύγκριση με τις προηγούμενες μέρες. Καλύτερα πάντως από τις αγορές της Ευρώπης και αρκετά καλύτερα από τη Wall Street. Ξεχώρισαν Τιτάν, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΔΜΗΕ και από μικρά ΚΛΜ και Λύκος.

TITAN: Δυνατά τα νούμερα που ανέφερε η διοίκηση. Πάνω από 330 εκατ. ευρώ θα είναι τα EBITDA toy 2022. Οι ανατιμήσεις που έγιναν από τις εταιρείες συνολικά, και έχουμε αναφερθεί εκτενώς, έφεραν υπερκέρδη. Σε πολύ καλά επίπεδα διαμορφώνεται και ο καθαρός δανεισμός και κάτω από 800 εκατ. ευρώ ή πάνω από 110 εκατ. ευρώ μείωση σε ένα τρίμηνο. Στα 14,42 ευρώ και στο +6,66% με όγκο 131 χιλ. τεμάχια.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Σε νέα υψηλά από το Νοέμβριο του 2007 βρέθηκε σήμερα η μετοχή. Η έκθεση της Piraeus Securities βοήθησε σημαντικά. Ήταν από τις εκθέσεις που χαιρόμαστε να διαβάζουμε. Ενδοσυνεδριακό υψηλό στα 12,40 ευρώ και κλείσιμο στα 11,98 ευρώ με άνοδο 1,70%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Εξαιρετική και σήμερα η Πειραιώς (+2,08). Να τονίσουμε ξανά πως στις 30/1 έχει προγραμματίσει τηλεδιάσκεψη για τους νέους στόχους. Κάτι θα ακούσουμε και πιθανότατα θα είναι καλό. Πτωτικά οι άλλες συστημικές με την ΑΛΦΑ να έχει τις μεγαλύτερες απώλειες. Στο +16% περίπου η Αττικής.

ΑΔΜΗΕ: Στο +2,13% και στα 1,9140 ευρώ. Πολύ καλή και η δική της συμπεριφορά και είδαμε βέβαια και πάλι μεγάλο όγκο (1,78 εκατ. τεμάχια). Χωρίς πακέτα.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Με ισχυρή άνοδο από την αρχή του έτους 33,20% και τέταρτη συνεχόμενη ανοδική σήμερα. Σε υψηλά 10 μηνών η μετοχή με δυνατό και πάλι όγκο αλλά και μεγάλους αγοραστές. Στα 0,6820 ευρώ και στο +6,56%.

INFORM ΛΥΚΟΣ: Προσέξτε λίγο γιατί μάλλον η αγορά δεν διάβασε το ενημερωτικό και δεν έχει δει πως η τιμή εκκίνησης των νέων μετοχών ως Austria Card που θα είναι τα 13,42 ευρώ και που βάσει της σχέσης ανταλλαγής δίνει τιμή στη Λύκος 2,90 ευρώ περίπου. Δηλαδή αρκετά υψηλότερα. Εκτός και αν χάσει 3 ευρώ η Austria στην εισαγωγή της… Ένα άλλο θέμα που προκύπτει από όσα ακούσαμε είναι ότι θα μείνει αρκετό καιρό εκτός Χρηματιστηρίου. Μάλλον και εδώ υπάρχει παρανόηση. Η Austria Cards μπαίνει 30/1 αλλά χωρίς διαπραγμάτευση και θα ξεκινήσει 27 Μαρτίου η διαπραγμάτευση όλων των μετοχών. Η Inform Λύκος θα σταματήσει 21 Μαρτίου. Δηλαδή 7 μέρες. Στα 2,33 ευρώ και στο +4,48%.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Συνεχίζονται οι προσπάθειες να πάει πιο ψηλά η μετοχή και πλέον προσπαθεί να πάρει απόσταση από τα 2 ευρώ. Πάλι υψηλός ό όγκος των συναλλαγών. Στα 2,06 ευρώ και στο +2,49% με 137 χιλ. τεμάχια.

ΕΥΑΘ: Το κόστος ενέργειας έχει υποχωρήσει σημαντικά. Μπορεί να μη μετακύλισε την αύξηση και να διαλύθηκαν τα κέρδη, αλλά τώρα θα δούμε βελτίωση.

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: Στα 3 ευρώ από 2,92 ευρώ αύξησε την τιμή στόχο η Χρυσοχοΐδης ΑΧΕΠΕΥ. Η χρηματιστηριακή αύξησε την εκτίμησή της για το βασικό σενάριο και περιμένει ετήσια ανάπτυξη 14% τα επόμενα χρόνια ενώ μείωσε και τις εκτιμήσεις της για τα κόστη. Για το 2023 περιμένει καθαρά κέρδη 7,89 εκατ. ευρώ και πωλήσεις 80,7 εκατ. ευρώ. Η μετοχή δεν έχει κάνει σπουδαία κίνηση τους τελευταίους μήνες και θα λέγαμε πως μάλλον η αγορά είχε ανησυχήσει για τα περιθώρια. Αλλά πέρασαν και εδώ αυξήσεις. Ίσως καθυστέρησαν λόγω συμφωνιών που υπήρχαν αλλά θα φανούν και εδώ ίσως καλύτερα στο πρώτο τρίμηνο.

ΜΕΖΖ: Πιέσεις σε Galaxy και Sunrise και μικρότερες σε Cairo. Mε μικρό άνοδο το Phoenix. Αναμένουμε την απόφαση για τους πλειστηριασμούς.

CENERGY: Διόρθωσε και αυτή σήμερα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης