Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αύριο 23/3 τα αποτελέσματα της ΔΕΗ – Οι εκτιμήσεις των αναλυτών και η προσδοκία υπέρβασης του guidance

tags :
Αύριο 23/3 τα αποτελέσματα της ΔΕΗ – Οι εκτιμήσεις των αναλυτών και η προσδοκία υπέρβασης του guidance
Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών κάνουν λόγο για πωλήσεις 9,78 δισ. ευρώ, EBITDA 865,5 εκατ. ευρώ και ζημία 250,7 εκατ. ευρώ.
Σχετικά Άρθρα

Αύριο, 23 Μαρτίου, παίρνει η ΔΕΗ τη σκυτάλη της ενημέρωσης και θα δημοσιεύσει αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο και το σύνολο της χρήσης.
Οι αναλυτές περιμένουν ότι θα ξεπεράσει την εκτίμηση της διοίκησης για EBITDA το 2022 κοντά στα επίπεδα του 2021 που ήταν 871 εκατ. ευρώ.
Ωστόσο, η τελική γραμμή θα εμφανίσει σημαντικές ζημιές σε δημοσιευμένο επίπεδο. 
Η Euroxx αναφέρει πως οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών κάνουν λόγο για πωλήσεις 9,78 δισ. ευρώ, EBITDA 865,5 εκατ. ευρώ και ζημία 250,7 εκατ. ευρώ.
Η Optima Bank αναφέρει πως περιμένει ένα δυνατότερο τέταρτο τρίμηνο σε επαναλαμβανόμενη βάση και πως η εφαρμογή του νέου ρυθμιστικού πλαισίου τόσο στις επιχειρήσεις παραγωγής όσο και στις επιχειρήσεις προμήθειας επιτρέπει στη ΔΕΗ και σε άλλους παίκτες να αποκτήσουν δίκαια περιθώρια κέρδους και αυξημένη ορατότητα.
Η εκτίμηση της χρηματιστηριακής είναι πως θα ξεπεράσει το στόχο της διοίκησης και τα EBITDA θα ανέλθουν στα 927 εκατ. ευρώ.
Κοιτάζοντας μπροστά θεωρεί πως το πολιτικό ρίσκο στην Ελλάδα, η απρόσκοπτη εκτέλεση του επενδυτικού προγράμματος (κυρίως στις ΑΠΕ), τόσο οργανικά όσο και μέσω εξαγορών σε μικρότερο βαθμό και η επικαιροποιημένη πρόβλεψη για το 2023 είναι οι βασικοί καταλύτες για τη μετοχή.
Ο τζίρος στο σύνολο της χρήσης αναμένεται στα 11,4 δισ. ευρώ από 5,706 δισ. ευρώ το 2021 και η τελική γραμμή θα έχει ζημία 148 εκατ. ευρώ από 18 εκατ. ευρώ.
Το δημοσιευμένο EBITDA αναμένεται στα 651 εκατ. ευρώ μειωμένο κατά 21%.
Η Eurobank Equities περιμένει επαναλαμβανόμενο EBITDA κοντά στα 900 εκατ. ευρώ μετά και την τελευταία παρουσίαση του ομίλου και τη συμφωνία με την ENEL, με τον καθαρό δανεισμό να είναι περίπου στα 1,4 δισ. ευρώ λόγω της σημαντικής εκκαθάρισης κεφαλαίου κίνησης στο τέταρτο τρίμηνο.
Η Piraeus Securities περιμένει έσοδα 11,3 δισ. ευρώ αυξημένα κατά 98%, επαναλαμβανόμενο EBITDA 938 εκατ. ευρώ, δημοσιευμένο EBITDA 693 εκατ. ευρώ και ζημιές 109 εκατ. ευρώ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης