Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Το βλέμμα στα αποτελέσματα – Νέα ανοδική κίνηση στα βαριά χαρτιά

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Το βλέμμα στα αποτελέσματα – Νέα ανοδική κίνηση στα βαριά χαρτιά
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Έχουμε FED σήμερα το βράδυ, επομένως τα βλέμματα θα είναι στραμμένα εκεί. Σταθεροποιητικό περίπου το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών και με οριακές απώλειες. Εμείς έχουμε αποτελέσματα που δημοσιεύτηκαν και που αναμένονται. Συγκεκριμένα Fourlis, Titan και ΔΕΗ θα είναι στο επίκεντρο. Κάπως έχουν μειωθεί οι ανησυχίες από την Credit Suisse, αλλά θεωρούμε πως ο κίνδυνος υπάρχει ακόμα.

Με άνοδο άνοιξε ο Γ.Δ. και πάνω από τις 1.050 μονάδες και στα πρώτα λεπτά βλέπουμε ενδιαφέρον για μη τραπεζικά βαριά χαρτιά. Ο όγκος συναλλαγών βέβαια δεν είναι σημαντικός. Μικτές τάσεις στις συστημικές τράπεζες. Καλή εικόνα από Μυτιληναίο και ΔΕΗ. Θα θέλαμε καλύτερο ενδιαφέρον στην Τιτάν λόγω αποτελεσμάτων.

ΤΙΤΑΝ: Με αποτίμηση 1,13 δισ. ευρώ τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 109,7 εκατ. ευρώ παρά τις συναλλαγματικές ζημιές στην Αίγυπτο. Είχε και απομείωση υπεραξίας 21,8 εκατ. ευρώ στην Τουρκία λόγω εφαρμογής συγκεκριμένου λογιστικού προτύπου. Ο καθαρός δανεισμός στα 797,3 εκατ. ευρώ παρά τις επενδυτικές δαπάνες 242 εκατ. ευρώ. Μέρισμα 0,60 ευρώ ανά μετοχή που είναι σημαντικά υψηλότερο από τις εκτιμήσεις. Διαπραγματεύεται κάτω από τα ίδια κεφάλαια που στο τέλος του 2022 ήταν στα 1,39 δισ. ευρώ. Τα αποτελέσματα έρχονται να υπενθυμίσουν πως η μετοχή είναι φθηνή. Στα 14,68 ευρώ και στο +1,24% με όγκο 2 χιλ. τεμάχια.

FOURLIS: Το δελτίο τύπου δεν έκανε αναφορά στο μέρισμα και δεν μπορούμε να καταλάβουμε το γιατί; Στη δημοσιευμένη λογιστική κατάσταση αναγράφεται μέρισμα 0,11 ευρώ μέρισμα. Μας ικανοποιούν τα αποτελέσματα αν και έχουν και σημαντικά κέρδη από αποτίμηση περιουσιακών στοιχείων, ενώ για δεύτερη χρονιά δεν υπάρχει επιβάρυνση από φόρο. Δεν μας δίνει κάποια εξήγηση για το τελευταίο η εταιρεία. Τα καθαρά κέρδη δίνουν μονοψήφιο p/e αλλά δεν είναι τόσο χαμηλό αν αφαιρεθούν τα κέρδη αποτίμησης. Παίζει όμως κάτω από τα ίδια κεφάλαια που είναι στα 185 εκατ. ευρώ με την αποτίμηση να είναι στα 179 εκατ. ευρώ.

Σημειώστε τώρα πως τα καθαρά περιουσιακά στοιχεία της Trade Estates είναι 167 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρεται στον ισολογισμό, ενώ η εσωτερική λογιστική αξία είναι 211 εκατ. ευρώ. Δηλαδή δεν γίνεται όλα τα υπόλοιπα να αξίζουν μόνο 12 εκατ. ευρώ ή να έχουν αρνητική αποτίμηση, ανάλογα με ποια αξία θα χρησιμοποιήσεις για την ΑΕΕΑΠ. Προφανώς και υπάρχει στρέβλωση. Η μετοχή δεν έχει παρουσιάσει κάτι ιδιαίτερο τα τελευταία χρόνια και για να είμαστε πιο ακριβείς δεν έχει καν προσεγγίσει τα προ πανδημίας επίπεδα που ήταν στα 6 ευρώ περίπου. Η μετοχή άνοιξε με άνοδο 2,5% και στα 3,515 ευρώ.

ΔΕΗ: Αύριο τα δικά της αποτελέσματα και η τελική γραμμή θα έχει μεγάλες ζημιές, αλλά τα EBITDA οι αναλυτές λένε ότι θα είναι πάνω από 900 εκατ. ευρώ σε επαναλαμβανόμενο επίπεδο, γιατί σε δημοσιευμένο θα είναι κάτω από αυτά του 2021. Πάνω από τα 8 ευρώ κινείται η μετοχή.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μετά τη χθεσινή ανοδική κίνηση σήμερα έχουμε ήπια άνοδο για Πειραιώς και Alpha Bank. Οριακά ενισχύεται η Εθνική και αλλάζει πρόσημα η Eurobank.

LAVIPHARM: Με καλή άνοδο 3% άνοιξε η μετοχή και στα 0,4130 ευρώ. Σημειώνουμε και τις αγορές από insider αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων χρήσης.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Στο +9,86% και στα 12,92 ευρώ άνοιξε η μετοχή λόγω της επιστροφής των εφοπλιστών.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Με 10 τεμάχια το άνοιγμα της μετοχής στο +2,40% και στα 2,13 ευρώ. 

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς. 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης