Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Τάση από το εξωτερικό – Δεν αποκλείονται κινήσεις ωραιοποίησης λόγω λήξης τριμήνου

ΧΑ: Τάση από το εξωτερικό – Δεν αποκλείονται κινήσεις ωραιοποίησης λόγω λήξης τριμήνου
MIG και Attica Group δημοσίευσαν αποτελέσματα χρήσης 2022, χωρίς ωστόσο να ενθουσιάζουν
Σχετικά Άρθρα
Στις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας επιστρέφει το ενδιαφέρον των επενδυτών, καθώς υποχωρούν οι ανησυχίες των επενδυτών αναφορικά με την κατάσταση του τραπεζικού κλάδου στον κόσμο.
Οι αναλυτές βλέπουν συνέχιση των ανοδικών τάσεων στην Ευρώπη, εξέλιξη που θα μπορούσε να επηρεάσει και την εγχώρια αγορά.
Επιπλέον λόγω λήξης του πρώτου τριμήνου δεν αποκλείουν να ενισχυθούν οι όγκοι συναλλαγών και να υπάρξουν κάποιες κινήσεις ωραιοποίησης των αποτιμήσεων.
MIG και Attica Group δημοσίευσαν αποτελέσματα χρήσης 2022, χωρίς ωστόσο να ενθουσιάζουν.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η Ελλάκτωρ και η Intrakat μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας για την εξαγορά της Άκτωρ.

Eurobank Equities
Για σήμερα, οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν με ήπια άνοδο και είναι πιθανό να σταθεροποιηθούν, καθώς οι επενδυτές επαναξιολογούν τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας εν μέσω της υποχώρησης των ανησυχιών για την υγεία του τραπεζικού τομέα.

Euroxx
Περιμένουμε αυξημένους όγκους συναλλαγών και κάποιες κινήσεις ωραιοποίησης λόγω λήξης τριμήνου.

Optima Bank

Περιμένουμε πως οι διεθνείς θετικές τάσεις θα προσφέρουν στήριξη στο Ελληνικό Χρηματιστήριο σήμερα.

Beta

Μία θετική συνεδρίαση αναμένεται την τελευταία μέρα του πρώτου τριμήνου βοηθούμενη από την ειδησεογραφία και από την αισιοδοξία που υπάρχει στο εξωτερικό.

Depolas

Ανοδική εκτόνωση είχαμε χθες για τον ΓΔΧΑ με πρωταγωνιστή την ΜΟΗ, αν και ο όγκος συναλλαγών κινείται αισθητά χαμηλότερα από την προηγούμενη περίοδο. Παρόμοια ήταν και η εικόνα σε Ευρώπη και ΗΠΑ καθώς παγιώνεται η πεποίθηση ότι οι Κεντρικές τράπεζες δεν θα είναι πλέον επιθετικές με τις αυξήσεις των επιτοκίων. Ωστόσο, φαίνεται ότι η διατήρηση των υψηλών τρεχόντων επιτοκίων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα θα είναι η εναλλακτική στρατηγική. Αυτό μέχρις ότου διαφανεί η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού. Για το εσωτερικό, αναμένουμε να συνεχιστεί το ‘’range trading’’ καθώς βαδίζουμε προς τις εκλογές. Κρίσιμο επίπεδο τιμών αποτελούν οι 108 μονάδες ΓΔΧΑ. Πλούσια είναι η σημερινή μακροοικονομική ατζέντα με την βαρύτητα ωστόσο να συγκεντρώνεται στις αρχικές μετρήσεις πληθωρισμού Μαρτίου σε Γαλλία και Ευρωζώνη, ενώ στις ΗΠΑ δημοσιεύονται τα μεγέθη για προσωπικό εισόδημα και κατανάλωση Φεβρουαρίου, καθώς και τα επίπεδα τιμών που συνδέονται με αυτά (PCE deflator).

Κύκλος

Η Premia Properties και η Space Hellas ανακοινώνουν σήµερα τα ετήσια αποτελέσµατά τους. Οι δείκτες στη Wall Street συνεχίζουν την ανοδική τους κίνηση καθοδηγούµενοι από τις τραπεζικές µετοχές αλλά και
εκείνες της τεχνολογίας. Είναι πιθανό εποµένως να συµβάλουν στη συντήρηση του θετικού momentum των αγορών του πλανήτη. Στο ελληνικό χρηµατιστήριο, η αναµέτρηση µε την περιοχή των 1.050 µονάδων του Γ.∆. είναι προ των πυλών, µε τις 1.031 µονάδες να αποτελεί το εγγύτερο όριο αντίστασης.

Merit

Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 913 μονάδες. Σημεία στήριξης 1020 και 968 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 1083 και 1133 μονάδες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης