Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προσεκτικές κινήσεις αλλά και διάθεση για το 7Χ7

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προσεκτικές κινήσεις αλλά και διάθεση για το 7Χ7
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Ήπια ανοδικά κινούνται οι αγορές της Ευρώπης και το ελληνικό χρηματιστήριο ακολουθεί. Μικρή η άνοδος και χαμηλός ο τζίρος, αλλά αυτό αναμενόταν, αφού αύριο αλλά και τη Δευτέρα, οι αγορές θα είναι κλειστές λόγω του Πάσχα των Καθολικών. Δείχνει πάντως διάθεση για νέα άνοδο και θα είναι η έβδομη συνεχόμενη αν γίνει. Στα αποτελέσματα κάπως τα λιγοστά βλέμματα και κυρίως στην Ελλάκτωρ που δημοσίευσε λίγο νωρίτερα και στην Quest που δημοσίευσε χθες. Ξεχωρίζει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ λόγω Wood, ενώ με μικρό όγκο ενισχύονται Τιτάν, ΕΛΠΕ και Μυτιληναίος. Υποχωρούν Motor Oil, Aegean και ΟΠΑΠ με μικρούς όγκους.

ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ: Διαβάζουμε ότι είναι μεγάλη επιτυχία του υπουργού, η απόφαση των τραπεζών να παγώσουν δάνεια. Καλά μην τρελαθούμε κιόλας. Και που παγώνουν το επιτόκιο; Τώρα; Μεγάλη επιτυχία θα ήταν να είχε πετύχει και αύξηση των επιτοκίων καταθέσεων και όχι να έχει επιτρέψει να έχουν όλες οι συστημικές την ίδια πολιτική που παραπέμπει σε συνεννόηση, άρα καταλαβαίνετε τι θα έπρεπε να είχε συμβεί.

QUEST: Με τζίρο πάνω από 1 δισ. ευρώ και αρνητικό δανεισμό! Καθαρά κέρδη 41,4 εκατ. ευρώ με την αποτίμηση στα 551 εκατ. ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Η πώληση των ΑΠΕ δίνει έκτακτα κέρδη 497 εκατ. ευρώ. Έτσι αν πάμε σε σύνολο δραστηριοτήτων έχουμε καθαρά κέρδη 518,6 εκατ. ευρώ από ζημία 58,4 εκατ. ευρώ. Αν αφαιρέσουμε τα έκτακτα και τις δραστηριότητες που πουλήθηκαν έχουμε ζημιά 18,3 εκατ. ευρώ από 100,7 εκατ. ευρώ. Τα προ φόρων πάντως έχουν κέρδη 17,9 εκατ. ευρώ. Ο όμιλος έχει γυρίσει σε net cash 182 εκατ. ευρώ, από καθαρό δανεισμό 578 εκατ. ευρώ. Νομίζουμε πως μπορεί να γίνει μία επιστροφή κεφαλαίου εδώ καθώς η πώληση του Άκτωρ θα δώσει και άλλη ενίσχυση στο ταμείο.

ΤΙΤΑΝ: Ρίχνοντας μια πιο αναλυτική ματιά στο report της Eurobank Equities, θα λέγαμε πως η μετοχή σε σύγκριση με τις ομοειδείς του εξωτερικού δεν αδικείται, ειδικά με κάποιες που έχει ανάλογο μέγεθος. Δε βλέπουμε δηλαδή τεράστιο discount και αυτό το κοιτάνε οι ξένοι και όσοι ασχολούνται με τα βαριά χαρτιά. Για τη στήλη είναι φθηνή, αλλά δε φτάνει αυτό. Επίσης, δε σημαίνει επειδή ένας αναλυτής βγάζει μία τιμή στόχο, ότι πρέπει να πάει εκεί η μετοχή και αν δεν πάει έχει κάνει λάθος. Δεν πάνε οι αναλύσεις τις μετοχές πάνω ή κάτω, αλλά οι αγορές και οι πωλήσεις μετοχών.

ΕΧΑΕ: Η αναβάθμιση περνάει από την αύξηση της διασποράς, επανέλαβε ο κ.Κοντόπουλος σε ενημέρωση δημοσιογράφων, κάτι που έχει ακουστεί ξανά σε άλλη εκδήλωση από άλλα στελέχη της αγοράς. Η αλήθεια είναι πως πιέζει κάποιους επιχειρηματίες να αυξήσουν τη διασπορά μέσω placement, αλλά ξέρετε εδώ στην Ελλάδα, θέλουν να αγοράσουν τσάμπα οι επιχειρηματίες και να πουλήσουν ακριβά. Κανείς δε σκέφτεται πως αν δώσει και χαμηλά κάποιες μετοχές θα βοηθήσει το υπόλοιπο ποσοστό του, αφού οι ξένοι ξέρουν τον τρόπο να δημιουργούν υπεραξίες.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Αναβάθμισε σημαντικά την τιμή στόχο η Wood, εξέλιξη που δίνει άνοδο 2% στη μετοχή με καλό όγκο συγκριτικά. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε σε ξεχωριστό θέμα στη στήλη.

CENERGY: Από τον όμιλο, φαίνεται πλέον ξεκάθαρα σε ποια εταιρεία εστιάζει η διοίκηση. Προφανώς και έτσι εξηγείται γιατί η Viohalco και η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ υστερούν στο χρηματιστήριο. Συνεχείς οι ενημερώσεις για Cenergy και για τις προοπτικές, στα… αζήτητα η Viohalco που εκτός από το μεγαλύτερο ποσοστό σε αυτή, έχει τη Viohalco, τη Noval και τόσα άλλα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς. 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης