Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

H ΓΕΚ ΤΕΡΝA στο +7% λόγω των προσδοκιών πώλησης της Τέρνα Ενεργειακής

H ΓΕΚ ΤΕΡΝA στο +7% λόγω των προσδοκιών πώλησης της Τέρνα Ενεργειακής
Tην περασμένη εβδομάδα η Wood αύξησε την τιμή στόχο για τη μετοχή στα 18,2 ευρώ.
Σχετικά Άρθρα
Στην αναζωπύρωση των σεναρίων περί πώλησης της Τέρνα Ενεργειακής στη First Sentier αποδίδεται για μία ακόμη φορά η άνοδος της μετοχής της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
Υπενθυμίζεται πως η πώληση είχε κολλήσει στη χρηματοδότηση, αλλά τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως έχει βρεθεί λύση. 
Η μετοχή έκλεισε με κέρδη +7,05% στα 11,84 ευρώ,  με όγκο 211 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 1,22 δισ. ευρώ.
Η Τέρνα Ενεργειακή κατέγραψε άνοδο +2,67% στα 20,02 ευρώ και η αποτίμηση στα 2,32 δισ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα η Wood αύξησε την τιμή στόχο στα 18,2 ευρώ.
Σύμφωνα με την ανάλυση, o Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ προσφέρει ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο επενδύσεων που βασίζεται στις εξασφαλισμένες και μακροπρόθεσμες παραχωρήσεις (30-35 έτη) και στην προβλεψιμότητα των ταμειακών ροών (ειδικά στο τμήμα αυτοκινητοδρόμων), που δημιουργούν μια σταθερή ροή εσόδων για τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ μακροπρόθεσμα.
H Εγνατία Οδός (όπου η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχει ανακηρυχθεί προτιμητέος επενδυτής), είναι ο μεγαλύτερος αυτοκινητόδρομος της Ελλάδος και αναμένεται να προσφέρει αξιοσημείωτα μερίσματα και σημαντική αύξηση της κερδοφορίας μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής των επεκτάσεων.
Επίσης, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ δραστηριοποιείται σε σημαντικά έργα υποδομής όπως, το Ολοκληρωμένο Τουριστικό Θέρετρο (IRC) στο Ελληνικό καθώς και το αεροδρόμιο Καστελίου Κρήτης που διαφοροποιούν περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο έργων.
Για την κατασκευαστική δραστηριότητα, η έκθεση σημειώνει πως βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και αναμένεται να αποφέρει ετήσια έσοδα ύψους 1,2 δισ. ευρώ την περίοδο 2023-2025, με τη συνεισφορά στο EBITDA να ξεπερνά τα 60 εκατ. ευρώ και το ανεκτέλεστο να παραμένει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.
Η θυγατρική ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ παραμένει πρωτοπόρος στην εγχώρια παραγωγή πράσινης ενέργειας, ενώ αναμένονται προσθήκες νέων πάρκων ισχύος 1,6 GW έως το 2026. Σε σχέση με την συμμετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, η χρηματιστηριακή χρησιμοποιεί σαν αναφορά για τη νέα τιμή-στόχο την τρέχουσα κεφαλαιοποίηση της θυγατρικής εταιρείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης