Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Δεύτερη μέρα ήπιας διόρθωσης – Βγήκαν αγοραστές στις τράπεζες

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Δεύτερη μέρα ήπιας διόρθωσης – Βγήκαν αγοραστές στις τράπεζες
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με μικρές απώλειες ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση. Συνεχίστηκε η διόρθωση, αλλά στις τελικές δημοπρασίες οι τρεις από τις 4 συστημικές γύρισαν σε θετικό έδαφος και περιόρισαν τις απώλειες του Γ.Δ. στο -0,41%. Μέτριος ο τζίρος σήμερα. Καλή η εικόνα της Eurobank και της Coca Cola, πιέστηκαν Σαράντης, Ελλάκτωρ, Πειραιώς και Lamda.

ΕΚΛΟΓΕΣ: Μετά και τις τελευταίες δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως καταλαβαίνουμε θέλουν «κυβέρνηση ηττημένων» αλλά δεν μπορούν να το πουν ξεκάθαρα γιατί θα είναι παραδοχή ήττας. Γι΄αυτό λένε ότι θα είναι κυβέρνηση νικητών.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Υψηλός ο δείκτης p/e και ev/ebitda και αν πάμε και με τα δημοσιευμένα κέρδη, αντί για τα προσαρμοσμένα αυξάνονται περαιτέρω οι εν λόγω δείκτες. Ο καταλύτης εδώ είναι η πώληση του ομίλου σε fund. Μένει να δούμε τι είπε η διοίκηση και πως θα το εκλάβουν αναλυτές και επενδυτές. Με μικρές απώλειες το κλείσιμο της μετοχής.

MOTOR OIL: Δε χρειάζεται να σχολιάσουμε την έκθεση της Goldman Sachs για τη συγκεκριμένη. Ήταν όμως αρκετή για να φέρει την πέμπτη συνεχόμενη πτωτική. Θα πούμε όμως πως δεν είναι να δουν κάποιοι μία μετοχή να υποχωρεί λίγο από τα ιστορικά υψηλά τους αμέσως να πουν πως «απογοητεύει», «δεν είναι αυτή συμπεριφορά» και άλλα τέτοια. Η τηλεδιάσκεψη που έγινε, θεωρούμε πως δικαιολόγησε την πορεία της μετοχής. Οι προοπτικές παραμένουν ισχυρές, αλλά στο τέταρτο τρίμηνο είχε πολλά έξτρα κόστη που δεν περίμεναν οι επενδυτές. Αλλά μην τρελαθούμε κιόλας. Λογικό είναι και κάποιοι να θέλουν να πάρουν τα κέρδη τους.

Κάποιοι την παρακολουθούν από χαμηλά, όχι από τα 20 ευρώ και βάλε. Η στήλη είναι ουδέτερη, καθώς αφαίρεσε τη μετοχή από τις επιλογές της λίγο πάνω από τα 25 ευρώ, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν πιστεύουμε στον όμιλο και στις κινήσεις που μπορεί να κάνει. Θυμάστε στα 9 ευρώ που όλοι έλεγαν έχει μείνει πίσω στην ενεργειακή μετάβαση και δεν έχει προοπτικές; Τι να μας πουν τώρα…

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μόνο η Πειραιώς έκλεισε με απώλειες και στο τέλος γύρισαν θετικές μαζί με τη Eurobank και οι άλλες δύο συστημικές. Έτσι έκλεισε με άνοδο και ο τραπεζικός δείκτης. Με απώλειες η Ελλάδος 2,92% λόγω αποκοπής του μερίσματος. 

AEGEAN: Να προσέξουμε τώρα που μετά από χρόνια κλείνει το χάσμα, μη ξεφύγει προς τα πάνω και την κυνηγάνε! Άλλες που το έσπασαν και μάλιστα σχετικά πρόσφατα, έγραψαν νέα ιστορικά υψηλά.

CENERGY: Συνεχίζεται η άνοδος. Στα 4,40 ευρώ και στο +2,80%. Η άλλη του ομίλου (Viohalco), η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ούτε που συγκινείται να κάνει μία κίνηση.

ENTERSOFT: Με διαθέσεις να κάνει τη διάσπαση…

ΜΙΚΡΑ ΧΑΡΤΙΑ: Αν δε γράψει κάποιος και να μπουν μετά και 5-6 κωδικοί που «ακολουθούν» δεν ξυπνάνε τα περισσότερα. Και όταν ξυπνήσουν και γράψουν κανένα 10% ή 15%, μετά πουλάνε πάνε σε άλλη μετοχή και ξεχνούν την προηγούμενη. Μερικοί κωδικοί ανακυκλώνονται στα μικρά χαρτιά. Τι να σου κάνουν και αυτοί, οι κατά τ΄ άλλα φανατικοί φίλοι της εν λόγω κατηγορίας.

ΜΕΖΖ: Ασταμάτητα! Νέα ιστορικά από τα νεότερα ΜΕΖΖ του Χ.Α., ανακάμπτει η Cairo και πέρασε τα 0,05 ευρώ η Phoenix. Πιο αναλυτικά στο 0,2505 ευρώ και στο +9,87% το Sunrise, στα 0,5420 ευρώ και στο +7,75% το Galaxy, στα 0,1625 ευρώ και στο +8,33% η Cairo  και στα 0,0511 ευρώ και στο +2,82% το Phoenix.

ΜΙG: Ξανά μεγάλοι όγκοι στη μετοχή και μάλλον όλοι είναι στην πλευρά των πωλητών, καθώς βλέπουν ότι μετά το πέρας της δημόσιας πρότασης και αν δεν υπάρξει «στήριξη» η αποτίμηση θα υποχωρήσει. Σήμερα έκανε όγκο 81 εκατ. τεμάχια, δηλαδή στις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις έχει γίνει περίπου το 20% του συνόλου. Οι δύο τελευταίες βέβαια είχαν το μεγαλύτερο μέρος.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης