Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Focus στα αποτελέσματα – Ανοδικά αλλά με χαμηλό τζίρο

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Focus στα αποτελέσματα – Ανοδικά αλλά με χαμηλό τζίρο
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Σήμερα είναι η μέρα που όλες (σχεδόν όλες) οι εισηγμένες που δεν έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα, θα ανακοινώσουν. Η προσοχή μας σε αυτά. Διαβάζουμε προσεκτικά τις λογιστικές καταστάσεις και δε μένουμε στα δελτία τύπου. Σε αυτά μας γράφουν αυτά που θέλουν. Καλό είναι να προσέχουμε και να μην τα πιστεύουμε όλα έτσι επειδή τα λέει το δελτίο τύπου ή το non paper. Γιατί κάποιοι, να ξέρετε δεν τολμούν να γράψουν τα φούμαρα που θέλουν να σερβίρουν επίσημα, γιατί σου λέει μπορεί να βρεθεί κάποιος που τα ψάχνει και να μας τραβήξει το αυτί.

Με άνοδο ξεκίνησε η συνεδρίαση, ενώ στην Ευρώπη με μικρή άνοδο κινείται ο DAX και με μικρές απώλειες ο CAC 40. Αναμένουν μεταβλητότητα οι αναλυτές λόγω λήξης Απριλίου. Ο τζίρος χαμηλός στο ξεκίνημα και ο Γ.Δ. δοκιμάζει τις 1.100 μονάδες. Ξεχωρίζει η Alpha Bank στα πρώτα λεπτά.

ΔΕΛΦΟΙ FORUM: Κατασκευαστής φώναζε ότι δεν δίνουν εγγυητικές οι τράπεζες, για να λάβει απάντηση από τραπεζίτη ότι δεν δίνουν σε όλους! Και συνέχισε λέγοντας πως δε μπορείς με πενιχρά ίδια κεφάλαια να ζητάς εγγυητική δισεκατομμυρίου!

QUIZ: Ποια εισηγμένη δεν έχει γυναίκα στο διοικητικό συμβούλιο και κινδυνεύει να «φάει» πρόστιμο από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς; Ανήκει στον FTSE 25 και είχε απογοητευτικά μεγέθη.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Πολύ ισχυρά τα νούμερα σε όλες τις γραμμές με την καθαρή δημοσιευμένη κερδοφορία να ανέρχεται στα 136,5 εκατ. ευρώ από 50 εκατ. ευρώ και τα EBITDA στα 544,4 εκατ. ευρώ από 294,1 εκατ. ευρώ. Έχει επηρεαστεί από τα όσα έγιναν στην ενέργεια βέβαια. Συνεχίζονται οι επενδύσεις και αυξήθηκε περαιτέρω ο καθαρός δανεισμός, αλλά η βελτίωση στο EBITDA μείωσε τη μόχλευση. Επιστροφή κεφαλαίου 0,20 ευρώ ανά μετοχή προτείνει η διοίκηση. Στα 3,94 δισ. ευρώ από 1,14 δισ. ευρώ ο τζίρος. Πολλά τα έργα που υλοποιεί ο όμιλος, καλές οι προοπτικές για το 2023.

INTRAKAT: Απογοητευτικά τα νούμερα της χρήσης 2022. Ενώ πέρασε η πρώτη αύξηση κεφαλαίου, τα ίδια κεφάλαια από 40,2 εκατ. ευρώ πήγαν στα 58,5 εκατ. ευρώ. Υπάρχει βέβαια και η άλλη των 100 εκατ. ευρώ που θα φανεί στη φετινή χρήση. Το ταμείο στα 25,3 εκατ. ευρώ και οι συνολικές υποχρεώσεις στα 365 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 40 εκατ. ευρώ. Πωλήσεις 225,4 εκατ. ευρώ από 214,8 εκατ. ευρώ και ζημιά 23,1 εκατ. ευρώ από ζημιά 21,5 εκατ. ευρώ. Αρνητικά και τα EBITDA.

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Ο ισολογισμός είναι διαμάντι και η στήλη έχει δώσει την άποψή της για τη δίκαιη τιμή. Την υπολογίζουμε στα 600 ευρώ, αλλά αν ασχοληθούν και λίγο παραπάνω οι βασικοί μέτοχοι μπορούν να κάνουν θαύματα. Στα 340 ευρώ και στο +3% άνοιξε η μετοχή.

ΕΥΔΑΠ: Νέες απώλειες για τη μετοχή και πάει για χαμηλό 3 ετών. Τα αποτελέσματα απογοητευτικά, αλλά η στήλη έχει απογοητευτεί και από τη διαχείριση που έχει γίνει. Δεν μπορείς να λες ότι θέλεις χαμηλά τιμολόγια και να «τρως» όλη τη ζημιά. Η διοίκηση πρέπει να στηρίζει τα συμφέροντα του μετόχου. Ελπίζουμε κάτι να αλλάξει πριν χειροτερεύσουν τα πράγματα.

MEVACO: Πριν από τρία χρόνια ήταν στο 1,5 ευρώ και σήμερα είναι στα 3,26 ευρώ με την αποτίμηση 34,2 εκατ. ευρώ. Ωραίο το γράφημα της μετοχής. Ωραία όμως και η πορεία των πωλήσεων. Από τζίρο 8,9 εκατ. ευρώ το 2020, πήγε στα 25,6 εκατ. ευρώ το 2021 και στα 40,9 εκατ. ευρώ το 2022. Έτσι και η τελική γραμμή από ζημία 541 χιλ. ευρώ το 2020, πήγε σε κέρδη 1,9 εκατ. ευρώ το 2021 και 3,16 εκατ. ευρώ το 2022. Παραμένει στις επιλογές μας παρά την άνοδο, γιατί ακόμα είναι φθηνή και το growth δεν έχει αποτυπωθεί στο βαθμό που θα έπρεπε. Όσο το ενεργειακό στόρι οδηγεί σε μεγάλες επενδύσεις στις ΑΠΕ, αυτή θα δημιουργεί τζίρο. Αρνητικός ξανά ο καθαρός δανεισμός. Εισήγηση για επιστροφή κεφαλαίου 0,12 ευρώ ανά μετοχή.

ELINOIL: Το διεθνές εμπόριο απογείωσε τα μεγέθη της εταιρείας καθώς στο εσωτερικό τα πρατήρια παρουσίασαν μειωμένη κίνηση. Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 12,02 εκατ. ευρώ το 2022 από 4 εκατ. ευρώ το 2021 με εντυπωσιακή αύξηση τζίρου, λόγω της πορείας και των τιμών. Όμως παρά την κερδοφορία οι συνολικές υποχρεώσεις υπερδιπλασιάστηκαν και οι λειτουργικές ταμειακές ροές ήταν αρνητικές κατά 26,5 εκατ. ευρώ. Για μέρισμα θα αποφασίσει αργότερα η διοίκηση.

REDS: Βελτιωμένη η κερδοφορία στα 1,92 εκατ. ευρώ από 1,05 εκατ. ευρώ με βελτίωση του τζίρου στα 9,8 εκατ. ευρώ από 7,4 εκατ. ευρώ.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Ενημέρωση για το πρώτο τρίμηνο 2023 έδωσε η συγκεκριμένη και τα κέρδη προ φόρων και τόκων αυξήθηκαν 80% και στα 8,8 εκατ. ευρώ.

GALAXY MEZZ: Αποτίμηση 44 εκατ. ευρώ. Ταμείο στο τέλος του 2022 7,7 εκατ. ευρώ και μέσα στο 2023 έχει λάβει ήδη 5,8 εκατ. ευρώ, άρα συνολικά έχει 13,5 εκατ. ευρώ. Στα 4 εκατ. ευρώ τα κέρδη για την περίοδο από 27 Απριλίου 2022 έως 31 Δεκεμβρίου 2022.

ΑΦΟΙ ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Μειωμένα τα κέρδη στα 2,41 εκατ. ευρώ από 4,3 εκατ. ευρώ, με τα ίδια κεφάλαια στα 23 εκατ. ευρώ. Μετά τις σημαντικές πωλήσεις μετοχών που είχε κάνει η Ελένη Κορδέλλου το 2021, φαίνεται πως το 2022 έκανε ελάχιστες. Συγκεκριμένα σε όλη τη χρονιά πούλησε κάτω από 100 χιλ. μετοχές.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης