Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Τράπεζες και Coca Cola έφεραν πιο κοντά τις 1.100 μονάδες

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Τράπεζες και Coca Cola έφεραν πιο κοντά τις 1.100 μονάδες
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με χαμηλό τζίρο και άκρως επιλεκτικά κινήθηκε η σημερινή συνεδρίαση. Ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε 0,78% και προσέγγισε ξανά τις 1.100 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης είχε άνοδο 2,66%. Ξεχώρισαν Πειραιώς, Eurobank, Alpha Bank και Coca Cola. Πιέστηκε η ΕΥΔΑΠ, η Σαράντης, η Lamda και η Aegean μεταξύ άλλων.

COCA COLA: Ανώτερη των εκτιμήσεων η αύξηση των εσόδων σύμφωνα με τους αναλυτές και αποτυπώθηκε και στο ταμπλό. Πάει να σβήσει τις απώλειες που είχε γράψει λόγω του πολέμου. Νέα υψηλά 15 μηνών για τη μετοχή. Στα 28,08 ευρώ και στο +2,11%.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Δημοσιεύει αύριο το πρωί. Δυνατά νούμερα περιμένει η αγορά. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών κάνουν λόγο για καθαρά κέρδη 111 εκατ. ευρώ και EBITDA 190 εκατ. ευρώ. Απώλειες 0,77% για τη μετοχή.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Σε υψηλό ημέρας και με άνοδο 4,71% έκλεισε η Πειραιώς. Δυνατή άνοδος 3,97% για Eurobank και 2,33% για Alpha Bank. Η Εθνική υστέρησε καθώς ενισχύθηκε μόλις κατά 0,21%.

ΕΥΔΑΠ: Χθες την έκλεισαν βίαια και βιαστικά υψηλότερα και σήμερα το ανάποδο. Στα 6,31 ευρώ και στο -3,52%.

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Τζίρο 200 εκατ. ευρώ και περιθώριο EBIT 12,4% περιμένει για φέτος η εταιρεία. Με άνοδο 3,02% σήμερα.

MIG: Στο +30% μετά από πέντε συνεχόμενες πτωτικές…

ΚΛΜ: Πέρασε ο Απρίλιος που έλεγε και η συγκεκριμένη εταιρεία και η Intracom πως θα ολοκληρωθεί η πώληση. Από την πορεία βέβαια της μετοχής μάλλον είμαστε κοντά. Δε θα αποκλείαμε να δούμε και πάνω από το 1 ευρώ. Άρα όσοι έχουν, περιμένουν τη δημόσια πρόταση και μάλιστα τις τελευταίες μέρες για να δουν τι θα κάνουν. Στα 0,9860 ευρώ και στο +2,92%.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ (απάντηση): Γινόταν περίεργο μάζεμα πριν λίγες μέρες και είχαμε σχολιάσει την αύξηση του όγκου. Από την άλλη φαινόταν πως υπήρχε πωλητής. Εκ του αποτελέσματος βλέπουμε πως αυτοί που μπήκαν μάλλον απογοητεύτηκαν από τα αποτελέσματα χρήσης. Αλλιώς τα περίμεναν. Νέες μεγάλες απομειώσεις επιβάρυναν την τελική γραμμή. Έτσι έφυγαν μάλλον άτακτα. Βλέπουμε επίσης πως ο ξένος που είχε μπει στο παρελθόν έχει μειώσει τη θέση του. Πολλές φορές πήγε σε δημοπρασία η μετοχή.

Τα αποτελέσματα στις τελευταίες χρήσεις δεν μας ικανοποιούσαν και έτσι δεν είχαμε τη μετοχή στις επιλογές μας. Τώρα κάτι που μας λέτε ότι έγραψε κάποιος, απευθυνθείτε εκεί. Το στόρι πάντως του τουρισμού είναι η μόνη που δεν το έχει παίξει και δεν το έχει καρπωθεί, αν και αύξησε σημαντικά τα έσοδα. Πολλές όμως οι απομειώσεις και πρέπει κάποια στιγμή η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, να στρέψει το βλέμμα της σε αυτές τις εταιρείες που όλο βγάζουν έκτακτες ζημιές. Στα 0,9060 ευρώ και στο -23,22% με όγκο 116 χιλ. τεμάχια.

LAVIPHARM: Αύριο δημοσιεύει αποτελέσματα πρώτου τριμήνου. Στα 0,4230 ευρώ και στο +4,70%.

MEVACO: Σε κλείσιμο η μετοχή είναι σε υψηλά 23 ετών! Στα 3,50 ευρώ και στο +6,06%. Και αξίζει τα νέα επίπεδα και με το παραπάνω.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης