Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Κινήσεις πάνω από τις 1.100 μονάδες με στήριξη από το εξωτερικό

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Κινήσεις πάνω από τις 1.100 μονάδες με στήριξη από το εξωτερικό
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Μεγαλώνει η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων και νομίζουμε πως επηρεάζει θετικά τους επενδυτές. Πλησιάζουμε από την άλλη και στη μέρα που θα ανακοινωθεί η νέα σύνθεση του MSCI Greece Standard. Τα αποτελέσματα προσφέρουν στήριξη στην εγχώρια αγορά. Ισχυρά αυτά που ανακοίνωσε η Πειραιώς για το πρώτο τρίμηνο. Μας άρεσαν και του ΟΤΕ.

Οι αγορές της Ευρώπης δε φαίνεται να επηρεάζονται από όσα συμβαίνουν στις ΗΠΑ και στο τραπεζικό της σύστημα. Άνοιξαν με άνοδο, εξέλιξη που βελτιώνει την εγχώρια διάθεση. Έτσι ο γενικός δείκτης άνοιξε με καλή άνοδο και πάνω από τις 1.100 μονάδες. Ξεχωρίζει η Coca Cola, ενισχύονται Πειραιώς και Alpha και καλή εικόνα έχει ο ΟΠΑΠ με τον ΟΤΕ.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Καλύτερα των εκτιμήσεων είναι τα αποτελέσματα ενώ αναθεωρήθηκαν προς τα πάνω και οι στόχοι από τη διοίκηση. Για το 2023 από κέρδη ανά μετοχή μεγαλύτερα των 0,45 ευρώ που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση τώρα η διοίκηση περιμένει μεγαλύτερα από 0,55 ευρώ. Η απόδοση των ενσώματων ιδίων κεφαλαίων αναμένεται τώρα στο 12% περίπου από 10% και ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων στο 5% από 6%.

ΟΤΕ: Λίγο κάτω ο τζίρος, λόγω Ρουμανίας και κάποιας πίεσης στη σταθερή στην Ελλάδα. Νομίζουμε πως ο τζίρος είναι λίγο κάτω από τις εκτιμήσεις, αλλά τα EBITDA των 322 εκατ. ευρώ (μετά τις μισθώσεις) είναι ανάλογα και τα καθαρά κέρδη των 135,3 εκατ. ευρώ (+4,6%) είναι λίγο πάνω από τις εκτιμήσεις.

COCA COLA: Πάει και για τα 29 ευρώ η μετοχή. Φαίνεται πως και λόγω αποτελεσμάτων πάει να κλείσει δυνατά τις απώλειες που είχε γράψει λόγω της πανδημίας.

LAVIPHARM: Αρχίσαμε να ακούμε πάλι τα γνωστά και δεν χρειάζεται να τα χαρακτηρίσουμε. «Υψηλό δηλαδή το p/e, σιγά την αύξηση του τζίρου, γι΄αυτό έκανε τέτοια αύξηση» κτλ. κτλ. Αφήνουν από την άλλη βέβαια όσοι τα λένε αυτά και περνάνε κάτι μπομπονάτες ζημιές από άλλες εισηγμένες, αλλά επειδή ο επιχειρηματίας δίνει σε διαφήμιση, τον γράφουν και κομψό και όμορφο και αστέρι. Ας είναι… Για τη συγκεκριμένη έχουμε ξαναγράψει πως δεν είναι ο στόχος τα κέρδη βραχυπρόθεσμα, αλλά να αλλάξει κατηγορία ο όμιλος.

Το πρώτο βήμα έγινε και βλέπουμε ήδη τα αποτελέσματα από το διαδερμικό catapresan (που να αρχίσει και το διαφημιστικό πλάνο στην Ιταλία), ενώ έχουμε βέβαια δει και την έξοδο από την επιτήρηση. Τα EBITDA είναι βελτιωμένα αλλά όχι τα καθαρά κέρδη λόγω υψηλότερων αποσβέσεων που είναι όμως λογικές. Την εισηγμένη θα την κρίνουμε στο μέλλον από το αν θα μπορέσει να φέρει η διοίκηση αυτά που έχει υποσχεθεί. Και θα την κρίνουμε αυστηρά αν χρειαστεί. Επίσης, διαψεύδονται κάτι φήμες για πωλήσεις από γνωστό χρηματιστή (ούτε αυτός ούτε πελάτες του πουλάνε), ο οποίος συνεχίζει να στηρίζει όλο το εγχείρημα.

ΕΥΔΑΠ: Όταν η διοίκηση δε θέλει αύξηση τιμολογίων, λογικό είναι οι επενδυτές να ρευστοποιούν. Μας έχει προβληματίσει αρκετά, καθώς την έχουμε στις επιλογές μας. Μία τέτοια δήλωση θα έπρεπε να μας είχε ωθήσει άμεσα να την αφαιρέσουμε από τις επιλογές. Από την άλλη το ταμείο και η προοπτική να έχουμε αλλαγές μετά τις εκλογές μας κάνει να την κρατάμε. Στα 6,26 ευρώ και στο -0,63%.

MIG: Επέστρεψε στην τιμή που είχε γίνει η δημόσια πρόταση, ενώ έγραψε και τα 0,22 ευρώ. Η αποτίμηση στα 203 εκατ. ευρώ που δε νομίζουμε πως δικαιολογείται.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης