Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με τράπεζες πάνω από τις 1.100 μονάδες – Ποια χαρτιά ξεχώρισαν

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με τράπεζες πάνω από τις 1.100 μονάδες – Ποια χαρτιά ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Το καλό κλίμα συντηρείται στο χρηματιστήριο και η αγορά ήταν ανοδική και στις τέσσερις συνεδρίασης της εβδομάδας. Οι περισσότεροι περίμεναν συσσώρευση, αλλά η αγορά ξεπέρασε ξανά και εύκολα τις 1.100 μονάδες. Ο τζίρος χαμηλός (αλλά έχουμε δει και χειρότερους) και το ενδιαφέρον εστιασμένο σε λίγες μετοχές. Δεν είναι κάτι που μας αρέσει αυτό, να βλέπουμε δηλαδή λίγες μετοχές να ξεχωρίζουν, αλλά αυτή είναι η αγορά μας. Οι ξένοι συνεχίζουν να βγάζουν εκθέσεις αβανταδόρικες για τις ελληνικές τράπεζες και να βλέπουν μεγάλα περιθώρια ανόδου.

Παράλληλα βγαίνουν και κάποιες επιλεκτικές αγορές σε άλλα βαριά χαρτιά που λόγω αποτελεσμάτων δικαιολογούν καλύτερες αποτιμήσεις και συντηρείται το καλό κλίμα. Στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, δυστυχώς, το ενδιαφέρον είναι ελάχιστο έως μηδενικό. Δυνατή κίνηση είχαμε σήμερα λόγω και των ξένων αγορών αλλά και των αποτελεσμάτων. Ο Γ.Δ. έκλεισε με άνοδο 1,15% και στις 1.111,24 μονάδες με τζίρο συνολικό 71 εκατ. ευρώ, ενώ σε εβδομαδιαία βάση ενισχύθηκε 2,41%. Από την αρχή του έτους η άνοδος είναι 19,52%.

COCA COLA: Κλείνει την απόσταση που είχε λόγω του πολέμου. Διαγραμματικά φωνάζει εδώ και καιρό η μετοχή. Αν κάνει την κίνηση που έκαναν άλλες όταν έσβησαν παρόμοιες απώλειες λόγω πανδημίας, τότε θα την κοιτάμε με τα κιάλια. Στα 28,69 ευρώ με άνοδο 2,03%.

ΟΠΑΠ: Νέα πολυετή υψηλά από τη μετοχάρα του ελληνικού χρηματιστηρίου. Προσφέρεται μόνο για επενδυτές που θέλουν μέρισμα και μία σταθερή απόδοση. Οι μακροπρόθεσμοι εδώ έχουν βγάλει μεγάλες αποδόσεις. Στα 15,96 ευρώ με άνοδο 1,01% και υψηλό ημέρας στα 16,14 ευρώ.

JUMBO: Κλείσιμο σε νέα ιστορικά υψηλά για τη μετοχή. Έχει δώσει και τη μερισματάρα και όπως όλοι υποπτεύονται θα δώσει και άλλο. Κάθονται οι άλλοι και περιμένουν πότε θα δώσουν οι τράπεζες… Στα 22,06 ευρώ και στο +3,57% με όγκο 122 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 3 δισ. ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στο +4,90% την εβδομάδα. Η Εθνική και πάλι κοιτάζει τα 5 ευρώ. Η Πειραιώς κινήθηκε σημαντικά στις προηγούμενες συνεδριάσεις και συνέχισε και σήμερα (περίπου 10% σε 4 συνεδριάσεις), ενώ νομίζουμε πως η Alpha Bank έχει τη γνωστή αδυναμία. Από τη Eurobank λογικά δεν πρέπει να έχει κανείς παράπονο.

ΟΤΕ: Εξετάζει όλες τις στρατηγικές επιλογές που έχει στη Ρουμανία, επανέλαβε πριν από λίγο η διοίκηση κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης για την ενημέρωση των αναλυτών.

QUEST: Κλείσιμο σε υψηλό ημέρας και στα 5 ευρώ με άνοδο 2,88%.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Αν και τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά οι βασικοί μέτοχοι βγήκαν αγοραστές πάλι χθες, όπου παρατηρήθηκε αυξημένος όγκο στη μετοχή. Έτσι συνολικά 3 μέλη του Δ.Σ. και μέτοχοι της εισηγμένες αγόρασαν συνολικά 210 χιλ. τεμάχια. Προφανώς και δείχνει έμπρακτα τη στήριξη στην εταιρεία.

MIG: Πήγε στο +20% περίπου και στο -13% σήμερα. Απίστευτα πράγματα. Όλη η πορεία της εδώ και βδομάδες βέβαια είναι απίστευτη και θα θέλαμε να μάθουμε ποιοι αγοράζουν και πουλάνε εδώ και μέρες, αλλά δεν περιμένουμε να μάθουμε κάτι. Εδώ δε μάθαμε γιατί πετάχτηκαν από την τράπεζα τόσα εκατομμύρια. Τελικά έκλεισε στα 0,18 ευρώ και στο -2,28%.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Ο ξένος φαίνεται πως έχει κάνει πωλήσεις με βάση τη λογιστική κατάσταση και αυτοί όταν ξεκινήσουν να πουλάνε σταματάνε μόνο όταν μηδενίσουν. Επομένως εδώ υπάρχουν αρκετά χαρτιά που θα μπορούσαμε να δούμε στην πλευρά των πωλητών, αλλά δε νομίζουμε να πουλήσουν σε αυτά τα επίπεδα. Δεν είναι και εύκολο βέβαια και να ήθελαν.

ΑΝΕΚ: Μεγάλη πίεση σήμερα στη μετοχή που έτσι κι αλλιώς είχε μεγάλη διαφορά με την ATTΙΚΑ. Η πτώση αποδίδεται στην απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Αν δεν γίνει το deal δε θέλουμε να σκεφτούμε τις εναλλακτικές που έχει. Στο -14,16% και στα 0,1940 ευρώ.

ΜΕΖΖ: Παραμένει υψηλή η μεταβλητότητα. Τη μία μέρα στο +10% και την άλλη στο -10%. Δεν είναι και τόσο όμορφο να συμβαίνει αυτό.

PROFILE: Τζίρος πάνω από 15% περιμένει στη χρήση 2023 η διοίκηση όπως είπε στην Ένωση Θεσμικών σήμερα. Σχεδιάζει εξαγορές για να μεγαλώσει και να αναπτυχθεί.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης