Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αλ.Εξάρχου (Intrakat): Στόχος η δημιουργία αξίας για όλους του μετόχους - Αλλάζει σελίδα και εισέρχεται σε τροχιά ανάπτυξης

Αλ.Εξάρχου (Intrakat): Στόχος η δημιουργία αξίας για όλους του μετόχους - Αλλάζει σελίδα και εισέρχεται σε τροχιά ανάπτυξης
Tα νέα κατασκευαστικά έργα που έχει λάβει η Intrakat εξασφαλίζουν κέρδος στον όμιλο.
Σχετικά Άρθρα
Αισιόδοξος για το μέλλον της Intrakat, εμφανίστηκε πριν από λίγο ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Αλέξανδρος Εξάρχου, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των αναλυτών αναφορικά με τα αποτελέσματα χρήσης 2022.
Όπως είπε τα λειτουργικά κέρδη που πέτυχε ο όμιλος στο δεύτερο εξάμηνο, αποτέλεσμα των μεγάλων προσπαθειών της νέας διοίκησης, δημιουργούν αισιοδοξία για το μέλλον.
Εκτίμησε πως φέτος θα μπορέσει είτε να εμφανίσει μηδενικό αποτέλεσμα (break even) ή ακόμα και μικρά κέρδη.
Το επόμενο διάστημα αναμένεται να εγκριθεί χρηματοδότηση ύψους 120 εκατ. ευρώ (ομολογιακό δάνειο) το οποίο θα χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη των ΑΠΕ.
Ο όμιλος έχει χαρτοφυλάκιο αδειών 2,6GW, με 15ΜW σε λειτουργία, ενώ 5ΜW θα τεθούν σε λειτουργία το Σεπτέμβριο του 2023.
Η δραστηριοποίηση του ομίλου σε διάφορους κλάδους της οικονομίας, εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του ομίλου και θετικές ταμειακές ροές.
Ο όμιλος επίσης θα ενισχυθεί σημαντικά μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Άκτωρ, όταν αυτή λάβει έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και περάσει στον όμιλο.
Επίσης σημειώθηκε πως τα νέα έργα που έχει λάβει η Intrakat εξασφαλίζουν κέρδος στον όμιλο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης