Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Τεστάρει αντοχές για όγδοη ανοδική και περιμένει τον MSCI

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Τεστάρει αντοχές για όγδοη ανοδική και περιμένει τον MSCI
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Ανοδικά άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης και φυσικά αυτή η εξέλιξη βοηθάει τη δική μας αγορά. Έχουμε συμπληρώσει 7 συνεχόμενες ανοδικές και κοιτάζουμε την όγδοη. Δεν αποκλείονται από τους αναλυτές και κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, αλλά όπως λένε τα ισχυρά αποτελέσματα περιορίζουν το περιθώριο υποχώρησης. Σήμερα το βράδυ έχουμε MSCI. Ανοδικά ξεκινήσαμε και πάνω από τις 1.130 μονάδες.

ΤΙΤΑΝ: Δε χωράει αμφιβολία πως πλέον μιλάμε για μία εξαιρετικά φθηνή μετοχή και συγχρόνως αδικημένη. Μας θυμίζει η περίπτωσή της άλλες μετοχές, όπως Motor Oil ή Μυτιληναίο, που παρέμεναν στο περιθώριο καιρό, ενώ τα μεγέθη βελτιώνοντας. Και προφανώς αυτό συνέβαινε (και μάλλον το ίδιο ισχύει και για τη συγκεκριμένη) γιατί οι αναλυτές για διάφορους λόγους δεν την προτιμούσαν. Ίσως και οι χρηματιστηριακές να ζητάνε κάτι παραπάνω για να στρέψουν επενδυτές εκεί. Όλα παίζουν σε αυτό το χρηματιστήριο. Η στήλη βέβαια, δε θέλει να δει κάτι παραπάνω για να πει τη γνώμη της. Το χαρτί είναι τσάμπα, όπως και κάποια άλλα στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.

Οι ανατιμήσεις που έχουν γίνει από την άλλη δείχνουν και εδώ πως υπάρχουν υπερκέρδη. Η ζήτηση παρέμεινε καλή παρά τις προσπάθειες των κεντρικών τραπεζών να μειώσουν τον πληθωρισμό. Όμως ο όγκος των πωλήσεων αυξήθηκε λίγο σε σύγκριση με το τζίρο, που σημαίνει πως οι ανατιμήσεις ήταν ισχυρές. Μειώθηκαν κάπως και τα κόστη, ενώ και οι επενδύσεις αρχίζουν να αποδίδουν. Νομίζουμε πως είναι καιρός να δει τα προ πανδημίας επίπεδα και να τα ξεπεράσει όπως έχουν κάνει πολλές άλλες εισηγμένες.

Η Piraeus Securities σχολιάζει πως τα αποτελέσματα ήταν σημαντικά ανώτερα των εκτιμήσεων και επαναδιατυπώνει τη θετική της στάση για τη μετοχή. Η Eurobank Equities τονίζει πως τα αποτελέσματα θα φέρουν πιθανότατα αναθεωρήσεις στις εκτιμήσεις των αναλυτών και σημειώνει πως τώρα η μέση εκτίμηση για τα EBITDA είναι στα 370 εκατ. ευρώ. Στο +1,4% στο ξεκίνημα. Περιμέναμε πιο δυνατή κίνηση.

ΔΕΗ: Φαίνεται πως το πολιτικό ρίσκο μειώνεται και σε συνδυασμό με τις επενδύσεις που κάνει σε Ελλάδα (ΑΠΕ) και εξωτερικό (Enel Romania) αλλά και η εκτίμηση της διοίκησης για EBITDA 1,1 δισ. ευρώ το 2023 και διανομή μερίσματος στους μετόχους κάνει τους επενδυτές να τοποθετούνται και να μην περιμένουν το αποτέλεσμα των εκλογών. Σημειώνουμε επίσης πως η διοίκηση έχει πει ότι η ενοποίηση της Enel όταν ολοκληρωθεί η συναλλαγή θα δώσει 300 εκατ. ευρώ EBITDA.

COCA COLA: Πέρασμα πάνω από τα 29 ευρώ για τη μετοχή. Είπαμε… μην κάνει αυτό που έκαναν και άλλες όταν άγγιξαν τα προ πανδημίας επίπεδα.

AEGEAN: Με δυνατές πωλήσεις που την πήγαν στο -1,52% ξεκίνησε η μετοχή. Στα 7,77 ευρώ με όγκο 11 χιλ. τεμάχια.

INTERCONTINENTAL INTERNATIONAL: Περίπου 3,6 ευρώ είναι η έκτακτη διανομή βάσει της συμφωνίας που έχει ανακοινωθεί και άλλα 0,30 ευρώ το μέρισμα, όπως ειπώθηκε στη Γ.Σ. Είναι λίγο κάτω από αυτό που υπολογίσαμε. Έχει ακόμα ένα discount έναντι της BriQ αλλά όχι αξιόλογο. Νομίζουμε βέβαια πως μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής θα γίνει μία εταιρεία που θα αξίζει να τη δει κάποιος μακροπρόθεσμα. Ειδικά τώρα που είναι μεγάλο το discount έναντι του NAV. Στη γενική συνέλευση τοποθετήθηκε μέτοχος που ρώτησε γιατί πουλάει πιο καλά ο βασικός μέτοχος από την τιμή που πουλάνε οι υπόλοιποι μέτοχοι, αλλά δεν δόθηκε κάποια πειστική απάντηση.

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Ξεκίνησε με δυνατή πώληση 3.000 τεμαχίων που την πήγε στα 7,32 ευρώ και στο -1,61%. Μεγάλος ο όγκος για τα δεδομένα της.

ΟΛΘ: Σήμερα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 1,3775 ευρώ ανά μετοχή καθαρό.

AVE: Όπως γράψαμε πριν λίγες μέρες στη λογιστική κατάσταση χρήσης 2022 αναφερόταν η πρόθεση για νέα αύξηση κεφαλαίου. Το ανακοίνωσε και επίσημα η εταιρεία και θα είναι ύψους 8 εκατ. ευρώ. Άρα δεν μπαίνει επιτήρηση λόγω αρνητικών αποτελεσμάτων και θα ενισχυθεί για μία ακόμη φορά η εισηγμένη από τους βασικούς μετόχους.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης