Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συντήρηση δυνάμεων με το βλέμμα στις εκλογές

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συντήρηση δυνάμεων με το βλέμμα στις εκλογές
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Άλλαξε και σήμερα αρκετές φορές πρόσημο ο Γενικός Δείκτης, αλλά συνολικά η διάθεση συσσώρευσης συνεχίστηκε. Μένουν 5 μόνο συνεδριάσεις πριν τις εκλογές που οι αναλυτές θεωρούν κρίσιμες και σημειώνουν, κάποιοι, πως εντοπίζουν υψηλότερο ρίσκο από αυτό που δείχνει ότι θεωρούν οι επενδυτές πως υπάρχει μέσα από τις κινήσεις τους στην αγορά. Δηλαδή με απλά λόγια θεωρούν πως η αγορά θα έπρεπε να ήταν λίγο χαμηλότερα. Άλλοι βέβαια αναλυτές αναφέρουν πως τα ισχυρά αποτελέσματα περιορίζουν το πτωτικό περιθώριο. Νομίζουμε πως θα φανεί ποιος έχει δίκιο τη Δευτέρα μετά τις εκλογές.

MSCI: Ομολογούμε πως μας εξέπληξε θετικά η σημερινή κίνηση των Ελλάκτωρ και Autohellas κυρίως σε ό,τι αφορά τον όγκο των μετοχών. Δεν περιμέναμε πως η ανακοίνωση εισόδου στον Small Cap θα έφερνε τέτοια κίνηση, γιατί στο παρελθόν έχουμε δει και άλλες εισόδους και εξόδους χωρίς εισροές ή εκροές. Όμως σήμερα και οι δύο μετοχές έκαναν μεγάλο όγκο και είχαν και καλή άνοδο. Στο +2,69% η ΕΛΛΑΚΤΩΡ με 250 χιλ. τεμάχια και στο +1,67% η ΟΤΟΕΛ με 89 χιλ. τεμάχια.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Αξιόλογη σήμερα η διακύμανση της Πειραιώς. Ξεκίνησε με απώλειες που έφτασαν μέχρι και το 2,34% λόγω μη εισόδου στον MSCI, και στη συνέχεια ανέκαμψε και πήγε μέχρι και στο +1,73%. Τελικά έκλεισε αμετάβλητη. Από την άλλη η Eurobank έχασε 2,66% και ήταν σε όλη τη συνεδρίαση σε αρνητικό έδαφος. Η Εθνική έκλεισε με μικρές απώλειες και η Alpha Bank με άνοδο.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Δυνατή κίνηση σήμερα με κλείσιμο στο υψηλό ημέρας και στο +2,61%.

ΕΧΑΕ: Είχαμε σήμερα θέμα για το νέο παράγωγο επί του δείκτη της Morgan Stanley και το γεγονός ότι ο δείκτης δεν είναι real time παρά μόνο σε ορισμένες πλατφόρμες. Στις χρηματιστηριακές τα σχόλια δεν ήταν και τόσο κολακευτικά γι΄ αυτή την πρωτοβουλία της εταιρείας και έτσι όπως έγινε. Υπάρχει κι άλλο παρασκήνιο εκτός από αυτά που αναφέρουμε στο θέμα μας (δείτε το σχετικό θέμα στη στήλη) και θα επανέλθουμε τη Δευτέρα…

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Δυστυχώς, η στήλη επιβεβαιώνεται σε αυτό που έγραφε αναφορικά με τη δραστηριότητα της Mothercare και το πως διοικήθηκε η εταιρεία. Είχαμε γράψει πως το τίμημα μας φαινόταν χαμηλό και προφανώς οφείλεται στην αποτίμηση της Mothercare. Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση η εμπορική δραστηριότητα αποτιμήθηκε 5 εκατ. ευρώ. Λίγο να καθυστερούσε η πώληση και θα πλήρωναν και από πάνω. Η εμπορική δηλαδή δραστηριότητα αποτιμήθηκε όσο το υδροηλεκτρικό.

Με αποτίμηση 40 εκατ. ευρώ και κάτι έγινε η εξαγορά, κάτω από τα ίδια κεφάλαια και αν αφαιρέσουμε τα παραπάνω δύο περιουσιακά στοιχεία έγινε στα 30 εκατ. ευρώ. Περίπου τόσο κάνει μόνο το ένα ακίνητο στην Ερμού. Αναφορικά με την επικείμενη δημόσια πρόταση θα πούμε πως ίσως αξίζει να περιμένει ο κάτοχος μετοχών και να δώσει προς το τέλος τις μετοχές τους. Επειδή θέλει να βάλει και τα ακίνητά της η Intracom, άρα άλλα 60 εκατ. ευρώ ίσως δούμε κίνηση.

ATTICA GROUP: Η MIG μεταβίβασε τη συμμετοχή της στη STRIX και άρα έρχεται η δημόσια πρόταση.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Μπήκε επιτέλους και ο τρίτος ελεγκτής. Άντε να δούμε τι θα βγάλει αυτός και πότε θα ολοκληρωθεί η συμφωνία.

QUEST: Στα 7 ευρώ είναι η δίκαιη τιμή σύμφωνα με τη Eurobank Equities. Με άνοδο 1,54% και στα 4,93 ευρώ με καλές συναλλαγές 37 χιλ. τεμαχίων.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης