Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

EBITDA πάνω από 130 εκατ. ευρώ βλέπει η Intralot – Εστιάζει τις προσπάθειες στην αναδιάρθρωση του ομολόγου

tags :
EBITDA πάνω από 130 εκατ. ευρώ βλέπει η Intralot – Εστιάζει τις προσπάθειες στην αναδιάρθρωση του ομολόγου
Το δεύτερο τρίμηνο έχει την ίδια δυναμική με το πρώτο είπε η διοίκηση και εκτίμησε πως θα εμφανίσει στο σύνολο του έτους διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης
Σχετικά Άρθρα
Όταν τα αποτελέσματα μιλάνε από μόνα τους μάλλον και οι αναλυτές έχουν ευκολότερη δουλειά και δε χρειάζεται να κάνουν ερωτήσεις.
Αυτή μάλλον είναι η εξήγηση για τις λιγοστές ερωτήσεις που διατυπώθηκαν χθες κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των αναλυτών από τη διοίκηση της Intralot.
Η διοίκηση ανέφερε πως τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου έχουν μεγάλη δυναμική και πως αποτελούν συνέχεια των προσπαθειών που έχουν γίνει τα τελευταία δύο χρόνια.
Μάλιστα ανέφερε πως το ετησιοποιημένο EBITDA είναι στα 130 εκατ. ευρώ και εκτιμά πως στο σύνολο του 2023 θα είναι ακόμα υψηλότερο.
Το δεύτερο τρίμηνο έχει την ίδια δυναμική με το πρώτο είπε η διοίκηση και εκτίμησε πως θα εμφανίσει στο σύνολο του έτους διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης.
Εστιάζει σε αγορές που έχουν καλά περιθώρια αφήνοντας αγορές με χαμηλά περιθώρια.
Οι ισχυρές ταμειακές ροές, λόγω του EBITDA έφεραν μείωση του καθαρού δανεισμού με το δείκτη net debt/EBITDA να υποχωρεί στις 3,6 φορές από 4,5 φορές στο περσινό πρώτο τρίμηνο και 4 φορές στο τέλος του 2022.
Οι λειτουργικές ταμειακές ροές ανήλθαν στα 38 εκατ. ευρώ με τις επενδυτικές δαπάνες να είναι στα 7 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται πως σημαντικό ρόλο στα καλά αποτελέσματα έπαιξε και η ευνοϊκή ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου.
Προτεραιότητα τώρα για τη διοίκηση είναι η αναχρηματοδότηση του ομολόγου που λήγει το 2024, χωρίς όμως να δώσει ένα χρονοδιάγραμμα ή περισσότερες λεπτομέρειες: .
Στη λογιστική κατάσταση αναφέρεται:Δεδομένου ότι η καταληκτική ημερομηνία των Ομολογιών λήξης 15 Σεπτεμβρίου 2024 ονομαστικής αξίας € 500 εκατ. (€ 356 εκατ. μετά τις επαναγορές) είναι σε χρονικό ορίζοντα 15 μηνών από την ημερομηνία δημοσίευσης των Οικονομικών Καταστάσεων για το πρώτο τρίμηνο του 2023, η Διοίκηση έχει ήδη αρχίσει και εξετάζει μια σειρά από επιλογές για την αναχρηματοδότηση του Ομολόγου με νέο ομόλογο ή με τραπεζικό δανεισμό και σε κάθε
περίπτωση με τον βέλτιστο τρόπο για τα συμφέροντα του Ομίλου και όλων των εμπλεκομένων μερών λαμβάνοντας υπόψη τα τρέχοντα δεδομένα των αγορών και τις αντικειμενικές δυνατότητες του Ομίλου. Εκτιμούμε, ότι μέσα στους επόμενους μήνες και οπωσδήποτε εντός του χρονοδιαγράμματος που ορίζει η Σύμβαση με τους Ομολογιούχους, η Διοίκηση θα είναι σε θέση να ανακοινώσει ένα πλάνο αναχρηματοδότησης.
Όπως αναφέρθηκε και στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και στο μήνυμα του Σωκράτη Κόκκαλη, προέδρου και CEO του ομίλου «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για την δυναμική οργανική αύξηση του Ebitda κατά 29% και την επιστροφή σε θετικό έδαφος σε επίπεδο Καθαρών Κερδών, τα οποία σε συνδυασμό με τις υγιείς ταμειακές ροές και τη σημαντική μείωση του Δείκτη Καθαρής Μόχλευσης του Ομίλου στο 3,6x κατά το Α’ τρίμηνο του 2023, ενισχύουν το πλάνο ανασυγκρότησης της INTRALOT ως αποτέλεσμα των συνεχιζόμενων προσπαθειών μας τα τελευταία χρόνια προς αυτή την κατεύθυνση. Ταυτόχρονα, ως αποτέλεσμα της υγιούς οικονομικής μας θέσης και των νέων δυνατοτήτων που προσφέρουμε σε επίπεδο τεχνολογίας μέσω των λύσεων επόμενης γενιάς για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των Λοταριών τόσο για το κανάλι λιανικής όσο και για το διαδίκτυο, μπορούμε να προβούμε στον έγκαιρο προγραμματισμό για την αναχρηματοδότηση των επερχόμενων λήξεων των Ομολογιών μας, την περαιτέρω βελτίωση της κεφαλαιακής μας διάρθρωσης και την υλοποίηση ενός φιλόδοξου σχεδίου για ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη στις ΗΠΑ και στις βασικές αγορές σε όλο τον κόσμο, με στόχο τη δημιουργία αξίας για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.»

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης