Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Δεν αποκλείονται περαιτέρω κινήσεις profit taking λόγω Κίνας- To rebalancing του MSCI στο επίκεντρο

ΧΑ: Δεν αποκλείονται περαιτέρω κινήσεις profit taking λόγω Κίνας- To rebalancing του MSCI στο επίκεντρο
Στο επίκεντρο θα είναι και η μετοχή της Cenergy η οποία εντάσσεται στον FTSE 25 και παίρνει τη θέση του ΟΛΠ.
Σχετικά Άρθρα
Η συρρίκνωση που κατέγραψε η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα εντείνει τις ανησυχίες για ύφεση με αποτέλεσμα τα ασιατικά χρηματιστήρια να υποχωρήσουν σήμερα και να οδηγούν σε απώλειες τα ευρωπαϊκά παράγωγα.
Οι αναλυτές εκτιμούν πως αυτή η εξέλιξη μπορεί να επηρεάσει και την εγχώρια αγορά.
Σήμερα πάντως, αναμένεται το rebalancing των δεικτών MSCI και υπενθυμίζεται πως δεν υπάρχουν αλλαγές στον Greece Standard, αλλά μόνο δύο προσθήκες στον Small Cap (Ελλάκτωρ και Autohellas).
Η αξία των συναλλαγών ωστόσο, αναμένεται να αυξηθεί λόγω των κινήσεων που θα γίνουν.
Η Motor Oil θα βρεθεί στο επίκεντρο καθώς ανακοίνωσε ισχυρά αποτελέσματα και μετά το κλείσιμο η διοίκηση θα ενημερώσει τους αναλυτές.
Στο επίκεντρο θα είναι και η μετοχή της Cenergy η οποία εντάσσεται στον FTSE 25 και παίρνει τη θέση του ΟΛΠ.

Eurobank Equities
Για σήμερα, αναμένουμε μία επανάληψη της προηγούμενης συνεδρίασης, καθώς τα φτωχά στοιχεία από την Κίνα ενισχύουν τις ανησυχίες για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας.

Optima Bank
Αναδιάρθρωση του MSCI σήμερα. Μotor Oil, Autohellas, Ελλάκτωρ και Cenergy στο επίκεντρο.

Euroxx

Περιμένουμε πως οι ροές που σχετίζονται με τον MSCI θα δώσουν τον τόνο στη σημερινή συνεδρίαση.

Βeta
Rebalancing του MSCI Standard στο κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης χωρίς προσθήκες ή διαγραφές στον κύριο δείκτη. Σημειώνουμε ωστόσο ότι στο δείκτη Small Cap θα προστεθούν οι Autohellas και Ελλάκτωρ με εκτιμώμενες ροές 98 χιλ. και 450 χιλ. μετοχών αντίστοιχα. Το rebalancing αναμένεται να αυξήσει τους όγκους ενώ η αγορά ενδέχεται να συνεχίσει την ήπια κατοχύρωση κερδών και στη σημερινή συνεδρίαση.

Κύκλος
Με τη λήξη της συνεδρίασης είναι προγραμματισμένο rebalancing λόγω της αναδιάρθρωσης των δεικτών MSCI, με τις μετοχές της Autohellas και της Ελλάκτωρ να εισέρχονται στον MSCI Small Cap ενώ στον MSCI Standard Greece παραμένουν 10 μετοχές. Στις 1.219 μονάδες του Γ.∆. η πλησιέστερη στήριξη του Γ.∆. ενώ η αμέσως επόμενη εντοπίζεται στις 1.205 μονάδες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης