Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Επιστροφή αγοραστών στις τράπεζες – Εντυπωσιάζουν τα μικρομεσαία

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Επιστροφή αγοραστών στις τράπεζες – Εντυπωσιάζουν τα μικρομεσαία
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Αποτελέσματα και πορεία ξένων αγορών υποστηρίζουν μία ανοδική κίνηση σήμερα και αυτό βλέπουμε στο ξεκίνημα. Στην Ευρώπη μετά και τη συμφωνία για το ανώτατο χρέος στις ΗΠΑ, οι αγορές κινούνται με καλή άνοδο. Σιγά που δε θα συμφωνούσαν για το χρέος! Ο Γ.Δ. άνοιξε με άνοδο 0,60% και ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται 1,5%. Καλή κίνηση από Εθνική, Σαράντη, Alpha Bank και από τις άλλες συστημικές. Υποχωρούν Ελλάκτωρ, Lamda και Τέρνα Ενεργειακή. Εντυπωσιάζουν τα καλά μικρομεσαία χαρτιά με την κίνησή τους το τελευταίο διάστημα.

ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ: Θα έχουμε αλλαγές σε λίγες μέρες και κυρίως έχουν να κάνουν με την επιτήρηση αλλά και τη χειραγώγηση που βλέπαμε σε κάποιες μετοχές και «φωνάζαμε». Αυξάνει το όριο η ΕΧΑΕ και για να αλλάξει η τιμή μίας μετοχής στο κλείσιμο θα πρέπει να κάνει τζίρο 750 ευρώ από 200 ευρώ στη συνεδρίαση και ελάχιστη αξία συναλλαγής 500 ευρώ από 100 ευρώ. Επίσης η Επιτήρηση θα έχει όριο ±10% και δύο από τέσσερις δημοπρασίες. Διαβάστε αναλυτικά σχετικό θέμα που έχουμε στη στήλη. Θεωρούμε λίγες τις δημοπρασίες, αλλά γράψτε μας στα σχόλια και τη δική σας άποψη για να αποκτήσουμε μία καλύτερη εικόνα.

MOTOR OIL: Η διοίκηση κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης σημείωσε πως τα περιθώρια διύλισης στο δεύτερο τρίμηνο είναι πιο αδύναμα, ενώ λόγω συντήρησης η παραγωγή είναι χαμηλότερη. Επιπλέον ανέφερε πως η εξαγορά της Unagi είχε τίμημα κάτω από 10 εκατ. ευρώ. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί δεν το είχε γράψει στην ανακοίνωση της εξαγοράς και το είπε στην τηλεδιάσκεψη. Το χαρτοφυλάκιο είναι με έργα που βρίσκονται στα πρώτα στάδια. Ουσιαστικά η εταιρεία αγοράζει άδειες και θα ξεκινήσει την κατασκευή τους. Με οριακή υποχώρηση στο ξεκίνημα.

LAMDA: Σύμφωνα με τη Eurobank Equities τα αποτελέσματα ήταν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της με τo retail EBITDA χωρίς τις αποτιμήσεις να είναι στα 20,4 εκατ. ευρώ και να μειώνει την επίπτωση από τις επενδύσεις στο Ελληνικό. Η τελική γραμμή είχε ζημία 21,4 εκατ. ευρώ. Η καθαρή αξία ενεργητικού ανά μετοχή είναι 7,60 ευρώ στο τέλος του τριμήνου από 7,78 ευρώ που ήταν στο τέλος του 2022. Στο -1,18% και στα 6,30 ευρώ.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Άνω του 1,1GW η εγκατεστημένη ισχύς και πάνω από 2GW είναι σε διάφορα στάδια υλοποίησης. Κάτω τα έσοδα λόγω χαμηλότερου αέρα και τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη στα 17,5 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 45%. Οι αναλυτές αναφέρουν πως τα αποτελέσματα ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων. Στα 20 ευρώ με χαμηλό όμως όγκο.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Πολύ καλά τα νούμερα του πρώτου τριμήνου και οι πωλήσεις είναι σημαντικά πάνω και στα 819,7 εκατ. ευρώ από 634 εκατ. ευρώ με τα καθαρά κέρδη (προσαρμοσμένα) στα 23 εκατ. ευρώ από 9,6 εκατ. ευρώ. Στο +1,48% με χαμηλό όγκο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ: Ποντάρουν σε ακόμα καλύτερα μεγέθη οι επενδυτές και φυσικά στα κεφάλαια του ταμείου ανάκαμψης και οδηγούν πιο ψηλά τις μετοχές. Απίστευτες αποδόσεις και φυσικά απίστευτες αποτιμήσεις. Η Austriacard ενισχύεται 2,16% και κινείται πάνω από τα 14 ευρώ και σε νέα ιστορικά. Νέα ιστορικά ξανά από την Profile, η οποία ζωγραφίζει και με μικρότερη άνοδο ακολουθούν άλλες μετοχές του κλάδου.

ΑΒΑΞ: Συνεχίζει ανοδικά πάντα λόγω των πληροφοριών που κυκλοφορούν. Δε νομίζουμε πως η κίνηση έχει να κάνει με τα αποτελέσματα γιατί αυτά δημοσιεύτηκαν καιρό πριν και είχαν και έκτακτα. Στα 1,1560 ευρώ και στο +1,58%.

ΕΚΤΕΡ: Και η μικρή αυτή, αλλά καθαρή κατασκευαστική κινείται με καλή άνοδο και βρίσκεται στα 1,69 ευρώ.

LAVIPHARM: Κοιτάει προς τα 0,50 ευρώ και πολλοί βέβαια που έλεγαν διάφορα λίγο καιρό πριν, τώρα απλά κοιτάνε.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Απίστευτη και η δική της κίνηση. Στα 3,72 ευρώ σήμερα.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Πάει για το σπάσιμο και αυτή…

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης